- Obdržená poděkování: 0
Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5404
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
Palo, to je na delší výklad. Mám určité podezření jednak na napájecí konektor (to by bylo dejme tomu normální), ale druhá věc je, že v té LiPOL je narušený jeden kontakt přímo na ní. Moc ale nejde určit, zda to nastalo až po dopadu anebo zda tam byl "studeňák", který se mohl rozhodnout přestat vést za letu. Popravdě jsem něco podobného kdysi zažil u NiMH, kdy vadný spoj mezi články baterky kupodivu přežil motorový let a pak skápl v kluzu - tehdy to byla ještě daleko větší rána na RCEN v Ústí.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- pavol polonec
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5405
napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
ps tiez som presiel na ine reglery z lin.BEC na spinane
kazdemu je jasne ze odpalenie BECu a model ide do zeme...
staci mala zalozna lipola + shottkyho dioda
cele to vazi do 7-8g s 240mAh acu
www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... PoConfig=1
www.mojehobby.cz/diskuze/strom2 . ... ec=1298237
kazdemu je jasne ze odpalenie BECu a model ide do zeme...
staci mala zalozna lipola + shottkyho dioda
cele to vazi do 7-8g s 240mAh acu
www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... PoConfig=1
www.mojehobby.cz/diskuze/strom2 . ... ec=1298237
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5406
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
BEC v mém případě zcela jistě neshořel - ten už jsem doma zkoušel a šlape. Samozřejmě ale na 100% nemohu vyloučit nějaké přehřátí, po kterém se na čas vypnul, ale moc se mi to nezdá, mám lineární a ten zpravidla jede a pak shoří, ty "vypínání" jsou dokumentované spíš od spínaných... ![:( :(]()
O záložní LiPOL se schotky vážně přemýšlím - funkci přijímače a serv na 1s LiPOL mám ověřenou z raketoplánu S8E, a funguje perfektně, takže by to takhle řešit šlo.
O záložní LiPOL se schotky vážně přemýšlím - funkci přijímače a serv na 1s LiPOL mám ověřenou z raketoplánu S8E, a funguje perfektně, takže by to takhle řešit šlo.
- pavol polonec
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5407
napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
sak prave
ide o to je "udelatkom" 1S lipo+ dioda za 0,5€ zachranis model ktoreho cena je neporovnatelna...
ide o to je "udelatkom" 1S lipo+ dioda za 0,5€ zachranis model ktoreho cena je neporovnatelna...
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5408
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Blackout - rozpojení baterie mezi samotnými články ?
Asi minulý týden jsem narazil v nějaké diskuzi (rcmania, mojehobby, nemohu to najít) o Lipolkách na článek, kde autor popisuje, že po snad po prvním vystoupání s elektrovětroněm do dostatečné výšky, bylo vypnutí motoru to poslední, co by se dalo ještě brát za kontakt s modelem. Pak následovalo sklopení čumákem dolů a totálka. Po pitvě si prý byl jist, že tříčlánek Shark Power (mám je ještě v P13 Sport) měl vadný spoj mezi články, který se projevil až v daný moment. Těžko říct, jak to mohl po té ráně tvrdit, ale pokud je to pravda i v tvém případě, tak nejsi první. Zda se ten BEC vypne, nebo shoří, se nyní dá jednoduše vyzkoušet, když jej zatížíš a zahřeješ, ale je asi zbytečné ti v tomto radit (nechci učit orla lítat).
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 8 měsíce nazpět #5409
napsal Tomas Hruby
Milane, nejenže nejsem první, dokonce to ani není poprvé u mně. Ten můj první případ je asi 5-6 let starý, bylo to tehdy pro poučení ostatních Honzou Uhlíkem dokonale nafoceno a komentováno, ale bohužel u M. Michny na rc-etd.com, které už nejede, tak nemohu dát link.
Tehdy jsem doplatil na tovární 10ti článek Sanyo 3600 od Lindingera, kde se posléze ukázalo, že je spojen jen tenkými "přeloženými" pásky. Ty se při odběru cca 60A postupně upekly, ale typické bylo to, že totální crash taky nenastal při zátěži (což bys logicky čekal), ale až po asi třech minutách klidného kluzu. Podle mě to klidně může být i o tepelné roztažnosti - spoj se upeče, ale tím hřeje a roztahuje se a tak se to "nějak" tiskne na sebe a drží kontakt, ale když to pak vychladne, tak ..........
![:( :(]()
Ten starý případ byl mimochodem pohonným aku způsoben na 100%, tehdy bylo důkazů víc než dost.
Jinak pokud by někdo chtěl diskusi dál rozvíjet, tak by to možná stálo zase za seknutí vlákna - Lomnice za tento problém nemůže, tak ani není úplně fér, když se vlákno o této soutěži zaneřádí nepříjemnou debatou o pádu...
Tehdy jsem doplatil na tovární 10ti článek Sanyo 3600 od Lindingera, kde se posléze ukázalo, že je spojen jen tenkými "přeloženými" pásky. Ty se při odběru cca 60A postupně upekly, ale typické bylo to, že totální crash taky nenastal při zátěži (což bys logicky čekal), ale až po asi třech minutách klidného kluzu. Podle mě to klidně může být i o tepelné roztažnosti - spoj se upeče, ale tím hřeje a roztahuje se a tak se to "nějak" tiskne na sebe a drží kontakt, ale když to pak vychladne, tak ..........
Ten starý případ byl mimochodem pohonným aku způsoben na 100%, tehdy bylo důkazů víc než dost.
Jinak pokud by někdo chtěl diskusi dál rozvíjet, tak by to možná stálo zase za seknutí vlákna - Lomnice za tento problém nemůže, tak ani není úplně fér, když se vlákno o této soutěži zaneřádí nepříjemnou debatou o pádu...
Vygenerováno za 0.245 sekund