- Obdržená poděkování: 0
Uspořádání startovního/přistávacího bodu v F5J
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 2 měsíce nazpět #14488
napsal Tomas Hruby
A pak se někdo diví, proč má Hucaljuk Čechy tak "rád" - viz loni F5J Holíč
![:P :P]()
A zpátky k tomu startu - ono se nedá okecat, že v pravidlech F5J je dění pro start "z bodu" popsáno dobře, při splnění postupu v pravidlech to z hlediska bezpečnosti je OK. Jenže dobrý nápad naráží na tvrdou realitu, kdy splnění zmíněných předpokladů znamená minimálně mnohem větší nápor na časoměřiče, kteří by toho nachodili minimálně 2x tolik a další háčky a obvykle i zdržení. Proto na to loni pořadatelé reagovali vesměs dost rozumně, kdy tento postup nechali spíš pro menší akce, kde není takový spěch a u velkých přešli zpátky na koridor, k čemuž jsou v pravidlech otevřená zadní vrátka. Za mě OK
Odpověď od Tomas Hruby na téma Uspořádání startovního/přistávacího bodu v F5J
Alois Hrabáček napsal: Podobná situace nastala u mně, kdy Huculjak přistál na hranici 75 m a chtěl si jít pro letadlo, kdybych ho necal tak měl platný let. Já jsem ho zavolal zpět s tím až mu přeměří vzdálenost. Ta byla 79 m, takže 0.
Jak je vidět i časoměřiči musí být soustředěni na svoji práci.
A pak se někdo diví, proč má Hucaljuk Čechy tak "rád" - viz loni F5J Holíč
A zpátky k tomu startu - ono se nedá okecat, že v pravidlech F5J je dění pro start "z bodu" popsáno dobře, při splnění postupu v pravidlech to z hlediska bezpečnosti je OK. Jenže dobrý nápad naráží na tvrdou realitu, kdy splnění zmíněných předpokladů znamená minimálně mnohem větší nápor na časoměřiče, kteří by toho nachodili minimálně 2x tolik a další háčky a obvykle i zdržení. Proto na to loni pořadatelé reagovali vesměs dost rozumně, kdy tento postup nechali spíš pro menší akce, kde není takový spěch a u velkých přešli zpátky na koridor, k čemuž jsou v pravidlech otevřená zadní vrátka. Za mě OK
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
11 roky 2 měsíce nazpět #14490
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Uspořádání startovního/přistávacího bodu v F5J
Mám v podstatě obdobný názor, obě varianty jsou možné, ale i když ještě před rokem bych rozhodně hlasoval za dodržování způsobu startu jak je popsán v pravidlech, po zkušenostech z loňských soutěží mám pocit, že klasika se startem z koridoru je přeci jenom logičtější variantou. Navíc když na soutěžích už mají převahu F3J soutěžáci, pro které je to už léta zažitým standardem...
Jen by mě zajímalo, jestli se někdo pokusí tuto úpravu dostat zase zpátky do pravidel? Diskutuje se o tom aspoň někde v anarchistických kroužcích? Předpokládám, že s nějakými změnami pravidel se nyní čeká na okamžik, až budou pravidla z prozatimních schválena za regulérní. V agendě pro jarní plénum CIAM FAI není o F5J ani slovo...
Jen by mě zajímalo, jestli se někdo pokusí tuto úpravu dostat zase zpátky do pravidel? Diskutuje se o tom aspoň někde v anarchistických kroužcích? Předpokládám, že s nějakými změnami pravidel se nyní čeká na okamžik, až budou pravidla z prozatimních schválena za regulérní. V agendě pro jarní plénum CIAM FAI není o F5J ani slovo...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
Vygenerováno za 0.137 sekund