Tři, dva nebo jeden

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #157 napsal Tomas Suk
Odpověď od Tomas Suk na téma Tři, dva nebo jeden
Pokud si nekdy videl (aspon na videu) jak vypada uloha "rychlost" s F3B (sice to neni elektro, ale vevnitr byva olova vic nez tam "my" vozime baterek) a jake pretizeni asi pusobi na tu 3m obludu v zatacce (20g je hodne opatrny odhad, dost mozna i 2x vic). No a ty era mivaji jak dvoj tak i tridilna kridla. Takze urcite se da vyrobit dostatecne pevna spojka. Je otazka jestli je lepsi jedna spojka o prurezu jako moje zapesti, nebo dve mensi na usich, o prurezu jako muj palec, vse uhlik samozrejme. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #159 napsal Jiří Zedník
Odpověď od Jiří Zedník na téma Tři, dva nebo jeden

Tomas Suk napsal: Pokud si nekdy videl (aspon na videu) jak vypada uloha "rychlost" s F3B (sice to neni elektro, ale vevnitr byva olova vic nez tam "my" vozime baterek) a jake pretizeni asi pusobi na tu 3m obludu v zatacce (20g je hodne opatrny odhad, dost mozna i 2x vic). No a ty era mivaji jak dvoj tak i tridilna kridla. Takze urcite se da vyrobit dostatecne pevna spojka. Je otazka jestli je lepsi jedna spojka o prurezu jako moje zapesti, nebo dve mensi na usich, o prurezu jako muj palec, vse uhlik samozrejme. ;)

Ano, na videu jsem to párkrát viděl, teď o víkendu jedu na Mistrovství ČR F3F na Ranou, tak to tam chci omrknout, jak to mají řešené F3Fka. A ty spoje se všude přelepují páskou? Také k tomu nemám nějak důvěru... A i když to ta páska možná vydrží (je mi jasné, že na boční tah té pásky je vynaložena malá síla) u potahovaného křídla mně to ztrhávalo potah. V případě kompozitu jsem zase viděl, že páska někomu i loupala barvu, nebo zanechávala ošklivé fleky, které se museli umýt benzínem. Jak se ta dělená křídla k sobě jinak dají připevnit? Ještě znám takové ty plastové "cvaky", ale nevím, jestli jsou vhodné k použití u celokompozitových brusů...

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #160 napsal Tomas Suk
Tohle uz jsme prece jednou (mozna dvakrat) probirali, na RCmanii, pokud si vzpominam.
Ja lepim na Trinity usi k centroplanu paskou. Barva drzi. Donedavna jsem mel nejakou Scotchku, ktera ani nezanechavala lepidlo na modelu. Ted dosla, koupil jsem neco trochu jineho a ta bohuzel spisni :( Ohledne pevnosti bych se vubec nebal, prezilo to flutter, ktery vylamal MG prevody na HS-5125 a omlatil kompozit kolem celych kridylek i klapek. Izolepa vpohode. Navic to je i aerodynamicky ciste reseni (zakryje sparu mezi dily). Jen jednou jsem pasku utrhnul, a to pri padu do hromady sutru, takze ne ve vzduchu. Vzhledem k tomu, jak vypadala nabezka kridla - www.poletuchy.ic.cz/crash/ , mela paska plne pravo na to se pretrhnout.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #164 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma Tři, dva nebo jeden
Omlouvám se, ale nedá mi to se nezeptat. Jak se to opravuje ?

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #166 napsal Jiří Zedník
Odpověď od Jiří Zedník na téma Tři, dva nebo jeden

Tomas Suk napsal: Tohle uz jsme prece jednou (mozna dvakrat) probirali, na RCmanii, pokud si vzpominam.
Ja lepim na Trinity usi k centroplanu paskou. Barva drzi. Donedavna jsem mel nejakou Scotchku, ktera ani nezanechavala lepidlo na modelu. Ted dosla, koupil jsem neco trochu jineho a ta bohuzel spisni :( Ohledne pevnosti bych se vubec nebal, prezilo to flutter, ktery vylamal MG prevody na HS-5125 a omlatil kompozit kolem celych kridylek i klapek. Izolepa vpohode. Navic to je i aerodynamicky ciste reseni (zakryje sparu mezi dily). Jen jednou jsem pasku utrhnul, a to pri padu do hromady sutru, takze ne ve vzduchu. Vzhledem k tomu, jak vypadala nabezka kridla - www.poletuchy.ic.cz/crash/ , mela paska plne pravo na to se pretrhnout.

Já vím, Tome, ale já doufal, že třeba existuje jiné řešení, o kterém ještě nevím...ale jak se zdá, asi neexistuje :(

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #167 napsal Tomas Suk

jan kadlec napsal: Omlouvám se, ale nedá mi to se nezeptat. Jak se to opravuje ?

Dlouho. Ale podle rad M.Vagnera a dalsich F3x pilotu a vyrobcu jsem to zvladnul. Vyriznout do zdraveho, vyplnit nejakou penou, vybrousit do tvaru, olaminovat uhlikem a sklem, tmelit, brousit, tmelit, brousit,.... Nosnik nastesti vydrzel.

Moc mi pomohl jeden komentar, ktery jsem dostal cerstve po zverejneni fotek, parafrazuji =
"pekny trisky, ale na soutezi by se to sflikovalo vterinakem, skelnou a plechovkou od piva a jeste bys to dolital" :)
Sorry za OT.

Jiří Zedník napsal: Já vím, Tome, ale já doufal, že třeba existuje jiné řešení, o kterém ještě nevím...ale jak se zdá, asi neexistuje :(

Mozna neco existuje, ale asi je to tak revolucni technologie, ze ji pred nami, prostymi smrtelniky, vsichni zasveceni utajuji :(
Ja si myslim, ze ty "tvoje cvaky" by fungovaly.

Vygenerováno za 0.260 sekund