- Obdržená poděkování: 0
F5J
- Ivan Horejsi
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1419
napsal Ivan Horejsi
F5J vytvořeno Ivan Horejsi
V agende pro jarni zasedani CIAM FAI (letos az polovina dubna) je navrh na kategorii F5J.
Velikost v podstate libovolna, baterky LiPo, limiter vykonu 200Wmin.
Navrh jde ze subkomise, takze ma docela velkou snaci na prijmuti.
Velikost v podstate libovolna, baterky LiPo, limiter vykonu 200Wmin.
Navrh jde ze subkomise, takze ma docela velkou snaci na prijmuti.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1458
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma F5J
Snad to projde-ideální pro Q11 a podobné modely.I když se mi zdá 200 W/min málo,ale odpadne to měření motorů atd.Používání limiteru má svoje opodstatnění-v F5B-F-D se s tím létá přes 3 roky a bez problémů.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1465
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F5J
Je to skvělá zpráva, konečně bude výkon "omezen" jednoznačně a technicky.
Za největší nevýhodu považuji to, že je "nařízené shora", bez diskuse mezi lidmi, kteří termiku létají. Zároveň je to ale i největší výhoda, protože vzhledem k různosti kategorií v různých částech a zemích světa by se shoda hledala těžko (po celém světě se bude přejmenovávat
:lol: ).
V diskusi na RCG ještě zaznělo, že by mělo jít o MMR (motor lze spustit kdykoliv) a motor se odečítá od nalétané doby (= úloha termika v F5B/F). Ivane, je to tak?
Dle mé statistiky s kilovým modelem stačí k nalétání 10 minut asi 140 Wmin, takže těch 200 Wmin je více než dost, zejména pokud nebude omezená hmotnost (?). A nakonec jsou to watt krát minuta (W*min), ne watt za minutu (W/min). H.
Za největší nevýhodu považuji to, že je "nařízené shora", bez diskuse mezi lidmi, kteří termiku létají. Zároveň je to ale i největší výhoda, protože vzhledem k různosti kategorií v různých částech a zemích světa by se shoda hledala těžko (po celém světě se bude přejmenovávat
V diskusi na RCG ještě zaznělo, že by mělo jít o MMR (motor lze spustit kdykoliv) a motor se odečítá od nalétané doby (= úloha termika v F5B/F). Ivane, je to tak?
Dle mé statistiky s kilovým modelem stačí k nalétání 10 minut asi 140 Wmin, takže těch 200 Wmin je více než dost, zejména pokud nebude omezená hmotnost (?). A nakonec jsou to watt krát minuta (W*min), ne watt za minutu (W/min). H.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1466
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J
Zas tak triviální to Honzo není - určitě je snadné udělat model, který s 200Wmin nalétá 10 minut prakticky na 100%, jenže otázkou je s jakou dobou chodu motoru (pokud se bude odečítat). Pro špičkový výkon s pár vteřinami motoru se to bude muset hodně promyslet a optimalizovat, navíc přirozeně bude ve výhodě člověk, který bude umět perfektně létat v termice (což je samozřejmě dobře).
Navíc ta "jistota" bude platit za normálního počasí, ale pokud bude pořádně foukat a navíc to bude spíš padat, tak jsem si úplně jistý, že spousta lidí přistane ještě dlouho před maximem.
Mám o tom určitou představu díky tomu, že na grafech s Unilogu vidím sloupec s Wmin pro F5B limiter, takže vidím, kdy toho kolik spotřebuji a pravdou prostě je, že těch 200W/min není moc - což se mi líbí, bude to zajímavé.
Navíc ta "jistota" bude platit za normálního počasí, ale pokud bude pořádně foukat a navíc to bude spíš padat, tak jsem si úplně jistý, že spousta lidí přistane ještě dlouho před maximem.
Mám o tom určitou představu díky tomu, že na grafech s Unilogu vidím sloupec s Wmin pro F5B limiter, takže vidím, kdy toho kolik spotřebuji a pravdou prostě je, že těch 200W/min není moc - což se mi líbí, bude to zajímavé.
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1467
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma F5J
No,vyčkejme ,zda bude návrh pravidel F5J schválen.Zatím je zbytečné polemizovat o tom,proč neproběhla diskuze o pravidlech.Je potřeba si uvědomit,že v komisi elektroletu jsou většinou bývalí nebo současní piloti z F5...a vědí o čem mluví a co schvalují.
Limiter je přínosem a usnadňuje nastavení vhodné kombinace motor-baterky-vrtule na požadované parametry.Každopádně je to krok vpřed v kategorii pravidel termických elektrovětroňů.
Limiter je přínosem a usnadňuje nastavení vhodné kombinace motor-baterky-vrtule na požadované parametry.Každopádně je to krok vpřed v kategorii pravidel termických elektrovětroňů.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1468
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F5J
Tomáši, mně se těch 200 Wmin zdá dost, zejména s ohledem na to, že asi není omezená minimální hmotnost. To ukáže praxe. Ale optimalizovat se bude a bude to zajímavé, v tom se shodneme.
Mně se udělal názor, že to bude na nějakou 2m, okolo 3/4 kila, 800 W (3S2200 nebo tak). Těším se. H.
Mně se udělal názor, že to bude na nějakou 2m, okolo 3/4 kila, 800 W (3S2200 nebo tak). Těším se. H.
Vygenerováno za 0.318 sekund