- Obdržená poděkování: 0
CIRRUS F5J
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 10 měsíce nazpět #12907
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma CIRRUS F5J
Roberte nezvažuj dlouho a utíkej k Ivanovi dokud dává.Ti pánové co ti tu radili jsou sice inteligentní -poznali z popisu,že to divné vahadlo je páka směrovky -ale nevědí ,že do místa, kde tě přesvědčují aby jsi dal táhla je půměr pouhých 13mm.Navíc táhlo by jsi musel mít delší než 1m,což u uhlíkové trubky může být dost problém.Když použiješ lanovody ,tak každý váží cca15g a tak to je na ovládání kompletu který celý váží 60g asi jako pěst na oko.To ale potom u Ivana místo dyneemy chtěj pořádný kus olova.Trup totiž není předělané F3J s předkem kilometr dlouhým,ale je udělaný na lehká kormidla a motor do váhy 140g.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- RobertJicha
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 10 měsíce nazpět #12908
napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma CIRRUS F5J
To dava smysl. Jen mi jeste chybi info, kudy se vraceji do trupu spagaty od smerovky.
To Radek: nebylo by jeste foto tohoto detailu?
Diky!
To Radek: nebylo by jeste foto tohoto detailu?
Diky!
11 roky 10 měsíce nazpět #12912
napsal jenda11
Odpověď od jenda11 na téma CIRRUS F5J
Zdravím,zaujal mě název tohoto vlákna a chtěl bych možná nevhodně reagovat na výrobce tohoto modelu.
Jen na vysvětlenou,asi před měsícem jsem koupil na model bazaru nedokončený model Cirruse s tím,že model dostavim.Trup byl bez problémů,ale s křídlem byl problém.Už použitá balza na potahu byla zvlněná a nekvalitní.
Když jsem odřízl křidélka a vztlaky byl jsem šokován na některých místech nebyl balsovy potah vůbec prilepen!Pořídil jsem foto a poslal jsem ho výrobci s dotazem,co s tím mám dělat. Výrobce mi odpověděl ze se jedna o vymetove křídlo poskytnuté jejich známému zdarma a dále prilepeni potahu Purexem.Toto jsem udělal a model dokončil.
Při zaletu kdy foukalo 4-6m/s jsem model vytrimoval a znova nasroupal asi do 200m jsem chtěl letět proti vžětru trochu dále. Tedy jsem mírně potlačil a pak trochu přitáhl .A to jsem asi neměl dělat. bez varování se levé křídlo zlomilo a bylo po Cirrusovi!
Křídlo jsem doma rozebral a nestačil jsem se divit! Hlavní nosník nebyl vůbec prilepen k potahu.Vše jsem nafotil a poslal výrobci.Do dnešního dne mi neodpověděl.
Ano,bylo mi známo,že křídlo je vymetove,ale to jsem přisuzoval nekvalitní balse a odlepenemu potahu,Ale netušil jsem,že není řádně slepen hlavni nosník!!!
Kdyby mě na toto vyrobc upozornil,řešil bych to jinak.
Jen na vysvětlenou,asi před měsícem jsem koupil na model bazaru nedokončený model Cirruse s tím,že model dostavim.Trup byl bez problémů,ale s křídlem byl problém.Už použitá balza na potahu byla zvlněná a nekvalitní.
Když jsem odřízl křidélka a vztlaky byl jsem šokován na některých místech nebyl balsovy potah vůbec prilepen!Pořídil jsem foto a poslal jsem ho výrobci s dotazem,co s tím mám dělat. Výrobce mi odpověděl ze se jedna o vymetove křídlo poskytnuté jejich známému zdarma a dále prilepeni potahu Purexem.Toto jsem udělal a model dokončil.
Při zaletu kdy foukalo 4-6m/s jsem model vytrimoval a znova nasroupal asi do 200m jsem chtěl letět proti vžětru trochu dále. Tedy jsem mírně potlačil a pak trochu přitáhl .A to jsem asi neměl dělat. bez varování se levé křídlo zlomilo a bylo po Cirrusovi!
Křídlo jsem doma rozebral a nestačil jsem se divit! Hlavní nosník nebyl vůbec prilepen k potahu.Vše jsem nafotil a poslal výrobci.Do dnešního dne mi neodpověděl.
Ano,bylo mi známo,že křídlo je vymetove,ale to jsem přisuzoval nekvalitní balse a odlepenemu potahu,Ale netušil jsem,že není řádně slepen hlavni nosník!!!
Kdyby mě na toto vyrobc upozornil,řešil bych to jinak.
- Bohuslav Reichard
- Expert
-
Méně
Více
11 roky 10 měsíce nazpět #12919
napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma CIRRUS F5J
Vážení,toto nepíšu jako odpověď panu Caba,ale jako vysvětlení situace.Při výrobě občas vzniknou i zmetky ,ať už při zaškolování nových pracovníků,nebo i mistr tesař se někdy utne.Jsou to všechno věci,včetně balsových odřezků, určené do spalovny.
Pro balsové odřezky si chodí pár vedoucích kroužků a mojich přátel a někteří si i přiberou nějaké křídlo o kterém si myslí,že ho opraví.Když se mu to nepovede, tak křídla vyhodí-měl je zadarmo.Horší je ,když takový přítel zemře a někdo,možná neznalý věci,začne rozprodávat jeho pozůstalost.Nevím proč pan Caba tvrdí,že je to model Cirrus,když Ivan Kuchař si u nás žádný model Cirrus nekupoval.Pana Caba lituji,že se tak napálil a "výhodně" nakoupil a byl bych rád aby s špiněním naší firmy už přestal.
Vlastně už ho nelituju.
Pro balsové odřezky si chodí pár vedoucích kroužků a mojich přátel a někteří si i přiberou nějaké křídlo o kterém si myslí,že ho opraví.Když se mu to nepovede, tak křídla vyhodí-měl je zadarmo.Horší je ,když takový přítel zemře a někdo,možná neznalý věci,začne rozprodávat jeho pozůstalost.Nevím proč pan Caba tvrdí,že je to model Cirrus,když Ivan Kuchař si u nás žádný model Cirrus nekupoval.Pana Caba lituji,že se tak napálil a "výhodně" nakoupil a byl bych rád aby s špiněním naší firmy už přestal.
Vlastně už ho nelituju.
11 roky 10 měsíce nazpět #12920
napsal Clouseau
Odpověď od Clouseau na téma CIRRUS F5J
Pane Reicharde, rozumím Vám, jste v nepříjemné situaci, tak abych Vám zvednul náladu. Mám od Vás Cumuluse a jsem spokojen, děkuji. PS O Cirrusovi uvažuju. Hezký den.
11 roky 10 měsíce nazpět #12921
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma CIRRUS F5J
Opravdu si nemyslím, že za to P.Reichard může... Stává se to stále a pořád. Někdo dostane "B" nebo dokonce "C" a pak ho výhodně prodá dalšímu člověku. Nikdy nevíte co máte za původní stroj a odkud ho má (nebo co s ním dělal) předchozí majitel.
Stejné to je i aut. Nikdy nevíce co se s ním dělo předtím, Jistota je kupovat nové a mít tak naprostý přehled.
Stejné to je i aut. Nikdy nevíce co se s ním dělo předtím, Jistota je kupovat nové a mít tak naprostý přehled.
Vygenerováno za 0.206 sekund