- Obdržená poděkování: 0
off-topic povídání o všem možném
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8739
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
Tím se zase nabízí omezení motorové výšky, aby se nehledali výkonnější a dražší motory a baterie.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8740
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
No, a jsme u výškoměrů.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8741
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
K tomuto bych měl dvě poznámky. Zaprvé si myslím, že sice má JIrka s tím růstem nároků na stoupavost pravdu, ale na druhé straně při definici pohonu RCEK tu prostě není prostor pro nějaké zásadní zdražení. Dneska by koneckonců ani RCE7 nebyly tak drahé jako tomu bylo v době, kdy tato kategorie odumřela. Důvody jejich propadu jsou spíše historické...
Druhá poznámka ale míří na to Alešovo "15 sec staci tak na 6-7 minut si myslim". Podle mě je ale zásadním problém (nejen) RCEK právě to uvažování ve stylu "tohle na maximum nestačí". Pokud bude 15s motoru v klidu stačit na 6-7min, tak je to pro mě naopak důvod létat na maximum 10minut, v tu chvíli to totiž začne být o termice... Tohle se projevilo i v těch letních diskusích - názory ve stylu "to lidi otráví, že většinou neuletí maximum". Nevím, možná někoho ano, ale nemyslíte si, že možná ještě více lidí otráví stav, kdy mají maximum všichni a rozhodne pár bodů na přistání?
Jinak si ale myslím, že nakonec stejně začne být patrné, že lepší než podobné částečné úpravy je vážné zamyšlení se nad výškoměry...
Druhá poznámka ale míří na to Alešovo "15 sec staci tak na 6-7 minut si myslim". Podle mě je ale zásadním problém (nejen) RCEK právě to uvažování ve stylu "tohle na maximum nestačí". Pokud bude 15s motoru v klidu stačit na 6-7min, tak je to pro mě naopak důvod létat na maximum 10minut, v tu chvíli to totiž začne být o termice... Tohle se projevilo i v těch letních diskusích - názory ve stylu "to lidi otráví, že většinou neuletí maximum". Nevím, možná někoho ano, ale nemyslíte si, že možná ještě více lidí otráví stav, kdy mají maximum všichni a rozhodne pár bodů na přistání?
Jinak si ale myslím, že nakonec stejně začne být patrné, že lepší než podobné částečné úpravy je vážné zamyšlení se nad výškoměry...
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8742
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
Tome, já jen doufám, že všichni proboha chápou to, aby se všechno případně nastavilo tak, aby to nikdo nenaklouzal i kdyby jeho éro umělo 1: milion.
A čím větší diference, tím lepší. Přistání ponechat jako nepodstatnou epizodu.
13 roky 5 měsíce nazpět #8743
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
tak ja si myslim,ze vyskomery se nam podari na sezonu 2013 rozjet... (jsem optimista) a pak muzou klidne tyto dve kategorie zit vedle sebe. styl letani bude podobny, nikoliv vsak stejny ! a to i pri zachovani naprosto identickych letadel, coz je dle meho maximalni vyhoda.
bud to "Káčka" prsknu výškoměř, nebo ho vyndám a poletím třeba právě 15 vteřin.každá ze soutěží je jiná, a přitom vlastně stejná (termické létání)
ad 6-7 minut. ten čas jsem myslel i s nějakou mirnou termikou. na treningu jsem letaval 20sec a vyšlo to tak na 10 minut v 75% případů (a to jsem dost časlo tétal v nějaké te nule). imho neni důležité kolik vteřin, ale zda to vůbec dokáže někdo prosadit ? já nejsem proti, ba naopak.
Tento rok ale chci věnovat veškeré své úsilí rozvoji Stopalcovek u nás.
bud to "Káčka" prsknu výškoměř, nebo ho vyndám a poletím třeba právě 15 vteřin.každá ze soutěží je jiná, a přitom vlastně stejná (termické létání)
ad 6-7 minut. ten čas jsem myslel i s nějakou mirnou termikou. na treningu jsem letaval 20sec a vyšlo to tak na 10 minut v 75% případů (a to jsem dost časlo tétal v nějaké te nule). imho neni důležité kolik vteřin, ale zda to vůbec dokáže někdo prosadit ? já nejsem proti, ba naopak.
Tento rok ale chci věnovat veškeré své úsilí rozvoji Stopalcovek u nás.
- Radim Barč
-
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 2
13 roky 5 měsíce nazpět #8744
napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: Dr Mad Výkon 3000kv 1300w
Aleši jen jedna poznámka.
Pro "stopalcovky" a RCEK budou shodná letadla možná v prvním soutěžním roce.
Pro "stopalcovky" a RCEK budou shodná letadla možná v prvním soutěžním roce.
Vygenerováno za 0.213 sekund