- Obdržená poděkování: 1
Držáky serv z tiskárny
6 roky 1 měsíc nazpět #22892
napsal sgames
Držáky serv z tiskárny vytvořeno sgames
Ještě před pár lety se nám zdálo nemožné, že by jsme mohli mít doma každý 3d tiskárnu a to relativně za levno. A přece jen se stalo a i když to máme vesměs na hraní
tak se občas hodí i k praktickým věcem. Jako např držáky serv do křídel nebo trupu. Za pár minut hotové a dokonale pasující. Ne jak kdysi, kdy se s tím člověk sral s pilkou a smirkem...
tak se občas hodí i k praktickým věcem. Jako např držáky serv do křídel nebo trupu. Za pár minut hotové a dokonale pasující. Ne jak kdysi, kdy se s tím člověk sral s pilkou a smirkem... Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Příloha nebyla nalezena.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
6 roky 1 měsíc nazpět #22893
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Držáky serv z tiskárny
No super, tomu se říka objevit Ameriku...
.
www.stoupak.cz/forum/technika/12245-drzak-serv-3d-tiskem
www.stoupak.cz/forum/technika/12245-drzak-serv-3d-tiskem
6 roky 1 měsíc nazpět #22894
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Držáky serv z tiskárny
Nekaz mi radost ![:-D :-D]()
To že se dá tisknout ledacos je jasný. Taky už tisknu několik let, ale dneska zrovna to bylo tak easy, že než bych našel doma pilku, tak už to mám mezitím v letadle

To že se dá tisknout ledacos je jasný. Taky už tisknu několik let, ale dneska zrovna to bylo tak easy, že než bych našel doma pilku, tak už to mám mezitím v letadle
6 roky 1 měsíc nazpět #22895
napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Držáky serv z tiskárny
Má někdo otestovanou odolnost vůči teplu v černém uhlíkovém modelu? Tam ty plasty trochu trpí, nebo je to zanedbatelné?
6 roky 1 měsíc nazpět #22896
napsal creagel
Odpověď od creagel na téma Držáky serv z tiskárny
Tisknul jsem z PETG. A to jak ramecky do kridel, tak loze pro serva do trupu. Udelal jsem teda lehce jinou konstrukci - "zapadku" obdobne jako ma servorahmen. U novejsich ramecku (pro kingmax) uz delam hlavu sroubu (dodavane k servu) zapustenou, takze nevystupuje nad servoramecek. Drzi to zatim fest.
V trupu je loze vyjmutelne v kolejnickach.
V trupu je loze vyjmutelne v kolejnickach.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
6 roky 1 měsíc nazpět #22897
napsal Tomas Hruby
Moje rámečky jsou z ABS, kde to problém není, vydrží bez borcení až něco přes 100stC. Nemají rády UV, ale to je u rámečků jedno, na ně slunce nesvítí nikdy (teplo je jiná věc, to je IR, problém by byl na opačném konci spektra).
Z PLA bych to nedělal a ani PETG se pro toto nasazení ABS nemůže rovnat, ideál fakt ABS a nově i ASA.
Poznámka - já netvrdím, že to z PLA či PETG vůbec není použitelné, klidně sloužit může, ale ABS je zkrátka lepší...
Zrovna tak už delší dobu mám z ABS tištěné motorové přepážky.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Držáky serv z tiskárny
Martin Beseda napsal: Má někdo otestovanou odolnost vůči teplu v černém uhlíkovém modelu? Tam ty plasty trochu trpí, nebo je to zanedbatelné?
Moje rámečky jsou z ABS, kde to problém není, vydrží bez borcení až něco přes 100stC. Nemají rády UV, ale to je u rámečků jedno, na ně slunce nesvítí nikdy (teplo je jiná věc, to je IR, problém by byl na opačném konci spektra).
Z PLA bych to nedělal a ani PETG se pro toto nasazení ABS nemůže rovnat, ideál fakt ABS a nově i ASA.
Poznámka - já netvrdím, že to z PLA či PETG vůbec není použitelné, klidně sloužit může, ale ABS je zkrátka lepší...
Zrovna tak už delší dobu mám z ABS tištěné motorové přepážky.
Vygenerováno za 0.338 sekund