Ovládání motoru a brzd u elektry

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #922 napsal Jiří Veselovský

jan kadlec napsal: www.mkchlumec.cz/ion.htm

No vidíte, než jsem to dopsal, tak sem Honza Kadlec dal naprosto skvělý materiál, kde máte fůru obrázků. Tak ať se vám daří.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 5 měsíce nazpět #1159 napsal Petr Kurjan
Tahle informace asi bude zajímat majitele vysílačů OPTIC 6. Asi před rokem jsem řešil "omezení" softwaru a uvažoval o výměně vysílače. Protože jsem neměl regulátor s plynulým rozběhem, používal jsem ovládání motoru na kniplu. V takovém případě bylo skoro nemožné rozumně brzdit s použitím bočních ovladačů - mají malé páčky a nelze jimi citlivě řídit. Po výměně regulátoru a změně režimu ovládání jsem byl příjemně překvapen - brzdu jde ovládat kniplem motoru! Problém je pouze v popisu funkce. V manuálu není uvedeno, že "butterfly" (u Optica je to "CROW" mix) bude ovládán kniplem motoru v případě, že nastavím ovládání motoru na přepínač (režim CH3 nastavit na SW01). Potom už stačí jen vhodně nastavit výchylky a pro jistotu mechanicky zablokovat (zajepit) páku pravého bočního ovladače - to aby neměnila výchozí polohu klapek nastavenou mixem "CROW". Má na to vliv i nastavení rozsahu 6. kanálu (funkce "FLPT") na 100%. Teď už by to chtělo jen lepší ruce a nebo vyměnit ten pomalý procesor mezi ušima... :lol:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Vygenerováno za 0.198 sekund