Tenká serva do křídel

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3006 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Tenká serva do křídel
Vláďo,
přeju ti s nima hodně štěstí. Všech šest které jsme měli v s Ivošem a Frantou skončilo v popelnici. Po mechanické stránce jsou vynikající, bohužel elektronika skřípe. Ze začátku se serva jen občas chvěla, později začala kormidla samovolně přejíždět celou dráhu. Serva neměla za sebou více než 3 hodiny provozu. Ivošovi se to stalo chvíli před startem a jen tak tak stihnul odpojit klapky a letět bez brzd. Vyhnul bych se jim velkým obloukem. Zajímavá by mohla být jejich digi verze.
Radim

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3008 napsal Vladimír Čermák
Ahoj Radime,
tak to jsi mě zrovna nepotěšil, ale přesto jim dám šanci ať ukážou co dovedou. Budu na ně ale od začátku pohlížet přísně. Pak napíšu svoje zkušenosti.
Díky Vladimír.

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3009 napsal Radim Barč
Odpověď od Radim Barč na téma Tenká serva do křídel
Snad ti budou fungovat lépe než nám, třeba to byla jen vadná série. Převody mají na tuhle velikost skvostné.

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3010 napsal Jiří Veselovský
Pokusím se přispět svojí troškou na toto téma.

Moje zkušenost se zmíněnými Hitecy je zoufalá (... už je to tady Radime). Servo jako takové je super, hlavně převody jsou jak do tanku, je do něho hezky vidět, ale nejslabší článek je podle mě poťák. Za relativně krátkou dobu (ani ne sezóna) servo začne drkotat kolem středu a pak už si dělá co chce. Mám jich asi 6 kousků a jsem rád, že jsem je koupil v akci kolem třech stovek. Jinak se ještě dneska nechají sehnat i za cca 460,-Kč.

Zde jsou odkazy na prodejce úzkých serv (do 10 mm). Při tipování jsem nebral v potaz rychlost, jen "sílu".

www.rc-factory.cz/inshop/scripts ... 9&level=11 - kdo má rád adrenalin z utracené sumy při nákupu, tak zde.
www.rc-factory.cz/inshop/scripts ... 0&level=11
www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=3014 - v jiné krabičce, ale podobné.
www.jino.cz/servo-robbe-fs-31-8449-611.html
www.jino.cz/servo-robbe-fs-40-pico-8433-613.html
www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=3014
www.rc-dymond.com/index3.php?productID=1590 - pro ty, kdo rádi nakupují venku.
www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144 - digitální podoba staré "45".
www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=4191
www.jino.cz/servo-hs-5045-hb-4453.html
www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1075

Zkušenosti s digitální verzí HS5045HB jsem zatím nikde nesehnal, tak jen doufám, že to u "hajteků" vychytali. A nakonec dobrá zpráva pro ty, kteří neřeší cenu. Atlasy od Ivana H. jsou vyzkoušené a skvělé. :D

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3011 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Tenká serva do křídel
Na zkušenost s digitální verzí HS45 jsem docela zvědavý, já za sebe můžu říct, že s placatými HS125/5125 jsem měl zkušenost spíš opačnou. Klasické HS125 bylo spolehlivé pohodové servo, digitální verze 5125 se mi ale v F3B dost "srala" - sice narostla rychlost, přídržná síla a asi i přesnost, ale přišlo mi, že najednou to převody a asi i koncové prvky v servozesilovači nestíhají - několik jsem jich očesal, u jednoho dokonce natvrdo shořel zesilovač atd. Snad to u 45 bude lepší.

Z jiného soudku - docela dobře se mi jeví serva z Hobbycity se strohým značením 9103(MG) - viz www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8609 , jsou dvě verze, trochu těžší MG a pak plastová. Tohle vypadá zatím slušně, ostatně cena přes 9USD je za analogové servo této velikosti v HC spíš nadprůměr.

Více
15 roky 7 měsíce nazpět #3012 napsal Vladimír Čermák
S 9103MG jsem v RCEK odlétal celou letošní sezonu. Mám 4 ks v křídle,díky kovovým převodům vydrží i na brzdové klapce. Doposud šlapou celkem bez problému, v poslední době se mě ale stalo, že po delší přestávce ( týden) jedno servo na křidýlku po zapnutí chodí škubaně, ale po rozcvičení 3x sem a tam se sklidní. Jediná nevýhoda je trochu vůle na výstupní páce.

Vygenerováno za 0.244 sekund