Technika v F5J400 (RCEK) v roce 2009

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #255 napsal Jiří Veselovský
Pozor, znovu opakuji, že takhle skvěle fotí Jirka Fejfar z N. Paky, jinak neskutečně pečlivý maketář. Tady je odkaz na jeho stránky www.j-f.cz/autor.html . Opravdu stojí za to se na ně podívat.

Jenom abych vysvětlil dění na těch fotkách. Martin P., jako můj pomocník, se choval na startovišti tak nenápadně (což je OK), aby nepřekážel, že jsem pro tu chvíli úplně zapomněl, kde stojí. Přihnal jsem se na přistání dost na rychlosti a pak už bylo v kruhu těsno. Udělal jsem úkrok do strany a ejhle, on tam byl Martin a éro se tam už nevešlo. Takže bum a 0 za přistání. Nakonec jsme to ale přežili všichni.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #256 napsal Tomas Hruby
Co se mě týče, tak jednoznačně nejodladěnější mám MiniCorado. Motory různé, momentálně AXI2208/20 s vrtulí 10x6, hmotnost dost variabilní podle baterek, minimum cca 515g, ale nejčastěji létám při hmotnosti cca 535g. Stoupavost skvělá, klouzavost dobrá.
Pak mám dost nalétáno s Ambrosií, rozpětí 2,22m - kluz výtečný, ale pořád ji nemohu naučit dostatečně stoupat - při startu v klidu je ze stejné doby chodu motoru o něco horší než MiniCorado, lepší kluz prostě ten rozdíl výšky nepokryje. Uvidíme, ještě jsem to nevzdal.
Oživil jsem Siestu, s oběžkou bude podle baterek vzletovka 530-560g, jsem na to docela zvědavý - moje Siesta už s 2208 motorem létala a nebyla špatná, teď po novém oživení je ale osazena pohonem již optimalizovaným podle všech postupně získaných zkušeností a je jisté, že stoupavost bude VELMI značně vyšší než předtím. Na tohle se docela hodně těším, ověřím asi už zítra...
No a v přípravě je Scorpion, těším se, ale mám tušení, že to bude podobné Ambrosii. Ale coby, když se mi nebude zdát na RCEK, tak ho předělám na ostré RCE7 s motorem tak 350W :lol:

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #260 napsal Jan Kubica
Hloupá otázka - existuje někde motor řady 2208 s kv alespoň 2500?
H.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #261 napsal Petr Dušek
Například Scorpion serie HK22:
www.scorpionsystem.com/catalog/motors/hk22/
Do vrtulníků se dával AXI 2208/12, ale asi už se nedělá?

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #271 napsal sgames
a ja pridam svuj kousek do mlyna ..
celou sezonu jsem lital s minicoradem (rozpeti 1,5 metru) a jako ze nemam rad velke era, rikal jsem si ze velke era budou lepsi .. a hle,rozhodne to neni pravda,pokud se male ero odladi opravdu dobre, tak nahoru leti jako tryskac, a termiku nalita taky, je treba jen mit opravdu dobre oci,a cit na termiku,ne jen ni prolitavat, coz s malym rychlym erem neni problem.

vyhodu velkeho era shledavam prave v tom,ze kdyz trefite termiku,vystreli vas na bok,nebo viditelne nadzvedne,to u maleho era neni ... nicmene ke konci sezony jsem ero tak vyladil,ze jsem s nim nad miru spokojen, a i prez opakovane "rady" jinych ze male ero nenalita, budu mit pristi rok dalsi minicorado,protoze za 35-40 vterin jste na nekde tesne pod 400 metry a to uz se na nalitat i s tak malym prckem,navic brazdi oblohu sem a tam ... jiste musi se ridit ,a nekteri se divi ze s tim tak porad "kvedlam" ale ono to ani jinak nejde :-D

jen aby bylo jasno :
minicorado rcej
znacne otlucene,omlacene
turnigy 1900kv , 10*6 aeronaut / graupner - na 35 tramku.
G3 baterie 1100 mah
3 digi serva + 2 analog
25A regl.
letovka : cca 510gr.

vetsinou to zenu dolu na brzdach jeste. A pochvalim se,na posledni soutezi kde jsem letel poprve s 1900kv (oproti dualskyi) jsem nalital 3* 10 minut + 100 za pristani.

Více
16 roky 7 měsíce nazpět #582 napsal palo polonec
ahoj Tomas,kolko ti stupa ambroska a s akou konfiguraciuou?ja ju mam 2m a ta leze uz 10m/s

Vygenerováno za 0.277 sekund