Nastavení chodu motoru a vypínání- vysílač FF10

Více
5 roky 11 měsíce nazpět #23139 napsal Eichler
Mám dotaz k nastavení spouštění a vypínání motoru. Mám vysílač FF10 a chod motoru mám nastaven na kan. č.3 jako proporcionální tj. dolní poloha ovladače, motor neběží horní poloha max. otáčky. Při zapojeném výškoměru po vypnutí motoru a zapnutí funkce klapek přepínačem se nahodile pootočí vrtule. ( klapky jsou v nulové poloze- zavřené). V nastavení dorazu serva mám v dolní poloze 80% , ale závada trvá. Rovněž bych uvítal blokování nechtěného spuštění plynu- např. přepínačem. Pokud s tím má někdo zkušenosti, prosím o radu a případné možnosti nastavení. Děkuji za každou informaci. j. Eichler

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
5 roky 11 měsíce nazpět - 5 roky 11 měsíce nazpět #23140 napsal pik
Mám sice úplně jiný rádio, ale:
- to cukání by mohlo zmizet, když na tom kanále kterým ovládáš motor nastavíš rozsah výchylek např. +- 100% a následně zkalibruješ regl. Vyzkoušíš a pokud by to furt cukalo, zkus přidat rozsah např. na 110%. Pokud to nepomůže tak nevím.
- ohledně blokování vypínačem, já mám zmixovaný dva kanály. Na jeden z nich mám přiřazený vypínač a na druhý poťák. Když zapnu vypínač, motor se roztočí a poťákem ovládám otáčky volnoběh-maximál. Pokud je vypínač vypnutý, můžu s poťákem kvedlat jak chcu a motor se nesmí hnout. Důležitý je sladit to tak, aby se ti nespínal výškoměr dřív než se motor točí ( např. když je vypnutý vypínač a poťák posuneš na max ) , nebo naopak, že se motor točí, ale výškoměr to ještě nezaznamená a aktivuje se až při vyšších otáčkách. Je to trošku alchymie :)
Poslední úprava: 5 roky 11 měsíce nazpět

Více
5 roky 11 měsíce nazpět - 5 roky 11 měsíce nazpět #23141 napsal Petr Dušek
Používám T10CP, nevím jestli FF10 je totéž??

Taky mám motor na páce plynu a mám to naopak namixováno tak, že při stažení páky mám ještě asi 15% plynu (nechci abych si při soutěžním letu motor nechtěně vypnul). Pro následné vypnutí motoru používám funkci Motor Cut (THR-CUT) nastavenou na přepínač "B". Popis nastavení je v originálním návodu na str.79
Poslední úprava: 5 roky 11 měsíce nazpět

Více
5 roky 11 měsíce nazpět #23142 napsal Eichler
Děkuji za rychlou odpověď. dostal jsem ještě jednu odpověď ,tak budu laborovat. Eichler

Více
5 roky 11 měsíce nazpět #23143 napsal Eichler
Děkuji za rychlou odpověď. dostal jsem ještě jednu odpověď ,tak budu laborovat. Eichler

Vygenerováno za 0.213 sekund