- Obdržená poděkování: 0
Jaký F3J model pro elektro?
- Fanda Kašpárek
- Pokročilý
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #270
napsal Fanda Kašpárek
Odpověď od Fanda Kašpárek na téma Jaký F3J model pro elektro?
Nějaké tři roky lítám (sice jen enka) s modelem ERASER od Luboše Pazderky viz
www.f3j.cz/eraser.htm
. A naprostá spokojenost. Rozpětí 3 100 mm a letovka nějakých 2,5 kg.Má sice nandavací špičku pojištenou šroubem M4,ale je to naprosto v pohodě.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Cejnar
- Expert
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #277
napsal Petr Cejnar
Odpověď od Petr Cejnar na téma Jaký F3J model pro elektro?
Já si taky přihřeji polívčičku a podpořím Fandu Kašpárka. Taky létám s Eraserem a teď po soutěži RCEN ve větrné Písnicim kdy jsem si brnknul o anténu jsem jej pro kontrolu rozebral včetně převodovky. Když už byl rozebraný tak jsem změřil JETI boxem údaje po posledním letu.
Výsledek : motor Mega 22/20/3
převodovka Heinrich 1:3,3
regler Jeti Spin 66 Opto
vrtule AER 18 x 11
beterie 4x A123
Max I = 34,4A , max T = 64,7 st C, doba chodu motoru 1:40 s, otáčky vrtule 7200ot/min,
Výstup modelu pomalu do stratosféry, vzhledem k větru 7 - 10 m/sek delší doba motoru, ve třetí minutě jsem ale již dával brzdy a začal shazovat protože v té výšce to neskutečně nosilo. Vzhledem k tomu, že Eraser byl původně koncipován jako soutěžní F3J tak má velmi dobré letové vlastnosti a i výrobce je zárukou kvalitního provedení.
Já jsem spokojen, žádná přehnaná elektrovýbava, dobré polétání, pohoda.
Výsledek : motor Mega 22/20/3
převodovka Heinrich 1:3,3
regler Jeti Spin 66 Opto
vrtule AER 18 x 11
beterie 4x A123
Max I = 34,4A , max T = 64,7 st C, doba chodu motoru 1:40 s, otáčky vrtule 7200ot/min,
Výstup modelu pomalu do stratosféry, vzhledem k větru 7 - 10 m/sek delší doba motoru, ve třetí minutě jsem ale již dával brzdy a začal shazovat protože v té výšce to neskutečně nosilo. Vzhledem k tomu, že Eraser byl původně koncipován jako soutěžní F3J tak má velmi dobré letové vlastnosti a i výrobce je zárukou kvalitního provedení.
Já jsem spokojen, žádná přehnaná elektrovýbava, dobré polétání, pohoda.
- Ondrej Hanak
- Začátečník
-
Méně
Více
16 roky 8 měsíce nazpět #453
napsal Ondrej Hanak
Odpověď od Ondrej Hanak na téma Jaký F3J model pro elektro?
pokud by melo jit 100% plnokrevne F3J tak z domaci produkce Pike Perfekt nebo SuperStarlight.
Starlighta mam ve verzi F3J a elektrotrup planuju... snad pres zimu.
Starlighta mam ve verzi F3J a elektrotrup planuju... snad pres zimu.
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět - 16 roky 7 měsíce nazpět #458
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Jaký F3J model pro elektro?
Děkuji všem za zajímavé tipy, pokračujte klidně dál. Já jsem se bohužel chytil trochu do pasti, do nadpisu jsem dal F3J model, ale přitom bych chtěl rozpětí kolem 3m. Všechna ta špičková jéčka jsou o dost větší...
Příští týden se chystám na návštěvu do BretaModel, třeba tam něco vymyslíme. NYX F3F má 2,85m, ale potřeboval bych nějakou extra light verzi...
Příští týden se chystám na návštěvu do BretaModel, třeba tam něco vymyslíme. NYX F3F má 2,85m, ale potřeboval bych nějakou extra light verzi...
Poslední úprava: 16 roky 7 měsíce nazpět
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #460
napsal Tomas Hruby
Zeptej se Dalibora Šterby (graup15 z Mojehobby) na novou elektroverzi Vikinga od Sodomky - psal na webu, že bude i lehká verze a tu "full carbon" už reálně testuje.
Velikostí to tvému upřesnění plně odpovídá, tak se poptej
Odpověď od Tomas Hruby na téma Jaký F3J model pro elektro?
Petr Dušek napsal: Děkuji všem za zajímavé tipy, pokračujte klidně dál. Já jsem se bohužej chytil trochu do pasti, do nadpisu jsem dal F3J model, ale přitom bych chtěl rozpětí kolem 3m.
Zeptej se Dalibora Šterby (graup15 z Mojehobby) na novou elektroverzi Vikinga od Sodomky - psal na webu, že bude i lehká verze a tu "full carbon" už reálně testuje.
Velikostí to tvému upřesnění plně odpovídá, tak se poptej
- Ondrej Hanak
- Začátečník
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #463
napsal Ondrej Hanak
Odpověď od Ondrej Hanak na téma Jaký F3J model pro elektro?
Bretaci delaji i Nyxe F3J (3dilne kridlo, 3,2m), mel jsem ho ve verzi extra light, letovka byla 1850g, nedelaji ale elektrotrup... cili lidova tvorivost, ale melo by to jit, ja predelaval na elektro jejich Tatanu2.
Vygenerováno za 0.218 sekund