Termika

Více
13 roky 1 měsíc nazpět #9556 napsal mab
Termika vytvořeno mab
Jednoduchý dotaz, jak na to? :)

Zkouším to zkouším, ptáci nikde a třebas i fouká a tak se ploužím oblohou. Když už se trefím a zvedne čumák, nebo křídlo, tak mám co dělat tam zůstat, to už se musím naučit. Co dělat když nic, ploužit se dál? Zrychlit a náhodně přeletět, nebo něco jiného?
Je to tu samý protřelý harcovník, tak doufám, že se něco dozvím, třebas i to, že je to normální většinou nic nenajít.

Přikládám malou ochutnávku ze včerejška.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 1 měsíc nazpět - 13 roky 1 měsíc nazpět #9557 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Termika
podle grafu to vcera moc nenosilo co :)

no sice litam jako lama, ale delam to tak, ze kdyz nic neni (ani klesak ani stoupak napr v podvecer) proste to zapluzim (naklapkuju dolu) a jen tak se valim oblohou.
Poslední úprava: 13 roky 1 měsíc nazpět

Více
13 roky 1 měsíc nazpět - 13 roky 1 měsíc nazpět #9558 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Termika
Ale houby, nosilo :blink: :lol:

Příloha nebyla nalezena.

Malý soutěžní nácvik na sobotní Trnávku :) Nejde jen o to lítat a když něčím proletím, tak tam zůstat, ale taky odhadnout kde by to mohlo být a vydat se tam.... :huh: Což je někdy tak na křišťálovou kouli (viz ten obrázek výše - byl to už asi třetí let v řadě, takže jsem plus mínus věděl, kde to přibližně nosí a i tak mi trvalo 3 minuty, než jsem ten stoupák zase našel ) :) Existuje jen pár borců, kteří řeknou - TAM to teď bude.... a ono to TAM vždycky je :)
Poslední úprava: 13 roky 1 měsíc nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11051 napsal mab
Odpověď od mab na téma Re: Termika
Od prvního dotazu už uplynulo téměř pět měsíců a tak zkusím toto téma oživit.
Nalétal jsem toho dost a tak o chování mého letadla vím o něco víc, hlavně asi, že s bezmotorový trupem se chová lépe, ale zas je horší jej dostat do vzduchu :)

Termiku občas najdu a někdy i využiju hlavně v bezvětří a mírném větru, při silnějším mi pořád někam utíká.

Poslední dobou začínám mít další problém. Odletím si dál, třeba 300m-800m od sebe, něco najdu a začnu stoupat a pak (hlavně proti modré obloze) éro totálně ztrácím. čast kroužení, když je spodem je pohoda, ale zepředu a zezadu jen čárka a seshora taky nicmoc (mám zeshora bílé křídlo s vybledlou oranžovou na koncích).

Abych to zkrátil, stoupák v pohodě, ale když éro ztratím už poněkolikáté na dlouhé údery srdce, tak vyměknu a jdu dolů :huh:
Většinou mě čekají ještě loopasy, protože jej při sestupu taky ztrácím, je to vidět na koncích grafů.

Rady ani moc nečekám, ale aspoň jsem se vykecal :P

pro ilustraci dávám dva grafy:
První graf je ze začátku září, motorovej trup, éro ve vzdálenosti cca 350m, azuro komplet vymetená obloha.
Druhý graf ze dneška, start z gumicuku do cca 100m, vzdálenost cca 600m a vzdaloval se točením po větru, tím směrem modrá vymetená obloha.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11052 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Termika
Mno to je těžký. na to je jediná dvojrada : je třeba mít fakt dobré barvy na letadle (to je ale už pozdě co ? ) a za druhé létat po paměti (prostě když éro nevidím úplně přesně, tak létám v hlavě a doufám, že se objeví v pozici ve které si myslím).

teda to jsou moje nápady... nevím jak to dělají ostatní, určitě se ještě někdo ozve...

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11062 napsal mab
Odpověď od mab na téma Re: Termika
"Po paměti" létám, ale ta panika, když éro nevidím o trošinku déle než jsem čekal.

Fakt dobré barvy, to by mě zajímalo. Na konci uší jsou shora oranžové proužky, ale již značně vybledlé (viz. foto). Jsem domluvenej s kámošem, že mi to stříkne, moje představa byla výrazně oranžovou buď obnovit proužky, nebo rovnou střínout ty konce jednolitě.
Máš nejaké lepší doporučení?

Příloha nebyla nalezena.

Vygenerováno za 1.132 sekund