Ztracená data na 2.4 GHz

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17950 napsal Jan Kubica
Jen ze zvědavosti: všiml jsem si, že mi Spektrum vrací počet ztracených rámců (F) a počet ztrát řízení (H). Spektrum normálně vysílá s frekvencí 22 ms, takže asi 45 rámců za sekundu. Ztráta řízení znamená ztrátu signálu právě na onu 1 sekundu, tj. ztracených 45 rámců po sobě. Normální je prý mít za 10 minut letu do 50 ztracených rámců a žádnou ztrátu řízení. Začal jsem to sledovat a bývá to zajímavé, někdy jen jednotky F za půl hodiny, jindy jsou to stovky, se stejným modelem a na stejné louce.

Napadlo mě, když jiný vysílač ukazuje přímo sílu signálu (myslím Jeti to tak má), jaký to má vztah ke ztraceným rámcům? Na 2.4 GHz buď rámec projde nebo ne, nic mezi tím, takže si nějak představuji, že síla signálu vracená přijímačem bude nějaký poměr mezi přijatými a odeslanými rámci.

A s tím souvisí třeba i to, že zpětné vysílání z modelu na zem může mít menší výkon, takže telemetrii vysílač ztratí dřív než model signál z vysílače. Alespoň Spektrum to tak má. F a H data se ukládají v přijímači, takže i když se signál telemetrie ztratí, protože je model moc daleko, po příletu blíže k vysílači se znovu objeví správné údaje. Jinak dosah jsem zatím ještě neřešil (nemusel).

Poučte mě prosím o ostatních systémech. Dík, Honza

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 4 měsíce nazpět - 9 roky 4 měsíce nazpět #17954 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Ztracená data na 2.4 GHz
Precti si clanky, ktere pro nas napsal Michal Cerny. Jsou v archivu Zpravodaju na nasem webu.
Poslední úprava: 9 roky 4 měsíce nazpět

Více
9 roky 4 měsíce nazpět #17955 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Ztracená data na 2.4 GHz
Ahoj Ivane, díky. Našel jsem dva - z 21.6.16 a 14.7.16. Zajímavé, ale nic, co bych už nevěděl. Budu bádat dál. Dík, H.

Vygenerováno za 0.385 sekund