- Obdržená poděkování: 0
RCEP a nebo něco podobného
10 roky 3 měsíce nazpět #16159
napsal pik
Odpověď od pik na téma RCEP a nebo něco podobného
Mirku, odčerpávat soutěžící z jiných kategorií, to bych opravdu nerad. Ale právě jak píšeš, schází se málo lidí a tohle sem taky při sestavování bral v úvahu. Proto tam např. jsou minimálně jen dvě startoviště. Aby sme si zalítali i třeba v osmi nebo deseti lidech a neuhonili se u toho. A taky aby se to dalo lítat na menších placech a hlavně pořádat v pár lidech. Já si totiž myslím, že větší problém než málo soutěžících je málo pořadatelů. Takže byla dost velká snaha to pořádání co nejvíc ulehčit
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 3 měsíce nazpět #16160
napsal pik
Ještě přikládám obr. jak sem nastavil altise. Mám obyčejný podomácku udělaný éro a když sem to byl zkusit, tak rozdíl mezi vypínací a F5J výškou mívám 5-10 m v beztermickým počasí. Při termice to myslím může být víc
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
10 roky 3 měsíce nazpět #16162
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma RCEP a nebo něco podobného
Jak tak sleduji diskuzi o RCEP, je to zatím zéležitost Moravy a blízkého okolí. Co takhle u RCEO prodloužit čas na 7 min. a už to bude víc o létání . Co vy na to???
10 roky 3 měsíce nazpět #16163
napsal pik
Můj názor je, že by se akorát rozdrbala životaschopná RCEO a stejně by to nikam nevedlo. Není tam nijak omezená výška, takže si nastoupu 500m a pak těch 7 min. odlítám bez hledání termiky a na zádech
- Martin Veleba
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
10 roky 3 měsíce nazpět #16164
napsal Martin Veleba
Odpověď od Martin Veleba na téma RCEP a nebo něco podobného
RCEO bude pořád jen o tom, že musím vzhledem k počasí zvolit výšku, pak napadat a hlavně přistát. Nikdy nebude o létání. A nebo ty výškoměry zapracovat do RCEO a nezavádět nové kategorie. Jinak ten Pavlův návrh je zajímavý. Já jsem registrovaný v Třebíči a pokud chci na nějakou soutěž, tak musím počítat, že najedu minimálně 300 a více km. Prostě region Vysočiny je na soutěžení elektro kategorií mrtvý kraj. Přeorientovali jsme se na F5J, protože mi tato kategorie připadá spravedlivá (včetně RCEV). Obě jsou však náročné pořadatelsky. A nevím, proč máte Pavle z těchto kategorií strach. Jste odkojeni z RCV2 a F3J, tak se nebojte. Chce to ale investovat do modelu. Já většinou za rok stihnu jen 4 soutěže F5J, hlavně kvůli práci. Trénovat jdu tak max 4x za rok a křoví nedělám. Něco si ještě z RCV2 pamatuji. A pořádat soutěž společně s třebíčskými důchodci? Nic proti nim, ale v poledne se už vidí doma na obědě.
10 roky 3 měsíce nazpět #16165
napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma RCEP a nebo něco podobného
Pavle, ono těch 500 m nemůže létat každý. My důchodci jsme rádi když to vidíme ve 300 m a to letadla o rozpětí skoro 4 m. S érem 2,5 m to bude hodně pod 300 m. Vyzkoušej to s výškoměrem a určitě nebudeš létat v 500 m na zádech. Za poslední dva roky jsem byl asi na osmi závodech RCEO a neměl jsem větší výšku než 175 m. Létal jsem s výškoměrem nastaveným z F5J a motor mně výš nevytáhl.
Jinak vás zdravím a zvu k nám na F5J.
Vygenerováno za 0.219 sekund