- Obdržená poděkování: 0
Kondenzátory na regulátoru
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
4 roky 6 měsíce nazpět #24575
napsal Jan Kubica
Kondenzátory na regulátoru vytvořeno Jan Kubica
Ahoj pánové elektronici,
proč mají některé regulátory mezi vodiči k baterii velké kondenzátory a jiné ne. Třeba tento Pulsar A-15 www.rcex.cz/obrazky/2021/210101/motor14_201114.jpg je nemá a nezdá se mi, že by fungoval nějak jinak.
Prosím, co mi uniká?
Dík, H.
proč mají některé regulátory mezi vodiči k baterii velké kondenzátory a jiné ne. Třeba tento Pulsar A-15 www.rcex.cz/obrazky/2021/210101/motor14_201114.jpg je nemá a nezdá se mi, že by fungoval nějak jinak.
Prosím, co mi uniká?
Dík, H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
4 roky 6 měsíce nazpět #24576
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Kondenzátory na regulátoru
U některých novějších reglů (typicky speciály pro coptery, ale dnes už i jiné) se místo klasických LowESR užívají moderní polymerové elektrolyty (případně variace na i v minulosti známé tantalové). Ty jsou daleko menší, jsou dokonce lepší v rychlosti odezvy (ještě lepší než LowESR), obvykle je menší kapacita, ale to nemusí vadit.
Jinak to slouží hlavně jako předfiltr a stabilizace, aby v rytmu PWM nekolísalo napájení, což by zhoršovalo detekci zpětné vazby u stříďáku. Úplně bez kondenzátoru by byl regl docela prasečina, nicméně se zdá, že ty menší polymerové vcelku stačí.
Tipuji tedy, že ve tvém reglu bude nějaký kondenzátor v SMD provedení.
Jinak to slouží hlavně jako předfiltr a stabilizace, aby v rytmu PWM nekolísalo napájení, což by zhoršovalo detekci zpětné vazby u stříďáku. Úplně bez kondenzátoru by byl regl docela prasečina, nicméně se zdá, že ty menší polymerové vcelku stačí.
Tipuji tedy, že ve tvém reglu bude nějaký kondenzátor v SMD provedení.
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
4 roky 6 měsíce nazpět #24577
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Kondenzátory na regulátoru
Ahoj Tomáši,
děkuji za vysvětlení. Tedy kondenzátory tam jsou, ale malé, "neviditelné", taky mě to mohlo napadnout (ale nenapadlo). Pokrok mě nepřestane překvapovat
.
Ještě jednou dík,
H.
děkuji za vysvětlení. Tedy kondenzátory tam jsou, ale malé, "neviditelné", taky mě to mohlo napadnout (ale nenapadlo). Pokrok mě nepřestane překvapovat
Ještě jednou dík,
H.
Vygenerováno za 0.205 sekund