Termické samokřídlo

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18624 napsal heczkot
Odpověď od heczkot na téma Termické samokřídlo
Jde jen o můj subjektivní pocit z natočeného letu ve srovnání s bezmotorovou verzí. Souhlasím, že to mohlo být zbytečně těžkým pohonem i jiným podélným seřízením, něco málo přidá asi i o něco větší průřez trupu a sklopená vrtule. Jen mi zkrátka přišlo, že se to vzduchem hrne o něco hůře.
Pohyb bezmotorové verze mi na klasickou dřevěnou konstrukci naopak připadal s až překvapivou lehkostí.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 1 měsíc nazpět - 9 roky 1 měsíc nazpět #18625 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Termické samokřídlo

Tomas Hruby napsal: To o vyšší hmotnosti elektry mi přijde jako nesmysl, resp. blbé osazení, na 500g model stačí 2208 s 3s450, ...

Tomáši, je vidět, že už jsi dlouho nelítal s káčkama... S tímhle pohonem co popisuješ by jsi byl za 30s tak ve 400 metrech :-) Na lehoučké 500g samokřídlo pro RCEV musí stačit motor 2205 a 2S450... ale na hmotnosti těch eneloopů pořád nejsme... 4x eneloop 550/600mAh je nějakých 45g. Tady k baterkám a motoru pak ještě přibude regl, a kužel s vrtulí.
To máš proti bezmotorový verzi navíc minimálně 80g, a to už je pěkně za letu poznat.
Poslední úprava: 9 roky 1 měsíc nazpět

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18626 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Termické samokřídlo
Jak jsem napsal výše - mě jde o ověření vlastností samokřídla, které půjde aplikovat i na jiné modely a tudíž to potřebuji dostat na 12g/dm2. A to zkrátka a dobře vyjde - jestliže v té nejlehčí verzi je model někde na 10,5g/dm2, tak s pohonem skončím nejspíš ještě lehce pod 12g/dm2, takže to o extrémním šetření nebude.
No a pokud by to samokřídlo létalo skvěle při 10g/dm2, ale při 12g/dm2 už ne, tak je výsledkem testu, že to prostě nefunguje a dobrý dojem byl daný pouze hmotností sraženou pod limit :-)
Ale moc se toho nebojím, co jsem se díval v té diskusi na RCG, tak tam dost lidí končilo na poměrně přepálených hmotnostech, nechme se překvapit.

Ad výkon - tak já přirozeně počítal s rozumnějším kV než u káček a přitom spíš menší a lehčí vrtulí, ale souhlasím, že bude stačit motor spíš ještě o kus menší (což by zase o něco srazilo hmotnost).

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18627 napsal jiri kotrba
Odpověď od jiri kotrba na téma Termické samokřídlo
předváděcí lety větroň/ elektra na www.zeller-modelbau.com /res-dart-kit-1920-m se konají bohužel v tom nej-nej lepším počasí jaké si modelář umí představit , což vůbec neodpovídá vývoji počasí v posledních letech, stačí se podívat z okna. Co s tím u sammokřídla ? do větru ? asi přemototovat.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18628 napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma Termické samokřídlo
Poslal jsem ti Tome soukromou zpravu....

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18714 napsal RobertJicha
Odpověď od RobertJicha na téma Termické samokřídlo
Tak DART v elektro verzi je doma. Material top kvalita, zpracovani taky. Jen ten De navod je masakr... Budu muset pouzit hodne predstavivosti a dvakrat merit, nez neco slepim. Abych na neco nezapomel .... Jeste porad se placam v potahu. Folie/Vlies?? Motor bude Leopart LC2826-9T 1820KV, 2cl. a 9,5x5" sklopka. Proste takova RCEV lite konfigurace. Vinglety budu delat sundavaci z duvodu prepravy. Snad to stihnu do dovolene, aby bylo s cim litat :-).

Vygenerováno za 0.264 sekund