- Obdržená poděkování: 0
RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
- Kamil Kičmer
-
- Skoro bůh
-
Méně
Více
4 roky 8 měsíce nazpět #24512
napsal Kamil Kičmer
Odpověď od Kamil Kičmer na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Možnost 2.
Kontrolu si nedovedu představit.
Tomáš to popsal velice dobře a přesně.
Je smutné připustit, že by někdo mohl chtít podvádět, ale kontrolovat výškoměr při opakování, kdy se honí vteřiny je "nereálné". Varianta 1 by obecně směřovala k myšlence zrušit opakovací let.
Když se rozhodnu opakovat, je v podstatě jedno jak se dostanu do bezpečné zóny, nebo k bodu, jestli na motoru, nebo rychlým letem. A Tomáš to napsal dobře, 30s motorového letu někam, tam chvilku poletuji a zkouším, a pak logicky 30s na motoru zpět, což jsou cca 2 - 3 minuty. Úspěch v opakování je nesmysl.
A při použití restartu v druhém pokusu, je kontrola jednoduchá.
Kamil.
Kontrolu si nedovedu představit.
Tomáš to popsal velice dobře a přesně.
Je smutné připustit, že by někdo mohl chtít podvádět, ale kontrolovat výškoměr při opakování, kdy se honí vteřiny je "nereálné". Varianta 1 by obecně směřovala k myšlence zrušit opakovací let.
Když se rozhodnu opakovat, je v podstatě jedno jak se dostanu do bezpečné zóny, nebo k bodu, jestli na motoru, nebo rychlým letem. A Tomáš to napsal dobře, 30s motorového letu někam, tam chvilku poletuji a zkouším, a pak logicky 30s na motoru zpět, což jsou cca 2 - 3 minuty. Úspěch v opakování je nesmysl.
A při použití restartu v druhém pokusu, je kontrola jednoduchá.
Kamil.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Semerák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
4 roky 8 měsíce nazpět #24513
napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Ahoj, za mne 2.
Důvody - jednak viz Tomáš, jednak si člověk více zalítá, když se dostane někde za les (od nás vím o čem mluvím), odkud není návratu bez motoru....
Důvody - jednak viz Tomáš, jednak si člověk více zalítá, když se dostane někde za les (od nás vím o čem mluvím), odkud není návratu bez motoru....
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
4 roky 8 měsíce nazpět #24514
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Přikláním se k možnosti 1. Martin Horák
- Jaroslav Lhota
- Expert
-
Méně
Více
4 roky 8 měsíce nazpět #24515
napsal Jaroslav Lhota
Odpověď od Jaroslav Lhota na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Za mě možnost 1.
4 roky 8 měsíce nazpět #24516
napsal zaford
Odpověď od zaford na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Možnost 1
Karel
Karel
4 roky 8 měsíce nazpět - 4 roky 8 měsíce nazpět #24517
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEV - Restart motoru, nula za celý let, nebo za letový pokus?
Já si nejsem jistý, zda jsem nepochopil já, nebo ostatní ale
A ) Varianta 1 znamená, že pokud prostě použiju nouzově motor, tak jsem prostě to kolo dolítal. Za celé kolo mám 0 a basta. Žádné kontroly, žádné "pičoviny bigbíty".
- Druhý pokus můžu mít úplně v klidu, pokud si prostě nedoletím na motoru k bodu.
- Motor slouží POUZE A VÝHRADNĚ k záchraně modelu, nebo tomu, abych někoho nezabil nebo nezpůsobil škody na majetku.
B ) Varianta 2 znamená, že si lítám, nevýjde to, doletím si na motoru jako pán k bodu a letím znova.
- Právě zde mi přijde naprosto zásadní dělat kontrolu výškoměru, zda je opět vynulován, nepamatuje si poslední hodnotu z předchozího letu atd.
- Nehledě na tom, že právě to, že mohu letět znova zcela vybízí k situaci, kdy "to zkusím z 20ti metrů", ostatní nalítaji max 5 minut, já se na to vyseru dejme tomu ve třetí minutě, vratím se zpět v rychlosti na motoru, pošlu to do míst (nebo výšky) kde přelítám těch pět minut a je to. Naprosto reálný scénář.
Příjde mi, že to všichni pochopili naopak, a nebo už jsem starej a blbej
A ) Varianta 1 znamená, že pokud prostě použiju nouzově motor, tak jsem prostě to kolo dolítal. Za celé kolo mám 0 a basta. Žádné kontroly, žádné "pičoviny bigbíty".
- Druhý pokus můžu mít úplně v klidu, pokud si prostě nedoletím na motoru k bodu.
- Motor slouží POUZE A VÝHRADNĚ k záchraně modelu, nebo tomu, abych někoho nezabil nebo nezpůsobil škody na majetku.
B ) Varianta 2 znamená, že si lítám, nevýjde to, doletím si na motoru jako pán k bodu a letím znova.
- Právě zde mi přijde naprosto zásadní dělat kontrolu výškoměru, zda je opět vynulován, nepamatuje si poslední hodnotu z předchozího letu atd.
- Nehledě na tom, že právě to, že mohu letět znova zcela vybízí k situaci, kdy "to zkusím z 20ti metrů", ostatní nalítaji max 5 minut, já se na to vyseru dejme tomu ve třetí minutě, vratím se zpět v rychlosti na motoru, pošlu to do míst (nebo výšky) kde přelítám těch pět minut a je to. Naprosto reálný scénář.
Příjde mi, že to všichni pochopili naopak, a nebo už jsem starej a blbej
Poslední úprava: 4 roky 8 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.206 sekund