- Obdržená poděkování: 0
Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde :
stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky
F5J Tisza Cup invitation
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16397
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Těžko říct, už se o tom vedla diskuze nějaký ten pátek zpátky, zda to má vůbec smysl, dokonce jsem o tom psal
i článek
.
Pro nějakého začínajícího pilota asi ano, ale představa, že mi stabilizace "žehlí" reakce letadla na vzdušné proudy (typické termické "kopance" do křídel) pro mě tedy není moc lákavá... Mám Guardiana v malém metrovém akrobatu, kde svou práci dělá výborně a prakticky z toho udělá letovým projevem o metr větší letadlo. Právě proto, že celkově ten let žehlí a projev tak vypadá mnohem lépe - o tom, že se taky mnohem snadněji řídí ani nemluvě.
V F5J ale netuším, k čemu je mi dobré, že letadlo letí stabilně a klidně skrz stoupáky i klesáky a já tak nemám šanci poznat, že tam nějaký je... To samé při použití v ustáleném kroužení - stabilizace nepozná, kdy už ze stoupáku vylétávám a stále se snaží držet klidný let.... pilot na zemi tedy nemá žádnou vizuální zpětnou vazbu.
Nabízí se možnost zapínat stabilizaci třeba jen při přistání za větru, kdy přízemní turbulence občas s letadly slušně cvičí... Tam jistý smysl vidím, je tu ovšem další ale... stabilizace taky potřebují nějaký čas na to, aby letadlo srovnaly a i když reagují mnohem rychleji než člověk, pohnout čtyřmetrovým letadlem chvíli trvá. Takže rovnání prudkých turbulencí stejně nezvládne ani elektronika, která sice zareaguje bleskově, nicméně letadlo na tenhle bleskový povel stejně reaguje dle svých možností. Proto má mnohem lepší výsledky v akrobatech, které udělají tři výkruty za vteřinu...
Pro nějakého začínajícího pilota asi ano, ale představa, že mi stabilizace "žehlí" reakce letadla na vzdušné proudy (typické termické "kopance" do křídel) pro mě tedy není moc lákavá... Mám Guardiana v malém metrovém akrobatu, kde svou práci dělá výborně a prakticky z toho udělá letovým projevem o metr větší letadlo. Právě proto, že celkově ten let žehlí a projev tak vypadá mnohem lépe - o tom, že se taky mnohem snadněji řídí ani nemluvě.
V F5J ale netuším, k čemu je mi dobré, že letadlo letí stabilně a klidně skrz stoupáky i klesáky a já tak nemám šanci poznat, že tam nějaký je... To samé při použití v ustáleném kroužení - stabilizace nepozná, kdy už ze stoupáku vylétávám a stále se snaží držet klidný let.... pilot na zemi tedy nemá žádnou vizuální zpětnou vazbu.
Nabízí se možnost zapínat stabilizaci třeba jen při přistání za větru, kdy přízemní turbulence občas s letadly slušně cvičí... Tam jistý smysl vidím, je tu ovšem další ale... stabilizace taky potřebují nějaký čas na to, aby letadlo srovnaly a i když reagují mnohem rychleji než člověk, pohnout čtyřmetrovým letadlem chvíli trvá. Takže rovnání prudkých turbulencí stejně nezvládne ani elektronika, která sice zareaguje bleskově, nicméně letadlo na tenhle bleskový povel stejně reaguje dle svých možností. Proto má mnohem lepší výsledky v akrobatech, které udělají tři výkruty za vteřinu...
Poslední úprava: 10 roky 2 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16498
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Hmm, je vidět, že v F5J bude pěkně husto... Do Szegedu je přihlášeno 70 pajlotů! A v malých F5J-400 (naše RCEV) na neděli nás bude 23... Kašlu na práci, beru si dnes volno a jdu do dílny stavět...
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16527
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Taky bych rád stavěl ,ale nemám z čeho stále chyběj křídla
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16534
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Tyy jo, to ti Ruda ty reklamovany kridla jeste neudelal...? :dry: Na kdy to je planovany?
- martin horák
- Expert
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět - 10 roky 2 měsíce nazpět #16535
napsal martin horák
Odpověď od martin horák na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Nevím snad brzy,ale bohužel jsem v tom nevině já i Ruda. Na vině je ta zkurvená pošta ,ale člověk je v takovémhle případě úplně bezmocný .Takže musím vydržet .
- Mirek Kotula
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 2 měsíce nazpět #16567
napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re:F5J Tisza Cup invitation
Ví někdo, jak to dopadlo v sobotu v F5J v Maďarsku? Někde jsem na fb zahlédl velkou ekipu z ČR. Do finále z 1 a 2 místa Malčíci?
Vygenerováno za 0.416 sekund