- Obdržená poděkování: 0
ME F3J Bovec
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4997
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma ME F3J Bovec
Tomáši,
je zajímavé, že to s tou "náhodou" se pořád omílá jen na našem fóru, jinde jsem to neviděl. Jak se psalo na RCG, pokud vypneš motor ve stoupáku a model za těch 10 sekund nabere dalších 15 m, je těch 7.5 bodů dolů spravedlivým trestem za pozdní vypnutí motoru. Ve vláknu o F5J na RCG je i pár příspěvků od "Big Joe" Wurtse, právě ohledně srovnání F3J a F5J - stojí za přečtení (možná jsou někde linky i na stoupáku, mám pocit, že jsem je někam dával, mimochodem Joe vyhrál MS v házedlech ve Švédsku, na svalovce nevypadá, ale termiku "asi umí").
Když zůstanu u F3J - co reakční doba časoměřiče? Myslíš, že náhoda neovlivní, kdy kdo stiskne stopky? Víš, že začali používat kamery se záznamem startu a přistání? Podle mě F5J zavádí jemnější rozlišení právě v letové části - namísto sekund se měří metry, přičemž měření na metry je řádově 20 - 50x přesnější, podle stoupavosti. A je normální škrtat výsledek 995 bodů? To jsou reálně asi 3 sekundy letu.
Dále si moc nemyslím, že v F5J bude nějaký nával z F3J, oni jsou ti chlapci dost konzervativní, takže snad budem mít šanci i my![:) :)]()
A nakonec k tématu, aby mě Petr nesprdnul a Aleš nevymazal:
- ono je pořadí v podstatě dost stabilní už od třetího kola, to taky o něčem svědčí, podle mě rozdíly mezi (i špičkovými) piloty jsou, akorát průměrný špičkový pilot létá "jen devětsetdevadesátky";
- kvůli třem startům za den ve 40 °C bych asi nejel ani do Ústí :lol:
Držme palce!!!
H.
je zajímavé, že to s tou "náhodou" se pořád omílá jen na našem fóru, jinde jsem to neviděl. Jak se psalo na RCG, pokud vypneš motor ve stoupáku a model za těch 10 sekund nabere dalších 15 m, je těch 7.5 bodů dolů spravedlivým trestem za pozdní vypnutí motoru. Ve vláknu o F5J na RCG je i pár příspěvků od "Big Joe" Wurtse, právě ohledně srovnání F3J a F5J - stojí za přečtení (možná jsou někde linky i na stoupáku, mám pocit, že jsem je někam dával, mimochodem Joe vyhrál MS v házedlech ve Švédsku, na svalovce nevypadá, ale termiku "asi umí").
Když zůstanu u F3J - co reakční doba časoměřiče? Myslíš, že náhoda neovlivní, kdy kdo stiskne stopky? Víš, že začali používat kamery se záznamem startu a přistání? Podle mě F5J zavádí jemnější rozlišení právě v letové části - namísto sekund se měří metry, přičemž měření na metry je řádově 20 - 50x přesnější, podle stoupavosti. A je normální škrtat výsledek 995 bodů? To jsou reálně asi 3 sekundy letu.
Dále si moc nemyslím, že v F5J bude nějaký nával z F3J, oni jsou ti chlapci dost konzervativní, takže snad budem mít šanci i my
A nakonec k tématu, aby mě Petr nesprdnul a Aleš nevymazal:
- ono je pořadí v podstatě dost stabilní už od třetího kola, to taky o něčem svědčí, podle mě rozdíly mezi (i špičkovými) piloty jsou, akorát průměrný špičkový pilot létá "jen devětsetdevadesátky";
- kvůli třem startům za den ve 40 °C bych asi nejel ani do Ústí :lol:
Držme palce!!!
H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5000
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma ME F3J Bovec
Joe není žádný argument, on totiž není člověk (podobně jako Daryl Perkins) ![:? :?]()
Jinak ta tvá poslední argumentace je mimo téma - já s tebou totiž vůbec nepolemizuji o tom, že současná "hustota" výsledků v F3J není problém - samozřejmě že je, a to velký!! Jen si myslím, že F5J nahradí jeden problém jiným a to systémově ještě hůře řešitelným...
Povíme si to za čas - tohle ukáže až praxe. Ale jak někde věštím malér, tak to malér zatím vždycky byl... Jo, až někdy budu o něčem mluvit pozitivně a optimisticky, tak pak zbystřete a polemizujte, to bude divné
Ale průsery cítím až příliš spolehlivě
:roll:

Jinak ta tvá poslední argumentace je mimo téma - já s tebou totiž vůbec nepolemizuji o tom, že současná "hustota" výsledků v F3J není problém - samozřejmě že je, a to velký!! Jen si myslím, že F5J nahradí jeden problém jiným a to systémově ještě hůře řešitelným...
Povíme si to za čas - tohle ukáže až praxe. Ale jak někde věštím malér, tak to malér zatím vždycky byl... Jo, až někdy budu o něčem mluvit pozitivně a optimisticky, tak pak zbystřete a polemizujte, to bude divné
Ale průsery cítím až příliš spolehlivě Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5013
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma ME F3J Bovec
JIrko zkopíroval jsem ten dotaz k pátku do vlákna o Lomnici: <!-- l --><a class="postlink-local" href="
stoupak.cz/portal/forum/viewtopic.php?f=3&t=326
">viewtopic.php?f=3&t=326 , snad se někdo ozve.
Tady už prosím na téma tohoto víkendu nereagujte, bylo by super, kdyby Aleš smázl ty cca tři poslední příspěvky, které jsou už jen o Lomnici.
Díky TH
Tady už prosím na téma tohoto víkendu nereagujte, bylo by super, kdyby Aleš smázl ty cca tři poslední příspěvky, které jsou už jen o Lomnici.
Díky TH
14 roky 9 měsíce nazpět #5017
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma ME F3J Bovec
offtopic presunuty
tady
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5020
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma ME F3J Bovec
Vygenerováno za 0.259 sekund