- Obdržená poděkování: 1
F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
13 roky 6 měsíce nazpět #8538
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Mirku ale na toto a podobne temata jsme tu diskutovali mnohokrate. nekdo to svedl na zkamenelost systemu, nekdo na neochotu tech spravnych lidi a nebo se to proste zazdilo,protoze nebyl nikdo,kdo by to prosadil.
ono na SK to je proste tak,ze si sednou ke kulatemu stolu a proste to udelaji. u nas musi vse projit 13-ti kolovym systemem schvalovani
(mozna prehanim,ale podstata veci je myslim jasna)
ono na SK to je proste tak,ze si sednou ke kulatemu stolu a proste to udelaji. u nas musi vse projit 13-ti kolovym systemem schvalovani
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
13 roky 6 měsíce nazpět #8539
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Já bych jen podotkl, že Petrův návrh před dvěma roky byla jiná kategorie, tedy spínač na fixní výšce, nikoli současné F5J. Sám jsem absolvoval tuším dvě takto rešené soutěže na Slovensku (v předstihu bychom nebyli), ale tohle zas tak velké nadšení nebudilo. Myšlenka výškoměru se ujala až po té změně filozofie na volitelnou výšku vypnutí, což mění charakter létání daleko víc, než by se zdálo někomu, kdo nezkusil oboje.
Jinak si ale myslím, že nepružnost SMČR se projevila spíš na příkladu RCEK, kdy tato kategorie měla v době svého vrcholu pouze status "prozatimní" například s nemožností MČR a "oficiality" se dostala až v sezóně, kdy se zájem ne zcela zanedbatelné skupiny lidí už sune jinam. Tohle mi opravdu hlava nebere, čekal bych, že v případě jistého počtu soutěží atd. přejde kategorie do "plnohodnotného" stavu prakticky automaticky...
U výškoměrů je ale problém spíš na straně soutěžících a pořadatelů, v tom už je SMČR celkem nevinně (koneckonců FAI pravidla u nás platí okamžitě). Bohužel je ale proti F5J patrný u příliš mnoha soutěžících (a pořadatelů) docela velký blok a F5J-100 se to týká spíš ještě více. Ona je totiž "koexistence" RCEK a F5J-100 asi nereálná, na to prostě není dost pořadatelů ani soutěžících, jenže představa náhrady RCEK za malé výškoměry budí na mnoha místech velmi divoké reakce. A v tomto nám Slováci opravdu utekli. Osobně nevím, jak se toto bude vyvíjet. Návrh pravidel klidně napíšu, to není problém (bude to určitý kompilát RCEK a F5J se snahou o zjednodušení), ale moc nevím, k čemu to bude, tohle má smysl jen v případě, že si to vezmou za své i někteří pořadatelé...
Jinak si ale myslím, že nepružnost SMČR se projevila spíš na příkladu RCEK, kdy tato kategorie měla v době svého vrcholu pouze status "prozatimní" například s nemožností MČR a "oficiality" se dostala až v sezóně, kdy se zájem ne zcela zanedbatelné skupiny lidí už sune jinam. Tohle mi opravdu hlava nebere, čekal bych, že v případě jistého počtu soutěží atd. přejde kategorie do "plnohodnotného" stavu prakticky automaticky...
U výškoměrů je ale problém spíš na straně soutěžících a pořadatelů, v tom už je SMČR celkem nevinně (koneckonců FAI pravidla u nás platí okamžitě). Bohužel je ale proti F5J patrný u příliš mnoha soutěžících (a pořadatelů) docela velký blok a F5J-100 se to týká spíš ještě více. Ona je totiž "koexistence" RCEK a F5J-100 asi nereálná, na to prostě není dost pořadatelů ani soutěžících, jenže představa náhrady RCEK za malé výškoměry budí na mnoha místech velmi divoké reakce. A v tomto nám Slováci opravdu utekli. Osobně nevím, jak se toto bude vyvíjet. Návrh pravidel klidně napíšu, to není problém (bude to určitý kompilát RCEK a F5J se snahou o zjednodušení), ale moc nevím, k čemu to bude, tohle má smysl jen v případě, že si to vezmou za své i někteří pořadatelé...
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8540
napsal Petr Dušek
), by měly kopírovat pravidla F5J. Stačí doplnit limit rozpětí, a pravděpodobně zrušit pravidlo o minimálním počtu finalistů. Pravidla tedy mohou ve Sportovním řádu zabírat pouze dvě až tři věty...
Odpověď od Petr Dušek na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Tohle mi přijde úplně zbytečné - proč cokoli vymýšlet, prostě malé výškoměry, ať už se budou nazývat jakkoliv (podle mě nejlépe RCEJTomas Hruby napsal: ...Návrh pravidel klidně napíšu, to není problém (bude to určitý kompilát RCEK a F5J se snahou o zjednodušení)...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8541
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Ve výsledku to Petře bude víceméně fungovat tak, jak píšeš, obávám se ale, že pro ustavení kategorie budou muset být pravidla kompletní a přeci jen souvisle napsaná... Varianta ve znění "létá se podle pravidel F5J, v bodu xy se hodnota 4m nahrazuje hodnotou 100palců (2540mm)" by mi sice byla poměrně sympatická, ale asi by to neprošlo ![:-) :-)]()
Jinak ale pro případné ověřovací soutěže se právě za toto velmi přimlouvám.
Jinak ale pro případné ověřovací soutěže se právě za toto velmi přimlouvám.
- jan kadlec
- Odborník
-
Méně
Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8542
napsal jan kadlec
Díky
Odpověď od jan kadlec na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Proč si to myslíš ? Já si naopak myslím, že je to nejsnazší a nejpraktičtější.Tomas Hruby napsal: Varianta ve znění "létá se podle pravidel F5J, v bodu xy se hodnota 4m nahrazuje hodnotou 100palců (2540mm)" by mi sice byla poměrně sympatická, ale asi by to neprošlo
Díky
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8543
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje
Proč by neprošlo?? Ve FAI pravidlech je to běžné, např. F5F apod.
Vygenerováno za 0.224 sekund