- Obdržená poděkování: 0
Ako na vákuovanú výškovku
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8148
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Ako na vákuovanú výškovku
1) já používám taky folii
Durofol 0,3mm
2) jako separátor Bluewax od Havla , ale dá se použít i nějaký vosk nebo pasta na parkety
3) povrch je tak lesklý a hladký, jak je hladká a lesklá naseparovaná folie (vosk se po nanesení a zaschnutí rozleští, že to vypadá jako by na folii nic nebylo), po odloupnutí folie už se s povrchem nic nedělá, kromě zabroušení náběžky. Folie okopíruje všechny nerovnosti PS jádra, takže předpokládám extrudovaný polystyren XPS a před laminováním povrch jemně přebrousit.
4) folie se dá použít vícekrát, ale pokud se na ni stříká barva, většinou na ní nějaké zbytky zůstanou a je lépe použít novou.
2) jako separátor Bluewax od Havla , ale dá se použít i nějaký vosk nebo pasta na parkety
3) povrch je tak lesklý a hladký, jak je hladká a lesklá naseparovaná folie (vosk se po nanesení a zaschnutí rozleští, že to vypadá jako by na folii nic nebylo), po odloupnutí folie už se s povrchem nic nedělá, kromě zabroušení náběžky. Folie okopíruje všechny nerovnosti PS jádra, takže předpokládám extrudovaný polystyren XPS a před laminováním povrch jemně přebrousit.
4) folie se dá použít vícekrát, ale pokud se na ni stříká barva, většinou na ní nějaké zbytky zůstanou a je lépe použít novou.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
13 roky 9 měsíce nazpět #8149
napsal mbrazdil
Odpověď od mbrazdil na téma Ako na vákuovanú výškovku
Ano jedna se o XPS, jinak dekuji za odpovedi
A prave jsem zjistil, ze mam durofol, ale ne 0.3 ale 0.2, to bude asi malo co?
Jeste me napadla otazka, kdyz pouzivate ten penovy valecek na nanaseni / roztirani epoxidu, je vzdy na jedno pouziti nebo se to da v necem vyprat? Preci jen ten molitan asi nebude moc velky kamarad s acetonem![;) ;)]()
P.S.: zkousel jsem durafol mazat silikonovym olejem na formy i ondrejovkou, ale povrch folie byl vzdy po odtrzeni strupaty, takze tudy cesta nevede
Jeste me napadla otazka, kdyz pouzivate ten penovy valecek na nanaseni / roztirani epoxidu, je vzdy na jedno pouziti nebo se to da v necem vyprat? Preci jen ten molitan asi nebude moc velky kamarad s acetonem
P.S.: zkousel jsem durafol mazat silikonovym olejem na formy i ondrejovkou, ale povrch folie byl vzdy po odtrzeni strupaty, takze tudy cesta nevede
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8150
napsal Petr Dušek
Ještě mě napadá, že na kvalitu výsledného povrchu bude mít vliv velikost podtlaku. XPS snese poměrně hodně aniž by se deformoval, já foukám na -0,5 bar prvních 8-10 hodin, potom to nechám ca. -0,3 bar.
13 roky 9 měsíce nazpět #8151
napsal mbrazdil
Odpověď od mbrazdil na téma Ako na vákuovanú výškovku
No ja foukam na max. co to da kompresor (z lednicky) a mam to zapojene pres
MCU
a kazdych 30 minut to sepne na 1 minutu.Takto to necham po dobu cca. 8 - 10 hodin.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8152
napsal Petr Dušek
Teď jsem pro jistotu změřil ten Durofol který používám, a je to tl. 0,2mm ![;) ;)]()
Karol Chyba tady doporučoval tiskařské PVC folie Pentaprint, k dostání třeba zde.
V nabídce je tl. 0,15 až 0,7mm, ale 0,3 mi přijde jako optimální.
Karol Chyba tady doporučoval tiskařské PVC folie Pentaprint, k dostání třeba zde.
V nabídce je tl. 0,15 až 0,7mm, ale 0,3 mi přijde jako optimální.
- Bedřich Koros
- Odborník
-
Méně
Více
13 roky 9 měsíce nazpět #8153
napsal Bedřich Koros
Odpověď od Bedřich Koros na téma Ako na vákuovanú výškovku
Rád bych upozornil nové zájemce o techniku vákuování, že velice podrobný návod je zde v sekci TECHNIKA viz položku AEGEA 2.
Vygenerováno za 0.189 sekund