Alternativa k MKS HV6100

Více
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 1 měsíc nazpět #17411 napsal Enjoy
Tak MKS HV6100 za 1440,- si teda nekoupím ... . Máte někdo vyzkoušenou alternativu pod názvem BLUE BIRD CB-105HV ( mrtvé pásmo 0.002ms - takže asi hodně přesné)k nákupu tady nebo tady
Poslední úprava: 9 roky 1 měsíc nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17418 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
Taky mne to taha za vlasy ale tak to vyslo i se skromnosti.
Uz jsem videl tolik spatnych serv, naposledy nejake setove vcera, ze neoverenych se vylozene bojim. V sazce je mnoho.
Dobrou alternativou jsou serva Hyperion Atlas 09, daji se naprogramovat na mensi vychylky ale lip nez vysilacem: vysilac vychylky oreze, naprogramovanim se "smrsknou" takze presnost se zvysi. Zatim jsem to nepotreboval.
MKS jsou bohuzel nejlepsi (centrovani atd) tak na kridelka. Na brzdy davam KST135, jsou dost presne a zatim vydrzely vsechno na dvou F5J. I moje pristani-nepristani. Mam radeji spolehliost nez usporu dvou deka.
V napeti HV nevidim vyhodu. Velke rychlosti ani momenty nepotrebujeme.
Na rozdil od serv jsem jeste snad nevidel vadny BEC.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 8 měsíce nazpět #17419 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Alternativa k
Hyperion Atlas 09 má tah jen 2 kg .. Našel jsem test KaWatomo CB 1005 sice rusky ... a fotky montáže do F5J Ultima
Poslední úprava: 9 roky 8 měsíce nazpět

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17420 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Alternativa k
Hyperion DS09 je nicméně v lehkém F5J plně ověřen na křidélka i do trupu. Na křidélka je ještě lepší KST08X, dnes už se dá koupit i s patkami do trupu.
Na klapky je to ale málo, tam buď ty MKS6100, nebo zkusit zde avizovaný klon anebo se smířit s pár gramy navíc a dát na klapky větší 22g serva.

Jinak MKS61xx opravdu zdražily, sice se dají sehnat zvenku o něco levněji než od Ivana, ale ne o moc, růst ceny je bohužel vidět všude :-(

Více
9 roky 8 měsíce nazpět #17422 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Alternativa k
Vyssi cena se odvozuje hlavne od fluktuace kurzu dolaru.
Testy jsou zajimave ale dulezitejsi jsou dlouhodobe zkusenosti s centrovanim, s centrovanim v zavislosti na okolni teplote, se spolehlivosti, s pevnosti prevodovky - to se z testu moc nedozvime.
Kdyz jsem treba mel na smerovku nahon uhlikem, u dvou serv (uz se nedelaji) se mi po mensim narazu ukroutila hlavni hridel ... to test nerekne. Po vymene tahla za drat 0,8 ve dvou trubkach je pokoj.

U tenkych serv byvaji problemy s motory. Casto maji jen plisky, ktere se mohou po case ohnout. Test pomoci servotesteru taky nic nerekne, protoze skutecne zatizeni v letu se neda namodelovat.

Mam zato, ze to byl i problem serv Atlas 095. Na termickem vetroni funguji leta ale na F3F nevydrzely. Nespravna volba pro F3F. Ale to vime az ted.

Doba spolehliych a jedinych "sedivek" je holt pryc.

Více
9 roky 8 měsíce nazpět - 9 roky 8 měsíce nazpět #17424 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Alternativa k
Ivan píše:

U tenkych serv byvaji problemy s motory. Casto maji jen plisky, ktere se mohou po case ohnout. Mam zato, ze to byl i problem serv Atlas 095.

Potvrzuji, po výměně motorů za jiný spolehlivý typ naprostá spokojenost, odcházeli i na F5J klapkách, ale až po roce provozu. Nyní spolehlivé i v F3F. Ostatní vlastnosti mají výborné. Hyperion DS09 na křidélka F5J a na klapky RCEV naprostá bezstarostnost a komfort v možnosti naprogramování. MKS DS6100 podle mě nejpřesnější servo (0,001mS), u klonu už "popisují" 0,002mS, ale bude to pravda?
Poslední úprava: 9 roky 8 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.260 sekund