Jaký pohon pro konverzi F3J na elektro

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2515 napsal Petr Šrámek
Ahoj, pokukuju taky po modelu F5J třeba toto www.valentamodel.cz/35.htm sice to není kompozit, ale konstrukční, za to vychází celkem slušná letovka. Rozpětím i hmotností je podobný Pike Perfectu, ale nestojí 24000Kč ;)
Ptal jsem se na foréch jaké má letové vlastnosti, nikdo se neozval, ale dost spokojených majitelů je v USA a německu.
Viz tyto stránky:
www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1048730
www.rc-network.de/forum/showthread.php?t=7206
andyzone.pytalhost.com/Jone/inde ... &Itemid=32

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2516 napsal Tomas Hruby

Radek Novotny napsal: Čau Tomáši,
Podělím se s Tebou o pár zkušeností... Do mojí půlkilovky RCEK Excel jsem dal malej 3-článek a 2217/9D s vrtulí 9x5 na přímo, a stoupání kolem 23m/s mi ohnulo tenký táhla na křidýlkách. Ale jinak fakt dobrý. V Holíči jsem s tím prckem lítal velký F5J, a šlo to... Ale Škorpíkovi by to prý složilo krovky, povídali znalci (Heinrich), tak s pokusama opatrně :!: Jinak vím, že amíci ten samý motor používají s převodovkou 1:3 a vrtulí 12-14 palců, a tah je prý k neuvěření... Na velký F5J proto teď trochu pošilhávám i po něčem jiným, něž odlehčený F3J, tak něco ke 3 metrům, hubené, štíhlé, pronikavé, mrštné... Mám doma na ten motor už připravenou převodovku Dualsky, se 3 satelitama nevypadá vůbec špatně, ale musí zatím počkat na nějaký éro, abych to otestnul... Zima bude dlouhá, tak už začíným kreslit ;)

Díky za info, jestli ses dostal na podobné hodnoty, tak to zkusím nejdřív taky s tím. Mám tady přímo doma jeden čínský ekvivalent 2217, závity něco mezi 9D a 12, takže na první pokus asi vezmu ten, to bude úplně zadarmo. Změří se, co to dělá, podle výsledku se rozhodnu o dalším postupu.

K tomu Skorpionu - on 25-30m/s vydrží, jen jaksi nesmíš udělat chybu - přemet ve stoupavém letu by byl průůůůůser :(
No holt oblíbená exhibice z RCEN, že Surprise 15 letí nahoru asi 50m/s v sérii stoupavých výkrutů se nesmí zkoušet :D :D :D

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Vygenerováno za 0.165 sekund