Reprezentace F5J 2018

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #18130 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Reprezentace F5J 2018
Anketa na stoupáku by to také vyřešila si myslím. Holt jak psal Tomáš, všem se nezavděčíš nikdy...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #18131 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Reprezentace F5J 2018
Z mého pohledu je F5J opravdu dost odlišná od F3J právě v tom pojetí soutěží. Malými nároky na letovou plochu a další věci je u ní možná (a podle mne velmi žádoucí) existence daleko větší škály soutěží, kde máš vedle sebe jak "monstrakci", tak ale i vyloženě místní soutěž s pár soutěžícími. A já si opravdu myslím, že to je velice dobře, tohle ani v nejmenším není míněno hanlivě!!!!
Jenže z druhé strany je důsledkem to, že z mého pohledu opravdu národní žebříček nemusí být v souladu s výkony na mezinárodní scéně - v loňském roce například třetí v celkovém pořadí Eurotour (a druhý z Čechů) v národním žebříčku skončil až ve třetí desítce a proházeli se i ostatní. Vlastně jen Radek Malčík by byl jasně v repre podle obou hodnocení, u všech ostatních byly rozdíly docela výrazné.

Ano, kdyby se hned na začátku do kritérií dal žebříček (nebo několik vybraných domácích akcí), tak by se top piloti museli přizpůsobit a asi by se to srovnalo, ale tady nastupuje druhý bod.
Víš, mě opravdu docela vadí výroky typu "Pokud budoucí reprezentant chce a může ať klidně i zahraniční soutěže objede, tedy ty co stihne." - vždyť je to nesmysl!!! Chceme-li do repre ty opravdu nejlepší, tak bychom je naopak měli maximálně motivovat k tomu, aby objeli maximum závodů v maximální konkurenci a zrovna tak vnímám jako skvělou reprezentaci ČR to, že někdo vyhraje Eurotour - v podstatě to vnímám jako úspěch hodnotou jen o malý stupeň pod úspěchem na ME/MS. Tvůj výrok vyznívá ale dost jednoznačně ve stylu "když někdo Eurotour chce, tak je to jeho věc, ale v podstatě nás to nezajímá" - možná to tak tvrdě míněno nebylo, ale opravdu to tak vyznělo. A s tímhle se já opravdu ztotožnit neumím :-(

Více
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #18132 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Reprezentace F5J 2018
Tome právě pro situaci ve keré je dnes F3J jsem začal tuto diskuzi. Podívej se kolik "normálních" pilotů dnes líta F3J a proč vznila kategorie RCV2S (nebo jak se ty "dvoukanály" jmenují).

Stále si myslím, že F5J je (a snad zůstane) pro širokou veřejnost.

Tomas Hruby napsal: Ještě poznámka - juniory jsem sice napočítal tři, ale nemají všichni dost výsledků, takže samostatné vyhodnocení bohužel nebude ani letos.

Tomas Hruby napsal: N....
K statistice - máme 76 lidí se zapsaným výsledkem a z nich 49 má plný počet tří pro žebříček. Proti 2015 je nepatrný nárůst v absolutním číslem, ale podstatně větší nárůst u těch se třemi výsledky.

Vítězům gratuluji - ač soupeři udělali skoro cokoli včetně boření centra Olomouce, tak je na prvním místě Radek Malčík. Za nímvelmi tesně oba Novotní.

Poslední úprava: 9 roky 4 měsíce nazpět

Více
8 roky 11 měsíce nazpět - 8 roky 11 měsíce nazpět #19124 napsal Tomas Hruby
Máme za sebou přesně půlku kvalifikačních soutěží a je to "zajímavé".
Jistotu zatím nemá vůbec nikdo. Mírně vepředu jsou Radek Malčík a Vlasta Vostřel.
Radek sice jednu soutěž zkazil hodně, takže je až na pátém místě, ale ze zbylých tří má průměr přes 100b, takže mu ke kvalifikaci stačí ze čtyř zbylých akcí jediný výsledek někde u 100b, což by při jeho kvalitách mělo být velmi reálné.
Vlasta má zase jasně nejlepší vyrovnanost výsledků a je jediný, u koho si umím představit, že by se mohl kvalifikovat už s prvními čtyřmi výsledky i kdyby už vůbec neletěl (ale jistota to ještě určitě není).
Jinak je ale vše otevřené, koneckonců pořád máme před sebou čtyři akce a tak se může kvalifikovat i někdo, kdo dosud vůbec neletěl...

Příloha nebyla nalezena.

Poznámka - pokud někdo v souboru najdete chybu, dejte vědět, čím dříve se to opraví, tím lépe.
Poslední úprava: 8 roky 11 měsíce nazpět

Více
8 roky 11 měsíce nazpět #19126 napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Reprezentace F5J 2018
Bravó Tomáši. Omlouvám se za pomluvu, že jsi líný :( :)

Více
8 roky 10 měsíce nazpět #19142 napsal Tomas Hruby
Poznámka k ME2018 - už je v oficiálním kalendáři FAI - www.fai.org/events/events-calendar-and-r...rId=12253#fragment-1 , tím lze termín brát za definitivní (když jsem psal minulý příspěvek s termínem, tak to tam ještě nebylo).

Vygenerováno za 0.184 sekund