E-RES

Více
4 roky 9 měsíce nazpět #24341 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma E-RES
Ahoj Tomáši,

v F5J mají taky penalizaci všichni, ne?

Tomas Hruby napsal: A je vážně tak nepředstavitelné to prostě neřešit, zrušit penalizace i nuly a brát jako fakt, že při běžném antizoom firmware nastaveném na 90 metrů všichni v beztermickém počasí skončí někde v rozmezí 90-105m?

Není. Akorát potom ani nepotřebuješ antizoom. Z výškoměru by zbyl jen spínač bez dalších podmínek na záznamy apod. Taky dobré řešení.

Poslal jsem své návrhy Láďovi, co s tím udělá nebo neudělá, je na něm.

H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
4 roky 9 měsíce nazpět - 4 roky 9 měsíce nazpět #24342 napsal Clouseau
Odpověď od Clouseau na téma E-RES
Tomas Hrubý:"Já bych se osobně opravdu nebál penalizace a nuly zrušit úplně a jen zpřísnit definici nastavení (včetně antizoom)... Je to národní kategorie a v ČR stejně všichni (až na tebe :-) ) létají Altisy, tak se prostě předepíše "správný" fw a bude to..."

s tím si dovolím nesouhlasit, existuje RESitch od Pelikánů, samozřejmě Altis, Jeti má Vario a dále pak má Jeti 3 kanálový přijímač se zabudovaným výškoměrem který vyhovuje současným pravidlům RES. Pro uživatele JETI je to nejednodušší a i ekonomické řešení. Stejně jako je ekonomické řešení RESitch od Pelikána...
Takže předepsat jeden výškoměr je značně nefér....
Poslední úprava: 4 roky 9 měsíce nazpět

Více
4 roky 9 měsíce nazpět - 4 roky 9 měsíce nazpět #24343 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma E-RES
Pro Honzu - s F5J se přece nedá srovnávat, tam si výšku určuješ sám a necílíš na jednotnou hodnotu...

Pro Vláďu - máš pravdu a já to ani nemyslel, že Altis nutně musí být jediný, prostě budou ty, které vyhovují. Jak píše Honza, při tom režimu "spínám a neřeším" by toho prošlo více. Třeba RESitch asi ano (ostatně má mít upgradovatelný fw) i když teda moc nechápu, co je na něm ekonomického - rozdíl 400 korun proti Altisu Nano, proti kterému neumí nic? A vlastně ještě potřebuješ Jetibox a pak jsi už dokonce jasně dražší...
U JETI přehled nemám, ale nejspíš by taky nebyl problém, pokud tedy myslíš EX R4RES, tam bych i ekonomičnost pro uživatel JETi bral.
Prostě za mne bych to maximálně zjednodušil a nesnažil se o "absolutní spravedlnost i za cenu mrtvol"...
Poslední úprava: 4 roky 9 měsíce nazpět

Více
4 roky 9 měsíce nazpět #24344 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma E-RES
Byl jsem na nekolika soutezich RES. Nechci se montovat do pravidel, i kdyz mne ledacos hodně tahá za vlasy. Hlavně v ERES.
Hlavně mne ale potěšilo, když jsem po letech viděl závodit kluky a holky. Těch pár tisícovek je zjevně přijatelná částka, kterou jsou rodičové ochotni věnovat svým potomkům pro jejich ještě nejistý zájem.
Takže za mne dobrý.

Více
4 roky 9 měsíce nazpět #24345 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma E-RES
Ahoj pánové,

moc děkuji za diskusi. Zdá se, že jsme schopni se shodnout jen na spínači. Z pravidel potom může vypadnout spousta "balastu" týkajícího se záznamu výšky, kontroly výšky, penalizací apod. V podstatě zbude jen možnost kontroly nastavení spínače. Souhlas?

Další věcí, co jsem navrhl, je zkrácení pracovního času na 7 minut, při letovém 6:30. Co vy na to?

Dík, H.

Více
4 roky 9 měsíce nazpět #24346 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma E-RES
Zaprvé bys to měl tlačit víc na trochu jiné lidi - ze zde přítomných Vláďa Plichta, ale pak hlavně L. Bušek a další.
Co se týče ERES, já bych fakt pravidla naopak zjednodušil u penalizace (a možná trochu "zesložitil" o podrobnější výpis legálních zařízení a jejich nastavení).
Ad pracovní čas - to je otázka, zda to má být svébytná kategorie anebo opravdu jen mutace RES. V druhém případě bych pracák nezkracoval, u RES se holt počítá s plnohodnotným opakováním, kdy pořád je šance na maximum a zkrácení by vedlo k značné odlišnosti taktiky. Pokud je nám ale tohle jedno, tak pak klidně zkrátit.

Vygenerováno za 0.200 sekund