- Obdržená poděkování: 0
Osazení serv
5 roky 2 měsíce nazpět #23814
napsal Jeništa
Odpověď od Jeništa na téma Osazení serv
Ivane, jak tlustý drát je použit na táhlo (1 mm?). Opravdu jsou konce drátů holé a pouze zasunuté do páky serva/ovládací páky = bez závitu, matičky, "pérové podložky" = drží bez zajištění?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23815
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Osazení serv
Drat je ocelovy, prumer 1,2. Neni pruzinovy. Ale nevim, kde ho sehnat - dostal jsem ho od znameho tak jsem nepatral. Da se ohnout i zpatky a nezlomi se.
Do F5J davaji 1,5.
Tahlo drzi bez zajisteni, celou lonskou sezonu zadny incident. A to kvalita provedeni nebyla zvlast dobra.
Hazedlari to tak delaji uz dlouho.
Poprve jsem to videl u Radka N, rikal jsem si "ten clovek musi mit obrovskou odvahu" - strkat skrz kridlo zhavej drat. Ale neni to problem.
Do F5J davaji 1,5.
Tahlo drzi bez zajisteni, celou lonskou sezonu zadny incident. A to kvalita provedeni nebyla zvlast dobra.
Hazedlari to tak delaji uz dlouho.
Poprve jsem to videl u Radka N, rikal jsem si "ten clovek musi mit obrovskou odvahu" - strkat skrz kridlo zhavej drat. Ale neni to problem.
5 roky 2 měsíce nazpět #23816
napsal Jeništa
Odpověď od Jeništa na téma Osazení serv
Ivane děkuji moc za "rozumy", jak tento náhon vypadá a jak funguje, jsem si sice mohl prohlédnout na mnoha modelech (i s ochotným vysvětlením jejich majitelů - zdravím Polanku), ale toto je prvá podrobná fotodokumentace "místa činu". Ještě prosím ujasnění - díra v styrodurovém jádru křídla od serva k ovládané plošce je tedy v zásadě plochá ("skoro" jen na šířku drátu, ze kterého je táhlo) a vzniká vsunutí nahřátého "special" nástroje z upraveného pilníku do křídla.
Má ten nástroj ve tvaru "T" nějakou roli při tvorbě prostupu pro táhlo (napadá mě konec na straně serva), nebo jak je uvedeno v popisku, je pouze na zarovnání díry pro servo a vývodů jeho kabeláže dovnitř křídla?
Má ten nástroj ve tvaru "T" nějakou roli při tvorbě prostupu pro táhlo (napadá mě konec na straně serva), nebo jak je uvedeno v popisku, je pouze na zarovnání díry pro servo a vývodů jeho kabeláže dovnitř křídla?
- Ivan Horejsi
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23817
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Osazení serv
To "T" jsem pouzil jen pro rozsireni prostoru pro kabely. Uvnitr diry pro servo jei propojeni kabelu, aby se servo dalo snadno vymenit.
Driv jsem to delal nozem ale dalo to dost prace a nikdy to nedopadlo uhledne. Bylo to sice schovane, ale remeslnikovi to vadi i tak
.
Ty "L" ohyby nemaji kam utect, nemohou se vyvleknout. Jejich posun je omezen.
Driv jsem to delal nozem ale dalo to dost prace a nikdy to nedopadlo uhledne. Bylo to sice schovane, ale remeslnikovi to vadi i tak
Ty "L" ohyby nemaji kam utect, nemohou se vyvleknout. Jejich posun je omezen.
- Bohumil Belan
- Pokročilý
-
Méně
Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23821
napsal Bohumil Belan
Odpověď od Bohumil Belan na téma Osazení serv
Na tiahla je možné použiť zvárací drôt na nerez. Dobre sa ohýba. Je v rôznych priemeroch, ja používam 1,2 mm. Myslím že prvý s tým prišiel Honza Kubica.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23822
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Osazení serv
Ahoj Bohuši, můj vynález to určitě není
. Pracuji ve firmě, kde se s nerezem pracuje, tak to pro mě byl a je dostupný materiál. Hlavním důvodem je ale eliminace vidliček a jiných šroubovacích nesmyslů. Drát se dobře ohýbá i dělí jen pomocí kombinaček a rukou, jiných nástrojů nebo přípravků netřeba, takže když potřebuji posunout neutrál, udělám si nové táhlo, je to lehčí (na váhu) než nějaké šroubování. Pojistky proti vypadnutí ale používám, buď kousek trubičky nebo překližkové kolečko (tak o průměru 5 mm, tloušťka 1), zakápnuté epoxidem. Dá se sundat kleštěmi, znovu použít většinou ne.
Hezký den, H.
Hezký den, H.
Vygenerováno za 0.249 sekund