- Obdržená poděkování: 0
Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.
Altis V4
10 roky 5 měsíce nazpět #15954
napsal psulc
Na základě nápadu kamaráda Pavla Šterna,jsme po Novoročním polétání diskutovali o instalaci výškoměru Altis do našich nových Tilií 25.Abych nemusel vyrábět krabičku na Altis,použil jsem krabičku od žiletek,kterou jsem přezízl a mám na 2 kusy Altisů.Tuto jsem zalepil do otvoru v trupu.Krabička má drážky,kam přesně pasuje výškoměr.Novou Tilii v červené barvě připravuji na letošní rok.
Zdraví Petr ze Suché.
Zdraví Petr ze Suché.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 5 měsíce nazpět #15955
napsal sgames
10 roky 5 měsíce nazpět #15964
napsal draceq
Jojo, tyhle instalace, kdy jde výškoměr vidět, aniž bych musel lézt do letadla, jsou fakt praktické - zejména pro tréning
Ověřeno dvouletou praxí :whistle: :
Ale ten fígl s krabičkou od žiletek si píšu
Příloha nebyla nalezena.
Ale ten fígl s krabičkou od žiletek si píšu
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15965
napsal Petr Dušek
.
Odpověď od Petr Dušek na téma Altis V4
Tohle je právě oč tu běží... problém nastává když se k tomu přidá ještě druhé krycí sklíčko a zasvítí slunce, pak aby byl časoměřič jasnovidec...Petr Koláska napsal: ...kdy jde výškoměr vidět...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15967
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Altis V4
Souhlasím s Petrem, taky potvrzuji, že nejvíc "zmateného zírání" je vidět právě u lidí, kteří pokládají za dobrý nápad tyto venkovní instalace. Krycí sklíčko to jen dorazí na pokraj nepoužitelnosti, ale ono se to obecně hůře stíní ![:-( :-(]()
Podle mě optimální je výškoměr uvnitř, ale nějak chytře uchycený, aby se koukalo rovnou na něj bez tahání za kabely - sám to takto mám, příležitostně vyfotím.
Podle mě optimální je výškoměr uvnitř, ale nějak chytře uchycený, aby se koukalo rovnou na něj bez tahání za kabely - sám to takto mám, příležitostně vyfotím.
10 roky 5 měsíce nazpět #15968
napsal draceq
Vždycky mi stačila v případě slunce dlaň na zastínění, pokud je pod mrakem, přečtu údaje úplně v klidu i bez toho
Milerád předvedu osobně na jakékoliv soutěži
Pokud někdo "zmateně zírá" na výškoměr, bude chyba kapku jinde
Netvrdím, že čitelnost je stejně dobrá jako u "čistého" pohledu na výškoměr, ale není zhoršená natolik, že bych zmateně zíral... Dva roky to takhle používám u Daidala, ta fotka nahoře je z F5J, a nebyl s tím jedinkrát problém.
Jasně, na soutěži je tahle fičura tak trochu naprd - stejně se většinou po letu vypíná letadlo (krom toho, sundat kabinu můžu kvůli kontrole údajů i já, výškoměr je pod okýnkem jen lehce nasunutý do kolejniček, v případě poloslepého časoměřiče mu jej klidně předvedu jak jej výrobce stvořil), ale při tréningu je fakt otrava po každém letu otvírat kabinku, když mi baterky vydrží v klidu 5 startů.... Proto jsem psal, že je to fajn hlavně pro tréning
Jasně, na soutěži je tahle fičura tak trochu naprd - stejně se většinou po letu vypíná letadlo (krom toho, sundat kabinu můžu kvůli kontrole údajů i já, výškoměr je pod okýnkem jen lehce nasunutý do kolejniček, v případě poloslepého časoměřiče mu jej klidně předvedu jak jej výrobce stvořil), ale při tréningu je fakt otrava po každém letu otvírat kabinku, když mi baterky vydrží v klidu 5 startů.... Proto jsem psal, že je to fajn hlavně pro tréning
Vygenerováno za 0.286 sekund