- Obdržená poděkování: 0
MC-20 Hott
11 roky 7 měsíce nazpět #13810
napsal Beseda
MC-20 Hott vytvořeno Beseda
Koupil jsem si MC-20 a už několik dnů se trápím s programováním. Neumím anglicky ani německy. Mám sice manuál v češtině, ale obrázky jsou z německého manuálu. O to je to pro mne horší, že už 25 let jsem znal zkratky a výrazy z Futaby FC-18 v anglickém jazyce. Jedu podle dvou návodů a zapnuté vysílačky s příjímačem a 9-ti servama (kůli odezvě).
Co mě ale trápí a nedaří se mi to nastavit. Nastavil jsem režimy, normal, termika a rychlost. Mám vybraný model 2 a 2 serva v křídle s motorem. Nastavit režimy aby se serva hýbali jakš-takš umím, ale nefungují mi brzdy.
Vlezu do menu "Wing mixers" a tam mám nabídku "multi flap" a "breake setting". V "multi flap" se dá nastavovat prametre křidélek a vztlaků. V "break settings" mi to ale hlásí "OFF" ve všech třech letových režimech. Nevím jak to přepnout-zapnout, aby jsem mohl nastavovat brzdy a t.d.
Brzdy chci na knipl plynu, ale vůbec netuším jak. Pokud to někdo ví a může mi s tím pomoct, budu moc rád. Dávám přednost v podobných případech komunikaci po skype, ale to nechám na vás. Programování v MC-20 mi dělá velké problémy a všechno jde nějak složitě. Prosím o pomoc.
Co mě ale trápí a nedaří se mi to nastavit. Nastavil jsem režimy, normal, termika a rychlost. Mám vybraný model 2 a 2 serva v křídle s motorem. Nastavit režimy aby se serva hýbali jakš-takš umím, ale nefungují mi brzdy.
Vlezu do menu "Wing mixers" a tam mám nabídku "multi flap" a "breake setting". V "multi flap" se dá nastavovat prametre křidélek a vztlaků. V "break settings" mi to ale hlásí "OFF" ve všech třech letových režimech. Nevím jak to přepnout-zapnout, aby jsem mohl nastavovat brzdy a t.d.
Brzdy chci na knipl plynu, ale vůbec netuším jak. Pokud to někdo ví a může mi s tím pomoct, budu moc rád. Dávám přednost v podobných případech komunikaci po skype, ale to nechám na vás. Programování v MC-20 mi dělá velké problémy a všechno jde nějak složitě. Prosím o pomoc.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
11 roky 7 měsíce nazpět #13813
napsal Nacelnik
Odpověď od Nacelnik na téma MC-20 Hott
Ahoj Mám MX20 a předpokládám, že máme stejný SW.
Problém je v nastavení MODEL TYPE, v řádku Ailer/Flap. Zde musííš nastavit křídlo s více servy. Na Etalona mám nastaveno 2Ail/2Flap.
Dále v řádku ( Stále v MODEL TYPE ) ale o řádek níž je nastavení Brake Off.
Zde dej knipl tam kde chceš mít výchylku ( nebo obráceně už si to nepamatuji přesně), a potvrď hodnotu STO. Hned vedle je hodnota ( stále stejný řádek) SEL - zde nastav In1.
Pak si skoč do Wing mixer a Brake settings a ladíš brzdy a ladíš a ladíš![:-) :-)]()
Kdybys to z mého textu nepochopil, můžu tito zítra, nafotit...
David
PS: Nakonec jsem stihl udělat fotku :_)
Problém je v nastavení MODEL TYPE, v řádku Ailer/Flap. Zde musííš nastavit křídlo s více servy. Na Etalona mám nastaveno 2Ail/2Flap.
Dále v řádku ( Stále v MODEL TYPE ) ale o řádek níž je nastavení Brake Off.
Zde dej knipl tam kde chceš mít výchylku ( nebo obráceně už si to nepamatuji přesně), a potvrď hodnotu STO. Hned vedle je hodnota ( stále stejný řádek) SEL - zde nastav In1.
Pak si skoč do Wing mixer a Brake settings a ladíš brzdy a ladíš a ladíš
Kdybys to z mého textu nepochopil, můžu tito zítra, nafotit...
David
PS: Nakonec jsem stihl udělat fotku :_)
11 roky 7 měsíce nazpět - 11 roky 7 měsíce nazpět #13814
napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma MC-20 Hott
Ono jde hlavně o to aby si měl v Model Type vypnutý motor na C1. Protože když má nastavený motor na C1 tak automaticky se vypínají brzdy na C1. Pokud motor v letadle máš tak motor nastav na back a pak motor na kniplu vypínáš v Phase settings. Čili příklad fáze Normal motor -yes brzdy jsou vypnutý motor funguje na knipl 1, fáze Landing motor - no brzdy zaplý a ovládaný kniplem 1 a motor vypnutý. Pokud fáze nepoužíváš tak motor ve fázi vypni ,takže ti fungujou brzdy a motor ovládej přepínačem nebo šavlí přes Freemix
Takle to používám já na MC-20 Hott
Takle to používám já na MC-20 Hott
Poslední úprava: 11 roky 7 měsíce nazpět
11 roky 7 měsíce nazpět #13816
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma MC-20 Hott
Tak jsem si myslel (blbě) že aktivaci motoru v nastavení typu letadla je potřeba i pro elektrolet. Teď mi reaguje na výstup příjímače č.8 malá páčka na pravém boku. Je to ten motor? Jak to zjistím, nebo i změním?
11 roky 7 měsíce nazpět #13817
napsal paegas123
Odpověď od paegas123 na téma MC-20 Hott
Ty si teoreticky múžeš nastavit výstup motoru na jakej koliv volnej kanál na přijímači ale většinou je kanál 1 na prijímači graupner pro motor.
- Martin Veleba
- Expert
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
11 roky 7 měsíce nazpět #13821
napsal Martin Veleba
Odpověď od Martin Veleba na téma MC-20 Hott
Jestli chceš, můžu ti emailem poslat soubor s nastavením některého mého modelu F5J, tj. 4 serva v křídle a elektromotor ovládaný vypínačem na levém boku vysílače. Brzdy jsou ovládány pravým kniplem včetně přimixování křidélek a potlačení výškovky. toto přimixování se zapíná samostatným vypínačem. Dále jsou naprogramovány i fáze letu.
Tento soubor si překopíruješ na paměťovou kartu a vložíš ji do vysílače a pak provedeš import z karty. snad ti to půjde. Teď jsem vložil soubor i sem do zprávy. Jinak režim brzdění je programován přes volné mixy, jinak to asi nejde. První kanál přijímače je volný a je potřeba min 8-mi kanálový přijímač
Tento soubor si překopíruješ na paměťovou kartu a vložíš ji do vysílače a pak provedeš import z karty. snad ti to půjde. Teď jsem vložil soubor i sem do zprávy. Jinak režim brzdění je programován přes volné mixy, jinak to asi nejde. První kanál přijímače je volný a je potřeba min 8-mi kanálový přijímač
Vygenerováno za 0.212 sekund