Nové motory Dualsky - zkoušel už někdo?

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6590 napsal Tomas Hruby
Ivane, jenže tohle tvrzení může být trochu zavádějící... Ono se totiž vhodné časování reglu pro dva motory může dost lišit, taže se ti při jediném pokusu bude motor A jevit lepší než B, ovšem když to pro oba zoptimalizuješ, tak zjistíš výsledek opačný.

Mohl bych vyprávět, jaké kraviny dělal třeba Kontronik Kira s blbě naprogramovaným CC - taky jsem v podstatě "jen" upravil časování a motor se najednou změnil až propastně.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6605 napsal Ivan Horejsi
Prominte pratele, ale kdyz mne by se libily TECHNICKE argumenty.
Tak jeste jinak:
www.ecalc.ch/motorcalc_e.htm

Baterie DS 1200-2S G5, napeti "normalni", vrtule Aeronaut.

AXI2208/20 21,90A 7939 ot/min
DS 2826CA-10 24,50A 8379 ot/min
DS 2826EA-10 22,90A 8309 ot/min
DS 2826EA-10-10P 31,40A 8762 ot/min s vystrahou - rychle se hreje

To je docela v relacich, ktere jsme odmerili.

Autor programu spolupracuje se znamym panem jmenem Urs Leodonther, ten se ted zabyva vyrobou spickovych pohonu s prevodovkou 6,7. Potkali jsme se v Norimberku.

Petre, s casovanim u male obezky jsem si pred casem dost hral, ale nic kloudneho mi z toho nevyslo. Muze to zaviset na typu motoru. Nektere regly pro auta maji treba casovani, ktere se nastavuje behem jizdy podle okamziteho pracovniho rezimu.

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6606 napsal Petr Dušek
Také mám rád technické argumenty, takže svoji úvahu jsem opíral o naměřené údaje. S regulátorem Jeti SPIN 33 jsem pro předstih 10° a 24° naměřil otáčky přibližně 7700 a 8100/min (motor TGY 2826-1900), nemám už v hlavě přesná čísla, ale bylo to asi v téhle relaci.
Souhlasím, že pro porovnání uvedených motorů je to měření samozřejmě v pořádku, jen to asi nejsou maximální parametry.

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6608 napsal Radek Novotny
AXI 2208/20 s čerstvě nabitýma baterkama Dualsky 1250 točí v pohodě ve stoje určitě tak 8600 otáček s Aeronautem 10/6... A jsou i lepší baterky, který to roztočí ještě víc. Na kalkulátor bych moc nespoléhal, je to dost orientační... A realita je jiná.

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6613 napsal Tomas Hruby
Ivane, problém je ale v tom, že nás pro RCEK zajímá především ten absolutní výkon, nikoli nějaké hypotetické porovnání.
Nic ve zlém, ale pokud tu napíšeš jako výsledek měření 7500 ot/min, tak je závěr jednoduchý - pro RCEK naprosto nepoužitelný motor :( Realita ale přitom může být trochu jiná..

Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6614 napsal sgames
ja byt vama,jsem rad ze to alespon nekdo "nejak" promeril.
pokud ma nekdo lepsi napad jak to zmerit (nebo primo ten motor) at to udela.

a proto vse musim ivanovi podekovat i za tyto vysledky

Vygenerováno za 0.315 sekund