Laminování

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #744 napsal Michal Michna
Odpověď od Michal Michna na téma Laminování

Jan Kubica napsal: Stejně, říká se, že pryskyřice by mělo být stejně jako tkaniny. Když má gondola 5 dm2 a je z tkaniny (ve vrstvách) celkem 200 g/m2, měla by mít tkanina 10 g a epoxid taky 10 g, ne? V čem je ten rozdíl? H.

Ahoj Honzo,

jedná se o ideální prosycení. Pokud toho chceš dosáhnout, tak pořádně malým válečkem prosyť tkaninu. Nedávej moc pryskyřice, ale spíš prosycuj tkaninu samotným válečkem a to z obou stran. Pak vem papísové kuchyňské utěrky, nebo toaleťák a válečkem odsaj přebytečnou pryskyřici do ubrousku. Tohle prováděj na rovné desce a pak prosycenou tkaninu přenes na kopyto (pozor bude se ti zdát že je tam málo pryskyřice a tkanina je jakoby suchá, ale opak je pravdou). Takto udělej třeba ty 3 vrstvy a pak to omotej lepící páskou, ta by měla ještě určitě vymáčnout případnou přebytečnou pryskyřici. Po dokončení obruš vymačkanou pryskyřici až na sklo.

Michal

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #745 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Laminování
Koukejte na obrázky:

www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=496905
www.favonius.com/soaring/lost_foam/lost_foam.htm

Vždyť na tom nic není (alespoň odtud to tak vypadá :lol: ). No, budu to muset zkusit, abych si nabil ústa sám - už se na to těším. H.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #753 napsal Karol Chyba
Odpověď od Karol Chyba na téma Laminování
Tomáš má pravdu, ako kusovka možno ale len asi aby si si to skúsil že to dokážeš. Ja som si tiež tak robil trup a potom som si kúpil s formi gondolka + uhlíková trupka stála nejakých 25Euro, to sa neoplatí capkať si to sám a ešte aj váha bude určite min o 15-20g viac. Teraz tu mám ešte jeden od Mira P váha 71g komplet aj gondolka aj trupka z toho gondolka nejakých 55g.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #760 napsal Jan Kubica
Karol, dneska se dá koupit všechno, akorát ten pocit, že jsi si to udělal sám, ne. Tedy, já mám tušení, jak ten můj pokus dopadne, mohu být jen příjemně překvapen :) . Uvidíme.

Jo, jedna rada pro "vynálezce", kterou jsem vyčetl na nějakém fóru - polystyrén prý brousit vždy jen jedním směrem. Kuličky se vytrhávají, když se brousítko zastavuje a rozbíhá na druhou stranu. H.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #764 napsal Karol Ťupek
Odpověď od Karol Ťupek na téma Laminování
Karol,
až budeš vědět, pošli...

Honzo,
práve som odvážil gondolu na BOLERO s vyfrézovanou plochou pod krídlom a s vyfrézovanými chladiacimi otvormi nad motorom. Hmotnosť vrátane kabínky je 42 gr :) .

Karol Ť.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #772 napsal Jan Kubica
Karol,

dík. Už jsem si to začal kreslit. Zalaminuji tam i desku serv (alespoň to vydrží déle, až po tom budu vztekle dupat :) ). H.

Vygenerováno za 0.526 sekund