- Obdržená poděkování: 0
Nový výškoměr
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6593
napsal Jiří Veselovský
Že je to pokus o vystřelení jsem převzal od Pala - Modrá krivka ukazuje pokus o získanie výšky naviac po rozbehnutí modelu s motorom v chode a následnom "vystrelení".
Celé to bylo jen o tom, že představa (spekulace) o rozjetí éra a následném "vyplavání" do "maxivejšky" je asi o ničem.
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Nový výškoměr
Petře, no dyť právě to jsem měl na mysli. Zisk "0".Petr Dušek napsal: A ještě pro Jirku - v tom grafu o zoom určitě nejde, je to zvětšený výřez z grafu, takže i když ty křivky vypadají dramaticky, pohybuje se to celé v rozmezí několika metrů. Řekl bych, že je to standardní vypnutí motoru s potlačením a následným vyplaváním, ovšem s nulovým ziskem výšky .
Že je to pokus o vystřelení jsem převzal od Pala - Modrá krivka ukazuje pokus o získanie výšky naviac po rozbehnutí modelu s motorom v chode a následnom "vystrelení".
Celé to bylo jen o tom, že představa (spekulace) o rozjetí éra a následném "vyplavání" do "maxivejšky" je asi o ničem.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6594
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Nový výškoměr
Jirko podle mě ale tady nejde o zoom ani v uvozovkách, on je ten hodně zvětšený výřez matoucí. Takhle podobně vypadá ve výřezu můj každý druhý start se Shockem, který výkon na zoom nemá ani náhodou. Ty "klikatiny" dělá spíš termika a další vlivy po vypnutí. Palo sice píše, že to byl pokus o zoom, ale opravdu je ten graf spíš podobný běžnému vypnutí...
Můžeme to někdy zkusit se Surprise 15, kde jsou výkony a rychlosti "trochu" jiné, ale vsadím se, že ani u ni nedokážu udělat dostatečné rozjetí na to, abych ji udržel 10s pod výškou vypnutí motoru a pak dokázal podstatněji vyplavat. Ale tam by už ten graf zajímavý byl
Můžeme to někdy zkusit se Surprise 15, kde jsou výkony a rychlosti "trochu" jiné, ale vsadím se, že ani u ni nedokážu udělat dostatečné rozjetí na to, abych ji udržel 10s pod výškou vypnutí motoru a pak dokázal podstatněji vyplavat. Ale tam by už ten graf zajímavý byl
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6596
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Nový výškoměr
Asi tady došlo k nepochopení, asi mojí vinou a nešťastným vyjádřením.
Takže ještě jednou. To, že je to pokus o vystřelení jsem převzal z textu, který k příslušnému grafu umístil Palo. To, že výsledný efekt je stejný jako při normálním vypnutí je jasné z průbehu grafu a ani jsem neočekával výsledek jiný (s daným pohonem, hmotností a velikostí éra). Použil jsem to v souvislosti s minulými diskusemi, kdy pár jedinců spekulovalo právě o možnosti "to rozjet a pak vyplavat". Jasné také je, že pokud to někdo poletí s "ostrou" verzí pohonu třeba jako v EC, tak tam by se nějaký efekt asi dostavit mohl, to nevím, takové éro jsem nikdy neměl.
Takže závěr. Zaujalo mě, že v grafu jsou vidět dva rozdílné typy vypnutí s Palovým komentářem, tak jsem to převzal a rovnou jsem to označil jako mírný OT.
Takže ještě jednou. To, že je to pokus o vystřelení jsem převzal z textu, který k příslušnému grafu umístil Palo. To, že výsledný efekt je stejný jako při normálním vypnutí je jasné z průbehu grafu a ani jsem neočekával výsledek jiný (s daným pohonem, hmotností a velikostí éra). Použil jsem to v souvislosti s minulými diskusemi, kdy pár jedinců spekulovalo právě o možnosti "to rozjet a pak vyplavat". Jasné také je, že pokud to někdo poletí s "ostrou" verzí pohonu třeba jako v EC, tak tam by se nějaký efekt asi dostavit mohl, to nevím, takové éro jsem nikdy neměl.
Takže závěr. Zaujalo mě, že v grafu jsou vidět dva rozdílné typy vypnutí s Palovým komentářem, tak jsem to převzal a rovnou jsem to označil jako mírný OT.
- Palo Lišhák
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6597
napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma Nový výškoměr
Len tri poznámky k predchádzajúcim komentárom:
- pokiaľ ide o "zoom", tak správne je B (Tomáš má pravdu).... modrá v grafe je len ilustrácia, ako by to vyzeralo, keby sa niekto o zoom chcel pokúšať. Akrát by sa krivka krivila v desiatkach metrov a nie v metroch
- pokiaľ ide o RC-Alti2-basic, tak on aj bliká... Akurát s pôvodným FW vyblikáva MAX-alt (čo nás u FAI-F5J veľmi nevzrušuje). Chystá sa vraj nový FW, ktorý bude vyblikávať FAI-alt namiesto MAX-alt.
- MultiLog oznamuje s FW 4.1. už FAI-alt, ale zatiaľ ju len vytrubuje. O dva týždne však má prísť FW, ktorý bude FAI-alt aj vyblikávať...
Takže veci sa hýbu správnym smerom. A zdá sa, že v niektorých prípadoch aj ceny
- pokiaľ ide o "zoom", tak správne je B (Tomáš má pravdu).... modrá v grafe je len ilustrácia, ako by to vyzeralo, keby sa niekto o zoom chcel pokúšať. Akrát by sa krivka krivila v desiatkach metrov a nie v metroch
- pokiaľ ide o RC-Alti2-basic, tak on aj bliká... Akurát s pôvodným FW vyblikáva MAX-alt (čo nás u FAI-F5J veľmi nevzrušuje). Chystá sa vraj nový FW, ktorý bude vyblikávať FAI-alt namiesto MAX-alt.
- MultiLog oznamuje s FW 4.1. už FAI-alt, ale zatiaľ ju len vytrubuje. O dva týždne však má prísť FW, ktorý bude FAI-alt aj vyblikávať...
Takže veci sa hýbu správnym smerom. A zdá sa, že v niektorých prípadoch aj ceny
- Bohumil Janák
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6632
napsal Bohumil Janák
Odpověď od Bohumil Janák na téma Nový výškoměr
Chtěl bych se jen zeptat.
MultiLog
shread-rc.com/?page_id=352
umí měřit i palubní napětí?
Je někde k zhlédnutí graf z tohoto sviště?
Děkuji Boban
MultiLog
shread-rc.com/?page_id=352
umí měřit i palubní napětí?
Je někde k zhlédnutí graf z tohoto sviště?
Děkuji Boban
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 3 měsíce nazpět #6633
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma Nový výškoměr
Bobane,
pokud chceš měřit více údajů po skončení letu-pořiď si Unilog 2 ,až bude v novější verzi pro F5J.
Jinak ,k čemu Ti bude údaj napětí palubního zdroje po skončení letu F5J ?
pokud chceš měřit více údajů po skončení letu-pořiď si Unilog 2 ,až bude v novější verzi pro F5J.
Jinak ,k čemu Ti bude údaj napětí palubního zdroje po skončení letu F5J ?
Vygenerováno za 0.254 sekund