Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

aku

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17859 napsal Veselý
aku vytvořeno Veselý
Zdravím.

Mám tu na dobré aku Li-Po ještě jeden a myslím významný poznatek.
K věci: ráno jsem přišel k autu obsah 1000cm3, olej 10W. Vše zamrzlé, okna i uvnitř. Otočím klíčkem a 2x hm-hm.
Tedy nastartovat nešlo. Šahnu do kapsy vyndám 2x2 2200mA, propojím do serie, připojím na aku a nádhera - motor naskočí lépe než s novou bat. olovo. A protože jsem jel do města, musel jsem po porkování natočit motor ještě dvakrát, tedy dohromady 3x. Doma jsem doplnil 350 mA a protože jsem to udělal již podruhé se stejnou mírou nabití, domnívám se, že jsou bat. OK. Tedy zítra opět s "lipolkama" v kapse. Možná, že to někomu poslouží v podobné situaci. JIVE.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17860 napsal Jiří Kačírek
Odpověď od Jiří Kačírek na téma aku
Ano, ale 4S Li-pol je moc! Bohatě stačí 3S =12,6V.
Kač

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17861 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma aku
Taky znám historky o nastartování auta s 3S lipolek (že Jardo Šmehlíků :))

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17862 napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma aku
Zdravím.

Se všemi kontra názory souhlasím. Uvádím krajní nouzi a vše funguje OK. Pokud bych někdy shledal nějaké poškození, určitě se zmíním. Ale asi to bude trvat dlouho, protože v "civilu" odebírám ampéry přes régl 20A. Přeji hezký den. JIVE.

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17863 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma aku
Taky souhlas. Ale hned odpojit.
Jednou jsem je tam nechal, zena s nimi objela blok a skoro horely.

Více
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #17864 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma aku
Jinak než tříčlánkem Zippinou 4000 mAh už ani vybitá auta nestartuju B) :whistle: :lol: .

Vyzkoušeno za pět let na mnoha autech (naposledy sousedka asi před 14 dny), od tříválcového benzínu až po dvouapůlku diesel, a ty baterky stále žijou a jsou ve velmi dobré kondici. Běžné startovací kabely obvykle ani neškytly (proč asi, to co se prodává běžně je dobré tak na napájení vánočního stromečku a ne na startování auta, a ty opravdu kvalitní jsou pro změnu drahé jak čert). S lipolkou vždy na první dobrou. Malé, skladné, spolehlivé. Každý automechanik, který to vidí, kouká jak sůva z nudlí :lol: :lol: :lol:

A jak píše Ivan - připojit jen těsně před otočením klíčku (ideál je ve dvou - jeden startuje, druhý přikládá baterku), protože jinak používáte LiPol k dobíjení vyšťavené aku v autě a co to znamená ve vztahu k protékajícím proudům je asi jasné. Po naskočení motoru zase hned pryč.
Poslední úprava: 9 roky 4 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.215 sekund