RCEV 2014 - Schváleno

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11225 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Petr Dušek napsal: Trochu tápu v jednom bodě pravidel - při opakovaném zapnutí motoru se anuluje let nebo jen pokus? Odstavce 9.6.8.5.2.c) a 9.6.8.9.4.h) hovoří jeden o letu a druhý o pokusu.

Áha, konečně konstruktívní připomínka... v návrhu bylo psáno, že je možno motor pustit dvakrát (né jednou). Ověřím, kde šotek řádil ! Děkuji za nalezení šotka :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11226 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Aleš Krátký napsal: nejedná se o F5J výšku, ale o referenční výšku, která musí být vždy nulová !

Ano Aleši, ale prakticky žádný výškoměr tuto výšku nezobrazuje. A v pravidlech je výslovně napsáno slovo "zobrazení" :unsure:

Aby bylo jasno, já si myslím, že v praxi na soutěžích zas tak moc problémů nebude. Koneckonců v dosud platných F5J byly díry větší (verze na 2014 toho dost opravuje) a taky jsme si zalétali na mnoha akcích v pohodě, v tomto jsem optimista. Nicméně mohlo to dopadnout lépe a třeba zrovna to o zobrazení nuly tuším padlo už v předchozí diskusi, nějak to ale nepadlo na úrodnou půdu.

A jedna námitka k bodu, kterého jsem si před tím asi nevšiml (pokud nenastala změna, tak to beru i za svou chybu) - mě se silně nelíbí bod o minimální hmotnosti 500g. Tohle je otrocky převzaté z RCEK, daleko větší smysl by ale dávalo standardní FAI ustanovení o minimálním zatížení 12g/dm2. Při minimu 500g se úplně zbytečně diskriminují některé existující "dvoumetrovky", které by pro RCEV vystačily s menší baterkou a díky odlehčení by se výkonově trochu srovnaly, naopak ale nijak nebráníš možnosti stavby složitých modelů "lehčích vzduchu" ve větší velikosti, které se při 500g klidně mohou dostat i někam k 10g/dm2. Tohle je hodně nedomyšlené...

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11227 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Aleš Krátký napsal: ... v návrhu bylo psáno, že je možno motor pustit dvakrát (né jednou). Ověřím, kde šotek řádil !...

Stejně mi není jasné, jestli opakované zapnutí motoru znamená jenom vyčerpání pokusu, nebo je to nula za let bez nároku na druhý pokus?? Jak to tedy autoři pravidel mysleli?

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11228 napsal Jiří Veselovský

Tomas Hruby napsal: daleko větší smysl by ale dávalo standardní FAI ustanovení o minimálním zatížení 12g/dm2.

Hele Tome, opravdu nechci šťourat, ale jak chceš spočítat na letišti plochu eroplánu? Já jsem ještě dodneška vosypanej z počítání plochy zakulacených uch (samozřejmě čtverečková síť) a fakt si nedovedu představit, jak pořadatel někomu počítá plochu a potažmo zatížení. :(

Více
12 roky 7 měsíce nazpět #11229 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno

Petr Dušek napsal:

Aleš Krátký napsal: ... v návrhu bylo psáno, že je možno motor pustit dvakrát (né jednou). Ověřím, kde šotek řádil !...

Stejně mi není jasné, jestli opakované zapnutí motoru znamená jenom vyčerpání pokusu, nebo je to nula za let bez nároku na druhý pokus?? Jak to tedy autoři pravidel mysleli?

Mysleli to tak, že opakované zapnutí motoru při prvním pokusu, třeba k rychlejšímu návratu na startoviště, znamená vyčerpání druhého možného zapnutí v daném letu a tedy 0 za daný let, již nelze opakovat.

Více
12 roky 7 měsíce nazpět - 12 roky 7 měsíce nazpět #11230 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Re: RCEV 2014 - Schváleno
Tuším,že stejně to bylo i v RCEK.
Poslední úprava: 12 roky 7 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.335 sekund