Django 100"

Více
9 roky 11 měsíce nazpět #16968 napsal Rada
Odpověď od Rada na téma Django 100"

Stanislav napsal: Tak to je pech. A co poznatky z 3 předchozích letů? Jak to vypadalo a jaké konstrukční úpravy budeš doporučovat výrobci?

Tak po 3 soutěžních letech jsou poznatky takové, že to lítá :silly: Víc jsem opravdu nestihl. Prozatím konzultujeme polohu těžiště, úhel nastavení křídla a vzepětí. Další přijde na řadu po opravě. Když se zadaří, tak v neděli v Lomnici.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 11 měsíce nazpět #17022 napsal Rada
Jak praví nesmrtelné lidové moudro: "Když se daří, tak se daří".
Na sobotní hornobranskou soutěž ve Staré Pace :silly: jsem byl řádně nachystán, včetně opraveného a zalétaného modelu osazeného do větru. Ranní testovací lety OK.
Pak přišla první runda, prvního kola a v šesté minutě pád neřiditelného modelu.

Přikládám záznam z výškoměru:

Příloha nebyla nalezena.

A nyní dotaz na zdejší, mnohem zkušenější, kolegy: Lze se domnívat, že když záznam ve výškoměru končí v oné šesté minutě ale stále ve výšce zhruba 50m, došlo k výpadku napájení? A to ještě na vstupu do výškoměru, tedy nejspíš z BEC regulátoru?

Více
9 roky 11 měsíce nazpět - 9 roky 11 měsíce nazpět #17024 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Django 100"
Jednoznačně zmizelo náhle palubní napětí, předtím je vidět, že stále bylo na 5,5V s pravidelnými krátkými propady na 5,4 i 5,3V, ale to je běžné. Ještě se podívej na teplotu z výškoměru, jestli tam něco nehořelo, a pokud umí Talon logovat, tak tam taky na napětí a teplotu.
Poslední úprava: 9 roky 11 měsíce nazpět

Více
9 roky 11 měsíce nazpět #17025 napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Django 100"
Mě naopak model těší od samého začátku. Proběhlo však již vyztužení centroplánu, začínala šířit malá prasklina v potahu od řezu klapky. Teď se chystám na uřezání uší a zvětšení vzepětí - potřebuje to jako sůl. Elektronika od začátku bezproblému.
U mě by nejspíš k totálnímu výpadku nedošlo. Mám serva v trupu napájené z interního BECu v reglu (Jeti Advance 30) a křídlo napájené z externího 3A BECu Foxy. Regl má jen 2A, to se mi zdál málo. Napájení jsme tedy rozdělil na dvě větve. Nový regl se silnějším BECem se mi kupovat nechtělo, jako bonus mám snad i větší spolehlivost.

Django moc hezky brzdí a je na přistání stabilní, motýl funguje i při plných brzdách, VOP není v úplavu jako u klasiky.
Éro už absolvovalo 3 soutěže RCEO 1x4 místo, 2 x 2 místo, pořád však ladím.
Mám pocit, že by to 50-100g navíc, klidně sneslo - hlavně teda ve větru.

Celkově zatím spokojenost, doporučuji!

Více
9 roky 11 měsíce nazpět - 9 roky 11 měsíce nazpět #17026 napsal Rada

Milan Chalupník napsal: Jednoznačně zmizelo náhle palubní napětí, předtím je vidět, že stále bylo na 5,5V s pravidelnými krátkými propady na 5,4 i 5,3V, ale to je běžné. Ještě se podívej na teplotu z výškoměru, jestli tam něco nehořelo, a pokud umí Talon logovat, tak tam taky na napětí a teplotu.

Na záznamu z výškoměru je od 40-té vteřiny konstatntní teplota 25 st. až do konce. Talon 25, se obávám, logovat neumí.
V modelu nic neshořelo, bo po příchodu k té hromádce neštěstí zase vše fungovalo :unsure:

Více
9 roky 11 měsíce nazpět - 9 roky 11 měsíce nazpět #17027 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Django 100"
Rudo, sám bych tu "situaci" řešil asi takhle - nejdřív bych doma sestavil a zapojil celý model, kromě přišroubování křídla, a vrklal a viklal bych s kablíkama a konektorama, a hledal bych nějaký volný nebo zkratovaný fous. Sám jsem měl jednou přerušený servokablík uprostřed délky kablíku, aniž by to bylo opticky jakkoliv vidět. Jen mi to dělalo sem tam paseku právě v napájení. Jednou chodilo, jednou nechodilo... A měl jsem párkrát i volný spoj kolík-dutinka v servokonektoru. Ačkoli by měly být všechny stejné a pasovat do sebe, stalo se mi, že ten spoj byl volný. Byly to samec-samice od různých výrobců.

A kdybych po usilovném kvrdlání nic nenašel, překontroloval bych ampérmetrem odběry serv, jestli nějaké nemůže být "načnuté", a i při správné funkci nebere víc.

A kdybych ani tam taky nic nenašel, tak bych vyměnil regl za jiný. I značková technika může mít mouchy, vždyť je to jen technika... Ty tam máš Castle Talon 25, a nebo jiný Castle?

Vygenerováno za 0.342 sekund