Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Altis V4

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15954 napsal psulc
Altis V4 vytvořeno psulc
Na základě nápadu kamaráda Pavla Šterna,jsme po Novoročním polétání diskutovali o instalaci výškoměru Altis do našich nových Tilií 25.Abych nemusel vyrábět krabičku na Altis,použil jsem krabičku od žiletek,kterou jsem přezízl a mám na 2 kusy Altisů.Tuto jsem zalepil do otvoru v trupu.Krabička má drážky,kam přesně pasuje výškoměr.Novou Tilii v červené barvě připravuji na letošní rok.
Zdraví Petr ze Suché.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15955 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Altis V4
Pěkné, chytré :)

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15964 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Altis V4
Jojo, tyhle instalace, kdy jde výškoměr vidět, aniž bych musel lézt do letadla, jsou fakt praktické - zejména pro tréning :) Ověřeno dvouletou praxí :whistle: :

Příloha nebyla nalezena.

Ale ten fígl s krabičkou od žiletek si píšu :)

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15965 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Altis V4

Petr Koláska napsal: ...kdy jde výškoměr vidět...

Tohle je právě oč tu běží... problém nastává když se k tomu přidá ještě druhé krycí sklíčko a zasvítí slunce, pak aby byl časoměřič jasnovidec... ;) .

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15967 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Altis V4
Souhlasím s Petrem, taky potvrzuji, že nejvíc "zmateného zírání" je vidět právě u lidí, kteří pokládají za dobrý nápad tyto venkovní instalace. Krycí sklíčko to jen dorazí na pokraj nepoužitelnosti, ale ono se to obecně hůře stíní :-(
Podle mě optimální je výškoměr uvnitř, ale nějak chytře uchycený, aby se koukalo rovnou na něj bez tahání za kabely - sám to takto mám, příležitostně vyfotím.

Více
10 roky 5 měsíce nazpět #15968 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Altis V4
Vždycky mi stačila v případě slunce dlaň na zastínění, pokud je pod mrakem, přečtu údaje úplně v klidu i bez toho ;) Milerád předvedu osobně na jakékoliv soutěži :) Pokud někdo "zmateně zírá" na výškoměr, bude chyba kapku jinde :) Netvrdím, že čitelnost je stejně dobrá jako u "čistého" pohledu na výškoměr, ale není zhoršená natolik, že bych zmateně zíral... Dva roky to takhle používám u Daidala, ta fotka nahoře je z F5J, a nebyl s tím jedinkrát problém.

Jasně, na soutěži je tahle fičura tak trochu naprd - stejně se většinou po letu vypíná letadlo (krom toho, sundat kabinu můžu kvůli kontrole údajů i já, výškoměr je pod okýnkem jen lehce nasunutý do kolejniček, v případě poloslepého časoměřiče mu jej klidně předvedu jak jej výrobce stvořil), ale při tréningu je fakt otrava po každém letu otvírat kabinku, když mi baterky vydrží v klidu 5 startů.... Proto jsem psal, že je to fajn hlavně pro tréning ;)

Vygenerováno za 0.335 sekund