- Obdržená poděkování: 0
F5J a vhodná rádia?
12 roky 6 měsíce nazpět #11432
napsal Wasa
F5J a vhodná rádia? vytvořeno Wasa
Keďže sa s termickými vetroňmi často lieta vysoko, ale aj ďaleko a nízko, ako to vyzerá s vhodnosťou/spoľahlivosťou z praxe? Aj vzhľadom na súťaže kde lieta veľa naraz a daleko?
- Futaba FASST, FASSTest
- Graupner Hott
- Duplex EX
- iné?
Respektíve čo určite nie a prečo?
PS: Doteraz som lietal vetrone F3F a iné bežné hovadiny nie daleko s GR 35 Mhz a Duplex
- Futaba FASST, FASSTest
- Graupner Hott
- Duplex EX
- iné?
Respektíve čo určite nie a prečo?
PS: Doteraz som lietal vetrone F3F a iné bežné hovadiny nie daleko s GR 35 Mhz a Duplex
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
12 roky 6 měsíce nazpět #11433
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Ahoj a vítej na Stoupáku ![:) :)]()
Asi nejde říct co je nejlepší.
Viděl jsem padat lidi na mnoho mnoho systémů. Je to spíše o konkrétním modelu, rozmístění antén atp.
Já jsem třeba dlouho lítal na assana (šméčko z číny) a docela OK.
Je fakt, že u F5J jsou nároky extrémní a tak bych se já osobně spíše klonil k výrobkům firmy Graupner. Je to ale můj subjektivní pocit.
Možná se vyjádří i někdo další ?
Asi nejde říct co je nejlepší.
Viděl jsem padat lidi na mnoho mnoho systémů. Je to spíše o konkrétním modelu, rozmístění antén atp.
Já jsem třeba dlouho lítal na assana (šméčko z číny) a docela OK.
Je fakt, že u F5J jsou nároky extrémní a tak bych se já osobně spíše klonil k výrobkům firmy Graupner. Je to ale můj subjektivní pocit.
Možná se vyjádří i někdo další ?
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11434
napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Ale Graupner už není německá frma , koupila to asijská firma a z " graupner.de " se stala
Graupner/SJ -HOTT, takže kromě Duplexu jsou na výběr pouze tři/čtyři firmy z asie.
Graupner/SJ -HOTT, takže kromě Duplexu jsou na výběr pouze tři/čtyři firmy z asie.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11435
napsal Tomas Hruby
No, tohle není tak docela pravda. Celosvětově je pořád hodně vysoko Spektrum, což je USA, Multiplex má pořád v Německu kompletní vývoj, v obou případech se sice hodně věcí k výrobě zadává do Asie a MPX má i velkou majetkovou účast Hitecu, ale o typický "čínský lowend" nejde. A třeba německý Weatronic dokonce snad v Německu i vyrábí.
Z druhé strany Futaba je sice Asie, ale ne "levné země", nýbrž Japonsko, to samé JR.
Takže pokud by někdo chtěl vybírat "podle původu", tak má výběr přeci jen širší, ovšem asi tudy cesta k posouzení kvality nevede. Koneckonců i Duplex má většinu dílů (včetně vysílacích modulů) z Asie, ale nevidím na tom nic špatného...
K dotazu - z hlediska spolehlivosti přenosu je pořáad asi na špici Futaba FASST. To ale neznamená, že nic jiného nefunguje - velmi slušně se jeví HOTT, nové JR DMSS, koneckonců i Spektrum už své prvotní problémy ve větroních má delší dobu vyřešené a ve výčtu by šlo déle pokračovat
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Jiří Kotrba napsal: kromě Duplexu jsou na výběr pouze tři/čtyři firmy z asie.
No, tohle není tak docela pravda. Celosvětově je pořád hodně vysoko Spektrum, což je USA, Multiplex má pořád v Německu kompletní vývoj, v obou případech se sice hodně věcí k výrobě zadává do Asie a MPX má i velkou majetkovou účast Hitecu, ale o typický "čínský lowend" nejde. A třeba německý Weatronic dokonce snad v Německu i vyrábí.
Z druhé strany Futaba je sice Asie, ale ne "levné země", nýbrž Japonsko, to samé JR.
Takže pokud by někdo chtěl vybírat "podle původu", tak má výběr přeci jen širší, ovšem asi tudy cesta k posouzení kvality nevede. Koneckonců i Duplex má většinu dílů (včetně vysílacích modulů) z Asie, ale nevidím na tom nic špatného...
K dotazu - z hlediska spolehlivosti přenosu je pořáad asi na špici Futaba FASST. To ale neznamená, že nic jiného nefunguje - velmi slušně se jeví HOTT, nové JR DMSS, koneckonců i Spektrum už své prvotní problémy ve větroních má delší dobu vyřešené a ve výčtu by šlo déle pokračovat
12 roky 6 měsíce nazpět #11440
napsal Wasa
Odpověď od Wasa na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Takže Hott a Futaba OK
Ale ako to je v praxi s DC/DS-16? Vraj to má vo vysielači 2 antény a je to už EX. Lieta s touto kombináciou niekto F5J?
Ale ako to je v praxi s DC/DS-16? Vraj to má vo vysielači 2 antény a je to už EX. Lieta s touto kombináciou niekto F5J?
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11442
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma F5J a vhodná rádia?
Před casem jsem si kvůli vrtulniku koupil do MX22 modul 2,4 a prijimac v sade. Moduly 35 a 2,4 jsem menil.
Pak jsem se zatvrdil a zapojil modul 2,4 bez moznosti vymeny. Nasledne jsem zjistil, ze az na výjimky jsou vsechny prijimace Spektrum s kratkymi "radiálními" fousky a satelitem. Pro montaz do vetrone se opravdu moc nehodi.
Vyjimky se dvěma dlouhymi anténami jsou dve: maly 6 kanal (pro E-vetrone nestaci) a 9(?) kanal se satelitem za ctyrku. Takze mam dva a dva nejsem z toho nadseny. Resil to někdo?
Problemy se soupravami: verim uz jen problemum, které udelam sam.
Pak jsem se zatvrdil a zapojil modul 2,4 bez moznosti vymeny. Nasledne jsem zjistil, ze az na výjimky jsou vsechny prijimace Spektrum s kratkymi "radiálními" fousky a satelitem. Pro montaz do vetrone se opravdu moc nehodi.
Vyjimky se dvěma dlouhymi anténami jsou dve: maly 6 kanal (pro E-vetrone nestaci) a 9(?) kanal se satelitem za ctyrku. Takze mam dva a dva nejsem z toho nadseny. Resil to někdo?
Problemy se soupravami: verim uz jen problemum, které udelam sam.
Vygenerováno za 0.226 sekund