Oprava vakuovaného křídla

Více
10 roky 9 měsíce nazpět - 10 roky 9 měsíce nazpět #15476 napsal Radek Novotny
Taková oprava mi zabrala cca. 20 minut i s vyčištěním injekční stříkačky... Na mém obrázku je vidět oprava přeražené pásnice. Na jedné hrané jsem u pásnice udělal cca 3cm dluhý podélný a mělký řez, nadzvednul jsem opatrně pásnici z obou stran lomu, namazal epoxidem, a vtlačil uhlíkový pásek - dva vedle sebe 0,13x8mm, celkově cca v šíři prasklé pásnice (hotový výrobek, fa Hořejší). Zbytek jsem prolil epoxidem v injekční stříkačce s jehlou. Ruplá a opravená byla i klapka. Na tu podloženou pásnici jsem zhora jemně zatlačil tak, aby se ty vložené pásky zamáčkly do plyst jádra a povrch pásnice byl rovný bez boule.

Na druhém obrázku jsou 3 zlomeniny vedle sebe, opravované pouze injektáží epoxidu. Už nikdy se to ve stejném místě nezlomilo...! Na snímku jsou vidět i vpichy jehly, ty se pak po dokončení zamáznou kapkou hustšího epoxy, i 5 minuťáku, a je hej. Tvé křídlo půjde spravit v poho, hlavně po injektáži to nech správně srovnané, jak to uschne tak to zůstane, už s tím pak nejde ani hnout.

Tahle takto opravená Tilie25 teď byla na 1. místě v RCEV v Suché, a sám nepoznám, že by to lítalo nějak jinak než před opravou... :)

Tak good luck! B)

OPRAVENÁ PÁSNICE:

Příloha nebyla nalezena.

ZHOJENÁ TROJITÁ FRAKTURA:

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 10 roky 9 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Vygenerováno za 0.195 sekund