- Obdržená poděkování: 0
Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #706
napsal Petr Dušek
Uvedený výškoměr jsem si pořídil jednak pro použití v připravované kategorii RCEV (FXJ) elektrovětroňů s výškovým spínačem, ale hlavně pro ladění výkonů pohonu a modelu v různých letových režimech.
Zařízení je výrobkem firmy RC Electronics (přiznám se, že nevím odkud?), obchodním zastupcem v CZ a SK je Palo Lišhák.
Cena zařízení ve verzi Basic včetně USB adaptéru je v současnosti 75 EUR (i s poštovným to vyšlo na zhruba 2100 Kč), ovšem mám informaci, že výrobce oznámil zvýšení ceny na 100E. Jelikož Palo má ještě skladem několik kusů za původní cenu, kdo má zájem, neváhejte dlouho s nákupem.
Výškoměr má samozřejmě záznam dat do paměti s následnou možnosti prohlížení a zpracování na PC v jednoduchém software (je to pouze jeden EXE soubor, který se neinstaluje, ale přímo spouští, pracuje ve všech verzích Windows). K připojení slouží adaptér s Mini USB konektorem (nebo pro konzervativce se sériovým RS-232), pro připojení do PC je potřeba použít redukci, nebo vhodný kabel (třeba od foťáku).
Délka záznamu závisí od intervalu vzorkování, při nastavení na střední hodnotu (interval 1sec) je k dispozici přes 8hodin záznamu. Výškoměr se připojuje do libovolného konektoru přijímače, při použití spínače samozřejmě do kanálu plynu a regulátor je potom zapojen do konektoru na spínači. FXJ spínač dovoluje nastavení spínací výšky i max. času chodu motoru.
Vzhledem k tomu, že k dispozici byl pouze anglický návod, rozhodl jsem se zpracovat český překlad, který mám těsně před dokončením. Brzy ho sem dám k dispozici.
Více informací zatím najdou případní zájemci na následujících stránkách:
www.rc-electronics.org/
www.rivamodels.sk/PPP/palo_00sk.html
Zařízení je výrobkem firmy RC Electronics (přiznám se, že nevím odkud?), obchodním zastupcem v CZ a SK je Palo Lišhák.
Cena zařízení ve verzi Basic včetně USB adaptéru je v současnosti 75 EUR (i s poštovným to vyšlo na zhruba 2100 Kč), ovšem mám informaci, že výrobce oznámil zvýšení ceny na 100E. Jelikož Palo má ještě skladem několik kusů za původní cenu, kdo má zájem, neváhejte dlouho s nákupem.
Výškoměr má samozřejmě záznam dat do paměti s následnou možnosti prohlížení a zpracování na PC v jednoduchém software (je to pouze jeden EXE soubor, který se neinstaluje, ale přímo spouští, pracuje ve všech verzích Windows). K připojení slouží adaptér s Mini USB konektorem (nebo pro konzervativce se sériovým RS-232), pro připojení do PC je potřeba použít redukci, nebo vhodný kabel (třeba od foťáku).
Délka záznamu závisí od intervalu vzorkování, při nastavení na střední hodnotu (interval 1sec) je k dispozici přes 8hodin záznamu. Výškoměr se připojuje do libovolného konektoru přijímače, při použití spínače samozřejmě do kanálu plynu a regulátor je potom zapojen do konektoru na spínači. FXJ spínač dovoluje nastavení spínací výšky i max. času chodu motoru.
Vzhledem k tomu, že k dispozici byl pouze anglický návod, rozhodl jsem se zpracovat český překlad, který mám těsně před dokončením. Brzy ho sem dám k dispozici.
Více informací zatím najdou případní zájemci na následujících stránkách:
www.rc-electronics.org/
www.rivamodels.sk/PPP/palo_00sk.html
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #707
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
Petře, díky za informaci. Prosím, jak to je, když napájíš Rx přes BEC regulátoru. Pustí ten spínač proud skrz, když je zapojený mezi přijímač a regulátor? Asi jo, ale raději se ptám. A jaký max. proud? Dík. H.
- Palo Lišhák
- Expert
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #709
napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
Cez spínač prechádzajú vodiče +/- bez prerušenia... na vstup je pripojený len signál od motora a na výstupe je signál pre regulátor. Aký prúd dá BEC, taký dostane prijímač. Samozrejme, po odpočítaní prúdu pre samotný spínač (čo je menej ako 15 mA).Jan Kubica napsal: ... Pustí ten spínač proud skrz, když je zapojený mezi přijímač a regulátor ?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #710
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
Zcela upřímně - pokud to zdražení na 100ojro myslí vážně, tak je to dost úlet a může to ublížit i myšlence FXJ. On totiž ten RC Altimeter Basic jako "letová analytika" stojí dost zaprd a třeba Unilogu nesahá ani po kotníky, je to v podstatě variace na pravěký Sysalův Alti/Lolo, jeho kouzlo je právě jen v tom FXJ switchi ![:? :?]()
Něco trochu jiného je ta verze s telemetrií a variometrem, ale to je jiné téma.
Rád bych věřil, že šíříš jen fámu, ale pokud ne, tak :roll:

Něco trochu jiného je ta verze s telemetrií a variometrem, ale to je jiné téma.
Rád bych věřil, že šíříš jen fámu, ale pokud ne, tak :roll:
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #711
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
Samozřejmě, že existují lepší přístroje (a taky dražší) s mnoha dalšími funkcemi a vymoženostmi, na druhou stranu v USA chystají čistě pro použití v "FXJ" pouze jednoduchý spínač bez logování, pevně nastavený na 200m/30sec - CAM
home.epix.net/~rcbrust/
.
Výhoda tohoto je v tom, že spojuje zatím jako jediný obě funkce, i když s určitými omezeními ve verzi BASIC.
Pokud jde o cenu, dávám jak jsem koupil, snad se k tomu víc vyjádří Palo Lišhák.
Výhoda tohoto je v tom, že spojuje zatím jako jediný obě funkce, i když s určitými omezeními ve verzi BASIC.
Pokud jde o cenu, dávám jak jsem koupil, snad se k tomu víc vyjádří Palo Lišhák.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 7 měsíce nazpět #712
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Výškoměr se spínačem pro FXJ/RCEV - RC Altimeter #2 BASIC
Mě právě u toho RC altimeteru Basic přišla cena někde v rozmezí 60-70 ojro vcelku přijatelná (tak nejvýš s drobným přimhouřením oka), to je přijatelné a nijak to nevybočuje ani při rozhlédnutí po konkurenci. Zaráží mě teprve to případné velmi výrazné zdražení (vlastně o víc než 30%), to už posouvá hodnocení o dost znatelný kus jinam.
Máš pravdu, počkáme, třeba něco napíše Palo...
Máš pravdu, počkáme, třeba něco napíše Palo...
Vygenerováno za 0.242 sekund