"modni vlny" letadel :)

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2129 napsal sgames
zdravim kolegove letci.

mozna si toho taky nekdo vsiml (ne jen ja) ale je zajmave jak se rekneme jednou za 3/4 roku objevi nejake nove ero, ukaze se ze lita obstojne, a pak vypukne vlna toho jednoho modelu ...
Q10 , Ambrosie , Scorpion, Q11 , Daidalos
Né , že by mi to vadilo,ba naopak,smyjou se rozdíly v letadlech a uz to závisí jen na pilotovi když má většina lidí stejne éro, ale na druhou stranu se i prohloubí rozdíly mezi těmi, kteří si takové éro nemůžou dovolit ?

ale spíše mě zajmaji jiné dvě věci :
1) myslíte že každé další éro je o tolik lepší než předchozí ? je sice super že jde vývoj kupředu,ale nemůže to tak být pořád věčně ne ?

2) napadlo někoho srovnat všechny ty bezesporu dobré stroje, zda je opravdu ten poslední vždy lepší než ty ostatní ?????

tolik mé úvahy

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2130 napsal ludek novotny
Odpověď od ludek novotny na téma "modni vlny" letadel :)
Ahoj Aleši...můj názor je takový, že samozřejmě v jistém smyslu může jít o krok vpřed, ale záleží na mnoha věcech....profilu, seřízení, hmotnosti....dva stejné modely nikdy nelétají stejně...a já raději volím jeden model který si vyladím a létám s ním většinu sezóny....mám ho pak v ruce...co získám tím, že si budu pořizovat pořád něco nového?

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2132 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma "modni vlny" letadel :)
jiste,ale o tom ja nemluvim .. ja se take snazim litat co nejdelsi dobu (sezonu) s jednim modelem, a docela se mi to dari ...
ja myslel spise takove ty prechody sezona - sezona ... na podzim/zimu vsichni koupi jeden typ letadla, to je pak na soutezi 20x a dalsi rok zase novy typ vsichni ten samy atd ...

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2134 napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma "modni vlny" letadel :)
tomu sa hovori davová psychoza :)
ako vyrobca snad mozem k tomu nieco napisat
ambrosia je ucelena koncepcna rada ,a kedze je technologia lahko modifikovatetna nie je problem skusit nieco nove ine alebo robit model podla poziadavky pilota vid Ludek lieta koncepciu F3K pretoze mu to tak vyhovuje
horsie to maju vyrobcovia co "patlaju" do foriem ,tam vela na modifik. nemas rsp kto by vyrabal kazdy rok ine formy

ja lietam so starou sunkou s RG15 o rozpati 1950mm a keby som viac trenoval tak verim ze zalietam na predne miesta takto som len priemer(stred startoveho pola) a ver ze keby som zobral ak o dva rady lepsi model vysledok bude ten isty :)

cele to zacalo s modelom bez krideliek a usata koncepcia LEBO to tak stacilo na tu uroven sutazenia
dnes je uz nutna plna mechanizacia ked chces vzdy pristavat za 100 v poslednej sekunde

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2135 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma "modni vlny" letadel :)
jiste, vetsina je na pilotovi,ale "diky" temto lepsim modelum se do stredu pole posouvaji i piloti kteri jen tak nejak visi ve vzduchu na ukor tech,co si nemuzou nove era dovolit si myslim

a ad modifikace : mas pravdu,ja si taky nechal ero vicemene upravit tak jak mi vyhovuje (styl rovna deska), to je jednoznacne plus

Více
15 roky 10 měsíce nazpět #2136 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma "modni vlny" letadel :)
Polož si Aleši otázku, kolik variant je vlastně na trhu... Pokud člověk nechce, nemůže, či neumí stavět, tak to sečteš na prstě jedné ruky.
Počítej se mnou - v době RCEJ v podstatě jen Q10, později Siesta, možná něco od LS Model - to je vlastně z konkurenceschopných modelů vše. Později přišly Ambrosie.
U RCEK pak Q10 odpadla, ta vychází nejlépe pod 500g, naopak přibylo MiniCorado, Scorpion, Q11, dostupnější jsou Ambrosie a už se zase blížíme ke konci.
Prostě reálně ani ne 5 modelů v éře RCEJ a pořád pod deset dnes - pak to hned vypadá jako davová psychóza, ale reálně je to spíš jen obraz nabídky.

Vygenerováno za 0.334 sekund