Invaze programátorů-informatiků-teoretiků

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9143 napsal xlfd
Tak to vypadá, když se informatik-programátor pustí do stavby modelu kvadrokoptéry.
Vím, že to do Větroňářských kategorií nepatří, ale autor s tím určitě bude chtít "stoupak".

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9144 napsal sgames
jj taky jsem to cetl (resp ctu)
tech x-kopter je fakt hafo. lita to samo,vraci se to samo,dela to vsechno samo...

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9145 napsal Petr Kurjan
No nevím jak moc ten člověk studoval teorii, ale když vidím obyčejné regulátory Turnigy v x-copteru, je mi jasné, že o tom skoro nic neví. Coptery totiž potřebují regly s vysokou řídící frekvencí, aby mohly rychle reagovat na na řídící desku. Běžně používané 50Hz nestačí na rychlou odezvu motoru a je problém to stabilizovat. A rozesmálo mně tvrzení že "Regulátory sice mají ochranu proti přepólování, ale když vodiče prohodíte, regulátor samozřejmě nenaběhne". Chtěl bych vidět, jak mu ten regl po přepólování bude fungovat - asi se bude divit proč se mu z toho zakouřilo... :lol:

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9146 napsal sgames
o duvod vice sledovat serial :)

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9147 napsal Petr Kurjan
Docela zajímavá je i diskuze na konci článku. Je vidět, že to sledují především nadšenci, kteří se možná dobře vyznají v IT, ale s nulovými zkušenostmi v modelařině...

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9151 napsal Tomas Hruby

Petr Kurjan napsal: No nevím jak moc ten člověk studoval teorii, ale když vidím obyčejné regulátory Turnigy v x-copteru, je mi jasné, že o tom skoro nic neví. Coptery totiž potřebují regly s vysokou řídící frekvencí, aby mohly rychle reagovat na na řídící desku. Běžně používané 50Hz nestačí na rychlou odezvu motoru a je problém to stabilizovat.

Nevím, jakou s tím máš zkušenost, ale zrovna i z RCEK známý TGY Plush (který je na fotce) zvládá copter velmi slušně, to samé i nějaké "Blue series" atd. K Plush je dokonce známý i postup přeflashování na jiný fw, se kterým už vůbec není co řešit.
Sám s tím trochu laboruji a ty speciální regly pro coptery typu TGY Multistar se liší spíš tím, že tu rychlou odezvu garantují "out-of-the-box" a nemusí se o ničem přemýšlet (mám je na cestě k porovnání), ale není pravda, že je nutno volit podobný regl, vyhoví toho více.

Vygenerováno za 0.297 sekund