software pro organizaci soutezi

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1233 napsal Karol Chyba
Ako dobre že pomocníka mám svoju manželku. :mrgreen:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1234 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma software pro organizaci soutezi
asi tak :) ja taky

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1235 napsal Juraj Bačiak
Pozerám, že to ušlo od strohých technických výrazov k manželkám... :roll:

Ešte ďalšie funkčnosti, ktoré by bolo vhodné riešiť:
- refly, vlastná evidencia (nemusí byť iba jedno), opakované letové kolá po proteste..., dolosovanie dalších štartujúcich, zahrnutie lepšieho výsledku do celkového sumáru...
- úprava výsledného poradia v prípade zhodnosti bodov vo finále (brať do úvahy základné kolá)
- seriálové rozšírenia, seriálové sumácie, preferenčné body....
- archív výsledkov a štatistiky podľa súťažiacich...

Juro.

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1236 napsal Jiří Veselovský
Vážení kolegové, chtěl bych okomentovat stádium, do kterého se diskuse o SW dostala.

Mám samozřejmě na mysli absurdity ohledně klubových kolegů, rodové větve a možná i seznamování některých sobě sympatických kolegů tím, že se předem vyvolí jako soukmenovci pro předmětnou soutěž.
Za sebe jednoznačně říkám, že je to naprostá pitomost, kterou vůbec nehodlám respektovat. Např. na Písnici se bude lítat tak, jak mi vyjde rozpis s tím, že jediné co budu brát v potaz jsou kanály a wifiny. I to je při třeba 15 lidech fuška a dovolím si tvrdit, že to nezmákne žádný SW kór, když se bude lítat víc kol než oblíbené čtyři (už kvůli škrtání).

Přesto Alešovi fandím a věřím, že se mu to podaří dotáhnout do zdárného konce. V přehršli požadavků, které se na Aleše sypou jsem ochotný uznat jen navijáky (které se nás ale netýkají) a ani tyto kategorie nebyly předmětem zadání.

Už to tady zaznělo několikrát, ale ani já nemíním podporovat vytváření "korupčního" prostředí a vlastně o nic jiného nejde.

Jak si potom chudáci "rozhození od sebe" poradí s tím, když se náhodou oba dostanou do finále? To pojedou domů? A když nepojedou, tak mi jen dokážou, že to jde a že jsem měl pravdu.

Takže závěr. I kdyby se Alešovi podařilo všechny tyto blbosti zapracovat do programu, tak na Písnici se bude lítat klasicky. Jinde to ovlivnit nemohu, ale spoléhám na to, že potenciálním pořadatelům zůstal kus rozumu.

P.S.
Mnou zmíněné situace se vůbec netýkají technických připomínek - viz např. Jura Bačiak a další. Tam je to OK.

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1237 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma software pro organizaci soutezi

Juraj Bačiak napsal: Pozerám, že to ušlo od strohých technických výrazov k manželkám... :roll:

Ešte ďalšie funkčnosti, ktoré by bolo vhodné riešiť:
- refly, vlastná evidencia (nemusí byť iba jedno), opakované letové kolá po proteste..., dolosovanie dalších štartujúcich, zahrnutie lepšieho výsledku do celkového sumáru...
- úprava výsledného poradia v prípade zhodnosti bodov vo finále (brať do úvahy základné kolá)
- seriálové rozšírenia, seriálové sumácie, preferenčné body....
- archív výsledkov a štatistiky podľa súťažiacich...

Juro.

1) refly = opakovany let, pokud nekdo chce (a ma pravo) letet znova ? pokud myslis to,tak to tam je,diky nekolikrat zminovane rucni korekci
2) co je vlastni evidence ?
3) opakovani letoveho kola ? jako celeho kola ? nepamatuju ze by se nekdy neco takoveho stalo a ze by to nekdo chtel
4) dolosovani dalsich startujicich ? nejsem si touto moznosti zrovna jisty, melo by byt pravidlem ze prihlasky se uzaviraji den pred soutezi,jakykoliv pridany zavodnik totalne rozhaze rozlosovani vsech ostatnich,to je ale snad jasne.
5) zahrnuti nejlepsiho vysledku do celkoveho souctu ? co tim myslis ? :-D
6) to by snad mel delat program automaticky si myslim ne ?
7) serialove zalezitosti nebudou v teto zakladni verzi. (pro eurocup a jine serialy bude vypracovan "rozsireny" program)
8) statistiky soutezicich tam jsou nejak planovane,jen to dodelat
9) archiv vysledku ? vicemene je otazka,zda je to nutne,kdyz z programu vypadne tistknutelny vystup a tam je vse citelne .. jest otazka zda musi byt citelne v programu zpetne (ikdyz technicky to neni extra problem).

a co psal jirka veselovsky asi nepotrebuje komentar.
podvadet se nema,a SW nedovoli zadne finty jak obcurat poradi tim,ze ja litam s tim,a s tim a jsem chromy atd ... ma se litat podle nejakych pravidel,a cim vice moznosti jak to obejit,tim vice se o to bude par lidi pokouset a podvadet.proto tyto funkce do programu zrejmne nebudu davat.

Více
16 roky 4 měsíce nazpět #1238 napsal Petr Dušek

Jiří Veselovský napsal: ...Za sebe jednoznačně říkám, že je to naprostá pitomost, kterou vůbec nehodlám respektovat. Např. na Písnici se bude lítat tak, jak mi vyjde rozpis s tím, že jediné co budu brát v potaz jsou kanály a wifiny...

Ivan Hořejší zde správně napsal, že v pravidlech není nic o tom podle čeho sestavit startovní listinu. Tudíž je to jen a pouze na pořadateli. Pokud se já jako pořadatel pokusím zcela absurdně rozdělit startoviště podle klubů (jak zde píše třeba Petr Cejnar), nevidím na tom nic špatného, naopak mi to přijde docela rozumné.
Pokud má jiný pořadatel svůj systém, ať si to klidně dělá podle toho svého. Myslím, že není nutné se zde překřikovat, který způsob je větší pitomost.
Máme-li být naprosto spravedliví a "nekorupční", mohli bychom startovní listinu nasazovat podle žebříčku, tak jako to funguje v jiných sportech. Ale tento návrh před rokem v diskuzi (bohužel) neuspěl.

Pokud se vrátím k Alešovu SW, tato debata se programu téměř netýká - toto je ta fáze kdy pořadatel "ručně" nasazuje soutěžící do prvního kola (program neprovádí toto rozlosování automaticky, pouze kontroluje kolize kanálů - pokud se to změnilo, nechť mě Aleš opraví), takže to není žádný požadavek na komplikaci nebo korekce programu. To je funkčnost, která byla v programu už vloni, a předpokládám, že tam zůstává i nadále.

Vygenerováno za 0.191 sekund