Bezpečný kužel se šroubkem

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4049 napsal Petr Dušek
Občas se nejen tady objeví oprávněná námitka, že kužely se šroubkem vpředu nesplňují pravidlo o minimálním poloměru špičky 5mm. Provedl jsem jednoduchou úpravu takového kuželu, aby bylo vše v mezích pravidel.
Ve Fabory jsem koupil šroub s velkou půlkulovou hlavou M4x8 . Závit v kleštině kuželu jsem převrtal na M4 a špičku kuželu stočil až na průměr 10mm. Výsledek je na obrázku, poloměr hlavy šroubu je asi 8mm.
[attachment=0:3spvv460]<!-- ia0 -->DSC_0705.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:3spvv460]

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4050 napsal Vladimír Čermák
Mh..., dobrý, nech si to patentovat. ;)
Proč to tak nedělá zrovna výrobce :?:

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4051 napsal Jiří Veselovský

Vladimír Čermák napsal: Proč to tak nedělá zrovna výrobce

Vláďo, s majitelem firmy Pohoda Let Honzou Dvořákem se znám už asi patnáct let a od prvopočátku byl velmi ochotný reagovat na připomínky ze soutěžní praxe. Vezmi si třeba jen množství rozměrů kuželů kleštin, trámců, materiálů a dalších věcí, které požadovali lidé i z jiných kategorií.
Otázku kuželů s bezpečným poloměrem špičky jsme začali projednávat už před delší dobou a určitě se na trhu objeví. Zatím je k dispozici náhradní řešení v podobě turbokuželu, který je dražší o nějakou desetikorunu.

Více
15 roky 3 týdny nazpět #4052 napsal Petr Dušek

Vladimír Čermák napsal: Proč to tak nedělá zrovna výrobce :?:

??? nevím, znáš nějakého výrobce, který vyhovující kužel dělá?

Honzu Dvořáka jsem požádal, zda by mohl pravidlům vyhovující kužel vyrobit. Zatím bez odpovědi, ale třeba mi po neděli dva objednané kužely s kulatou "špičkou" přijdou poštou...

Vygenerováno za 0.641 sekund