Pravidla (nejen) F5J pro rok 2018

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19959 napsal sgames
To souhlasím. Nemít jasné stanovisko je dosti na prd. Ale co, právě ty protesty to nakonec vyřeší ... Stačí aby vyhrál někdo s gyrem a bude :-D

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19960 napsal Petr Dušek

Aleš Krátký napsal: ... Stačí aby vyhrál někdo s gyrem a bude :-D

A jak to asi chceš zjistit, že vyhrál s gyrem, pokud se sám nepřizná?

Když pravidla řeší takovou prkotinu jako výstupky na trupu sloužící ke zpomalení modelu při přistání... tak pokud má být zakázána stabilizace, musí to být uvedeno stejně jasně v pravidlech. Nabídka přijímačů s integrovanou stabilizací bude brzy širší než těch "obyčejných" a pokud to pravidla neřeší a nezakazují, je to legální. Tedy podle mne.

Jen nevím jak se postavit k situaci, kdy ten zákaz uvede pořadatel v propozicích. Jestli na to má vůbec právo?

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19961 napsal Enjoy
Ano a proto by měl někdo fundovaný existovat ! Pokud trenér nezná, neví nebo nechce ...

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19962 napsal Petr Dušek
Musím se trenéra v této věci trochu zastat, sice na druhý pokus, ale jasné stanovisko alespoň pro naše domácí soutěže napsal, ale z titulu své funkce asi nemůže předjímat jak rozhodne jury v Maďarsku nebo jinde ve světě?

Fundovaně může asi rozhodnout jenom plénum CIAM FAI na návrh subkomise pro elektromodely .
Komise zasedají na konci dubna, Předpokládám že Ivan Hořejší bude přítomen a třeba pak budeme vědět víc??

Více
8 roky 3 měsíce nazpět #19963 napsal Enjoy
Já trenéra nechci napadat, ale přece někdo musí říci zda ano/ne.
Takže když podám protest sám na sebe a někdo rozhodne tak budeme konečně vědět : - ).

Více
8 roky 3 měsíce nazpět - 8 roky 3 měsíce nazpět #19965 napsal Tomas Hruby
Pavle, přečti si na Lomcováku ty diskuse z doby, kdy se to řešilo v F3B/J/F... Plus samozřejmě odkazy na zahraniční fóra, která Roman citoval.
Tohle je prostě specifická situace, tam taky nikdo nevěděl, lidé prskali dokonce i na rozhodnutí FAI jury na oficiálním MS a nakonec to skončilo změnou pravidel pro vyjasnění.

Já na to samozřejmě názor mám a říkám gyru ano, formulace v F5J pravidlech je velmi minimalistická a naopak v obecné sekci F5 (5.5.1.3) je výslovné povolení. Pouze ti říkám, že opačné názory existují a pokud narazíš v třeba zahraničí na situaci, kdy to někdo bude napadat, tak se může dít leccos.

Podle mne se to bude všeobecně ignorovat a nikdo nic řešit nebude (ani ve zmíněném Szegedu), ale taky se mohu mýlit.
Hodlám to probrat s Laszlem ještě před Szegedem, ale je to zkrátka bez záruky (a i kdybychom došli ke shodě, tak už nezaručím, že to nevyplave někde jinde).
EDIT jinak to rozporování propozic jsem na Laszla poslal, až se mnou přestane mluvit, tak to mám u vás schované...
Poslední úprava: 8 roky 3 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.226 sekund