- Obdržená poděkování: 0
Přístávání v soutěžích
- Karol Chyba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
16 roky 9 měsíce nazpět #39
napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Přístávání v soutěžích
Do F5J sa pravidlá pristávania prebrali s F3J . Je podĺa teba F3J súťaž o pristávaní?
A aj keď neprejde do pravidiel výškový spínač tak aj tak budú vynikať niektrorý jednotlivci, ktorý tú termiku trénujú a budú posúvať letové časy.
Ale spoliehať sa že s tých 300m tých 9:40 alebo vyšie nalietaš, no neviem, prax na súťažiach ukazuje niečo iné a nie je to vždy také jednoduché ani keď máš veĺkú výšku. Keby sa radšej diskusia zvrtla ako tú termiku nájsť, ako sa vnej udržať a niečo z meteorológie to by bolo asi prospešnejšie .
A aj keď neprejde do pravidiel výškový spínač tak aj tak budú vynikať niektrorý jednotlivci, ktorý tú termiku trénujú a budú posúvať letové časy.
Ale spoliehať sa že s tých 300m tých 9:40 alebo vyšie nalietaš, no neviem, prax na súťažiach ukazuje niečo iné a nie je to vždy také jednoduché ani keď máš veĺkú výšku. Keby sa radšej diskusia zvrtla ako tú termiku nájsť, ako sa vnej udržať a niečo z meteorológie to by bolo asi prospešnejšie .
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 9 měsíce nazpět #42
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Přístávání v soutěžích
Karol,
to, že o tom diskutujete, naznačuje, že to asi problém je. Já to jen převzal z www.f5j.sk , protože mne to zaujalo.
Ale, z toho, co se píše různě po fórech, je stoupavost F5J nejméně 30 m/s. Pokud je nejkratší zaznamenaný chod motoru 13 sekund, je to nějakých 400 metrů výšky. To by ale opravdu naznačovalo, že jde o "padací" kategorii a někdo cítí potřebu rozlišovat výsledky podle přistání. A to už nemluvím o tom, že se asi průměrně létá ještě výše. Nevím, budu rád, když to upřesníte, zvláště když se na jiném místě bavíme o tom, zda velké elektrolety v Česku nezkusit také.
A k té meteorologii - založ téma, nahoď pár otázek a třeba se to rozjede.
Zdraví,
Honza
to, že o tom diskutujete, naznačuje, že to asi problém je. Já to jen převzal z www.f5j.sk , protože mne to zaujalo.
Ale, z toho, co se píše různě po fórech, je stoupavost F5J nejméně 30 m/s. Pokud je nejkratší zaznamenaný chod motoru 13 sekund, je to nějakých 400 metrů výšky. To by ale opravdu naznačovalo, že jde o "padací" kategorii a někdo cítí potřebu rozlišovat výsledky podle přistání. A to už nemluvím o tom, že se asi průměrně létá ještě výše. Nevím, budu rád, když to upřesníte, zvláště když se na jiném místě bavíme o tom, zda velké elektrolety v Česku nezkusit také.
A k té meteorologii - založ téma, nahoď pár otázek a třeba se to rozjede.
Zdraví,
Honza
- Karol Chyba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
16 roky 9 měsíce nazpět #44
napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Přístávání v soutěžích
Zas zlé informácie z tými "nejméne 30m" ,lebo modely ktorá lietajú teraz majú min. cez 3 metre a najlepšie stúpajú tak okolo 25m , bežne väčšina tak od 15m do 22m. Bolo zopár čo skúšali lietať z menšími modelmi ktoré stúpali aj cez 30m, ale velmi zistili že tade cesta nevedie. Alebo si to mýliš s Eurocupom, ale tam sú dovolené silnejšie články buď 12V alebo pack nesmie vážiť viac ako 425g v našich pravidlách sú 10xNixx alebo 4Life alebo 3x Lipol .
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 9 měsíce nazpět #45
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Přístávání v soutěžích
Jo, to jsem si tedy spletl s EuroCupem. Dík za upřesnění.
H.
H.
Vygenerováno za 0.182 sekund