- Obdržená poděkování: 0
Tenká serva do křídel
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5180
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Tenká serva do křídel
Ty DSM-44 mám na RCEK v jednom modelu i 6 kusů, a s tím občasným zakmitnutím to mohu jen potvrdit. Na telefonický dotaz u p. Kostky mi řekl, že je to nesmysl a že s tím mají odlítanou halovou sezónu ve vrtulnících, a vše dobré... :ugeek:
Nicméně po nějakém čase používání ty zákmity komletně ustoupily (a dělaly to zpočátku všechny serva), a teď ke konci sezóny nic nekmitá, a vše chodí dobře... Asi je v tom nějakej Kožíšek nebo Koprfíld...
Nicméně po nějakém čase používání ty zákmity komletně ustoupily (a dělaly to zpočátku všechny serva), a teď ke konci sezóny nic nekmitá, a vše chodí dobře... Asi je v tom nějakej Kožíšek nebo Koprfíld...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Vladimír Čermák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět - 14 roky 9 měsíce nazpět #5181
napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Tenká serva do křídel
DSM-44 MG od Kostky mám tuto sezonu v RCEK na křidýlkách, ten tik se zákmitem mě jedno servo také dělá. Když jsem na jaře serva vybalil a prohlédl pod mikroskopem, zjistil jsem, že kablík jednoho serva v místě průchodu krabičkou má na dvou žilách strženou izolaci, tak jsem to ještě před prvním připojením honem zkrátil a přepájel. Co se týče ujíždění neutrálu při změně teploty jsem na rozdíl od HS-45 vcelku spokojen.V modelu nám celkem 6 ks serv.(2x DSM-44,2xHS-45,1xHS-55 a jedno 3g na směrovce) Regulátor Turnigy 30 A. Ze začátku se mě stávalo, že po připojení akumulátoru regulátor nezahrál oblíbenou árii, ale přerušovaně pípal, nechtěl naskočit.Musel jsem zapínat s odpojeným křídlem. Připisoval jsem to právě těm digi servům ( vyšší odběr ??) Po cca měsíci provozu tento problém sám zmizel.Takže pro RCEK na křidýlka mohu doporučit.
Poslední úprava: 14 roky 9 měsíce nazpět
14 roky 9 měsíce nazpět #5182
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Tenká serva do křídel
tak z toho bych byl hodne nervozni ze se mi za letu pri plnych brzdach vypne regler
- Vladimír Čermák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5183
napsal Vladimír Čermák
Odpověď od Vladimír Čermák na téma Tenká serva do křídel
Za letu ne, to se nikdy nestalo.Problém byl při připojování accu.
14 roky 9 měsíce nazpět #5184
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Tenká serva do křídel
ano to ja vim,ale dle meho pri prudkem vytazeni brzd je vetsi odber nez pri pripojeni...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5185
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Tenká serva do křídel
Pánové, na ty zákmity si dejte bacha. Měl jsem kdysi v Ambrosii nějaké 8g digi serva e-tech, fungovaly dobře, ale jedno také "trošku" kmitalo. Jenže pak se mi jednou rozkmitalo opravdu divoce a letadlo se sypalo k zemi s výpadkem řízení, evidentně to udělalo takový bordel do instalace, že ani 2,4GHz FASST neměl šanci! A to je Futaba v tomhle ohledu spíš velmi nadprůměrná, podle zkušeností vrtulníkářů třeba Duplex z hlediska statiky a podobných "palubních" rušení vydrží daleko méně!!!! Tehdy to dopadlo ještě dobře, letadlo se nakonec vzpamatovalo v ještě dostatečné výšce, ale pocity byly velmi špatné
Vygenerováno za 0.235 sekund