- Obdržená poděkování: 0
Futaba 18SZ Sport
6 roky 6 měsíce nazpět #22498
napsal charlie
Odpověď od charlie na téma Futaba 18SZ Sport
Co vím tak výhradní dovozce pro Futabu se stal Pelikán ???
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
6 roky 6 měsíce nazpět - 6 roky 6 měsíce nazpět #22499
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Futaba 18SZ Sport
Ony ale ty NiMH od Futaby vůbec nejsou špatné, je vesměs reportována velká spolehlivost a přitom výdrž celkem ujde.
18SZ tedy má LiFe v základu, ale upřímně já bych u 16SZ to NiMH fakt nedramatizoval a s výměnou počkal až na praktické poznatky, má to i své klady.
Jinak Astra asi Futabu fakt skončila, ale v EU dodává bez potíží Ripmax.de, i kdyby se toho přímo v ČR nikdo neujal, tak nákup není složitý (ale odhaduji, že se toho spíš někde ujme, Ivan určitě bude mít přehled).
18SZ tedy má LiFe v základu, ale upřímně já bych u 16SZ to NiMH fakt nedramatizoval a s výměnou počkal až na praktické poznatky, má to i své klady.
Jinak Astra asi Futabu fakt skončila, ale v EU dodává bez potíží Ripmax.de, i kdyby se toho přímo v ČR nikdo neujal, tak nákup není složitý (ale odhaduji, že se toho spíš někde ujme, Ivan určitě bude mít přehled).
Poslední úprava: 6 roky 6 měsíce nazpět
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22500
napsal Tomas Hruby
Pro Pavla - u Futaby právě s dosahem problémy jsou asi nejmenší ze všech rádií. Jeti mělo velké problémy, ale celkem už to vychytali, nicméně v klasickém režimu s normálními RXy je to tak maximálně dorovnání, lepší není. Lepší může být JETI s těmi satelity na 900MHz, ale upřímně pro fakt extrémní dosah už je na diskusi spíš Crossfire či R9M modul, ale to už je asi trochu extrém, nezdá se že by s Futabou či JETI byly na klasickém 2,4GHz problémy. Tohle je ale jiné téma, klidně nějaké zkušenosti můžu napsat, létám ten R9M modul na 868MHz v copterech a vím o tom docela dost, ale pro nasazení z F5J jsem nějak zatím nenašel dost silný důvod.
Servis netuším, protože jsem ještě u Futaby závadu nezažil a to mám čtvrtý vysílač
Ale reálně bych tady věřil, že JETI bude lepší, nicméně je to taková výhoda-nevýhoda, kdy při nahuštěnosti sezóny stejně při závadě musíš mít druhý vysílač, ono to nepočká, proto bych se spíš ptal na spolehlivost, než opravitelnost
Servis netuším, protože jsem ještě u Futaby závadu nezažil a to mám čtvrtý vysílač
6 roky 6 měsíce nazpět - 6 roky 6 měsíce nazpět #22501
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Futaba 18SZ Sport
a) Právě o Futabě mám info. Rádio za 60.000 Kč a vadný displej chvíly po záruce (potkalo to Petra "Šnyrdu")
b) Jeti satelit 900 má jen 24, ale v případě "levnějších" verzí má satelit taky něco do sebe ..
Při "výpadku" obousměrné komunikace přejde satelit do režimu "jen příjem" a přijímané signály z vysílače nejsou dále zpracovány a jsou bez úprav generovány ve formě PPM signálu na výstup.
Lépe napsáno je to ZDE
Za další přibudou další dvě antény (antén není nikdy dost) s instalací do křídla.
Jo a jinak Pelikán je z Pardubic u Hradce Králové ... to náhodou vím úplmě přesně : - )
b) Jeti satelit 900 má jen 24, ale v případě "levnějších" verzí má satelit taky něco do sebe ..
Při "výpadku" obousměrné komunikace přejde satelit do režimu "jen příjem" a přijímané signály z vysílače nejsou dále zpracovány a jsou bez úprav generovány ve formě PPM signálu na výstup.
Lépe napsáno je to ZDE
Za další přibudou další dvě antény (antén není nikdy dost) s instalací do křídla.
Příloha nebyla nalezena.
Jo a jinak Pelikán je z Pardubic u Hradce Králové ... to náhodou vím úplmě přesně : - )
Poslední úprava: 6 roky 6 měsíce nazpět
6 roky 6 měsíce nazpět #22502
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Futaba 18SZ Sport
Tak konečně jsem pochopil proč Futabu ... má to gyro : - )
Příloha nebyla nalezena.
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
6 roky 6 měsíce nazpět #22503
napsal Tomas Hruby
Ten rádobyvtip o gyru jsem nepochopil - Futaba je naopak jediná značka, kde to donedávna bylo s integrovaným gyrem slabší a pro jiné kategorie by to naopak mohlo být bráno za nevýhodu. Teď se celkem nově nějaký RX s integrovaným gyrem objevil, ale provedení do větroně moc není.
Pokud chce někdo "cheatovat", tak je jasnou volbou Jeti a FrSky a Futaba je naopak krajně nevhodná![:-) :-)]()
S tím satelitem na 900MHz u Jeti se mýlíš, pouze DS24 už neplatí. Je dostupný i do DS12, inovace DS16 možná časem taky bude. Tohle je spíš o časové posloupnosti než o nějaké exkluzivitě DS24, DC/DS16 je zkrátka starší a tento nápad se objevil až později.
Pokud chce někdo "cheatovat", tak je jasnou volbou Jeti a FrSky a Futaba je naopak krajně nevhodná
S tím satelitem na 900MHz u Jeti se mýlíš, pouze DS24 už neplatí. Je dostupný i do DS12, inovace DS16 možná časem taky bude. Tohle je spíš o časové posloupnosti než o nějaké exkluzivitě DS24, DC/DS16 je zkrátka starší a tento nápad se objevil až později.
Vygenerováno za 0.239 sekund