Selhání baterie

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18705 napsal mrazek
Na soutěži v Nové Pace jsem při zkušebním letu před soutěží málem zrušil EOSe. Po vypnutí motoru přešel po pár vteřinách do přemetů a nedal se řídit. K doteku se zemí došlo naštěstí ve spodní fázi posledního přemetu, kterých udělal nejméně pět (vypínal jsem v cca 15-ti metrech). Nic nešlo, vypadalo to na závadu BECu, s tím jsem letadlo i odložil. Po nějakém čase mě napadlo jen tak pro srandu zkusit jinou baterii a ono to zase začalo všechno chodit. Původní baterii jsem doma vykuchal a zjistil, že je odlomený kontakt jednoho článku. Jak k tomu mohlo dojít mi není jasné, není tam žádné mechanické namáhání a ani vibrace nejsou nijak velké. Přikládám foto závady a pro informaci, o jaký typ baterie se jedná.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18706 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
Takhle spadl Radek Malčík onehdy ve Weilheimu - tam zas na 90% vznikl vakl na propojovací destičce v sadě, tuším Dualsky. Bohužel se podobná věc občas stane, naštěstí ne zas tak často.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18707 napsal Veselý
Odpověď od Veselý na téma Selhání baterie
Zdravím.

Vážený příteli, na baterku se padá i takto: zapojil jsem před startem do sebe plus a mínus lipolky. Trochu to prásklo a maličko dýmu. " A je hotovo,", říkám si. Než jsem použil jinou, udělal jsem zkoušku a ona šla. No tak jsem odhodil model a létal cca 3/4 hodiny a přistál. Kouknu na hodinky a do oběda je ještě čas. Seberu model, zapnu motor a odhodím. Vystoupá do 30m a konec. Bez elektriky nefunguje nic. Závada: spojením plus a mínus jsem odpálil ten spojovací plíšek, který ukazuješ, ale jen tak, že vydržel právě 3/4hod. letového času a pak dalším zapnutím motoru, jen do zmíněných 30m. Spadl jsem do stromoví - kolmo. Balsová oprava trvala dva dny. V Roudnici to nabylo skoro vidět. Model nabral dva dkg. Ponaučení: lipo se nesmí zkratovat. JIVE.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18708 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Selhání baterie
Mám stejnou historku, vlastní blbostí v rychlosti jsem nepřipojoval baterku k reglu, ale oba kablíky baterky do sebe. Následoval lokální záblesk a čmoud. Ostatní soutěžící na mě kolegiálně čekali, co se bude dít. Po správném zapojení nejdříve nic nefungovalo, voltmetr po ruce ukazoval normální svorkové napětí na baterce. Po opětovném zapojení vše chodilo, i motor se točil. Rozhodnutí bylo rychlé-neletím. Soutěž jsem odlétal na druhou baterku. Tato měla přetavený spojovací plíšek, zůstal tam však dotyk nastudeno jako u "JIVE". Dal se doma překlenout pájením, ale jeden článek už byl trochu vyveden z koncentrace oproti těm dvěma.
Karle, ty jsi si vybral daň za čínskou výrobu, ale až si i číňani budou chtít hrát jako my, místo aby levně makali, tak se to na té naší planetě ekonomicky sesype.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18709 napsal mrazek
Odpověď od mrazek na téma Selhání baterie
Protože se mi se zkratováním baterie už něco podobného stalo, začal jsem používat konektory, u kterých je to vyloučené. Takže to není případ této baterie. U ní k žádnému zkratu nedošlo, pokud se tak nestalo již při výrobě.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18710 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Selhání baterie
Znáte slovo XT30? :-)

Vygenerováno za 0.257 sekund