- Obdržená poděkování: 0
Vstup do RCEK - výběr modelu
13 roky 5 měsíce nazpět #8809
napsal kope
Vstup do RCEK - výběr modelu vytvořeno kope
Dobrý den všem, v letošní sezóně bych se rád zúčastnil pár závodů v RCEK kategorii, teď jsem ve fázi výběru modelu. Původně jsem uvažoval o Magicovi (i díky recenzi a ohlasům tady na Stoupáku), teď se objevila na modelbazaru létaná Tilia, která je samozřejmě za zajímavější cenu, takže jsem trochu nahlodaný... Chtěl bych se zeptat zkušenějších na názor na tyto dva modely - především z hlediska řiditelnosti, "hodnosti" nebo jak to popsat... Jde o to, že zatím nejsem bůhvíjaký pilot a tak bych rád model, který nebude ve vzduchu moc velká "potvora", nebude citlivý na občasné pilotní chybičky (nebude padat po křídle a pod) ale přesto bude létavý. Je jasné, že si prozatím nebudu moc dělat ambice na přední umístění v soutěžích, proto se snažím vybrat model, který mi první krůčky v RCEK spíš ulehčí i za cenu toho, že to nebude ten nejvýkonněkší soutěžní brus. Díky Mirek
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
13 roky 5 měsíce nazpět #8810
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Vstup do RCEK - výběr modelu
nebyl by lepsi "letany" daidalos ? preci jen si myslim,ze je to kvalitni a levny stroj
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět - 13 roky 5 měsíce nazpět #8811
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Vstup do RCEK - výběr modelu
Obecně jde létaných modelů sehnat více. Já třeba uvažuji, že v dohledné době hodím do bazaru můj nejstarší Magic s papírovým potahem (
modelweb.fotozona.cz/2011/08/magic-pro-rcek-j.html
) a podobné nabídky se průběžně objevují, celkem běžně lze sehnat osazený model za cenu blízkou nové stavebnici "bez ničeho". Celkem vzato si myslím, že v RCEK lze začít se vším možným, stejně bude zpočátku člověk, který tomu nevěnuje dost času, na chvostu kvůli svým schopnostem. Takže bych se vůbec nebál odlétat pár soutěží s něčím levným, zájemce se rozkouká a posoudí, zda se mu kategorie líbí. Pokud ano, tak se stejně v jisté chvíli koupi "nadupaného stroje" nevyhne, pokud ne, tak mu zůstane príma rekreační polétadlo za ne až tak moc peněz.
Poslední úprava: 13 roky 5 měsíce nazpět
- Milan Chalupník
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8813
napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Vstup do RCEK - výběr modelu
Daidalos,Tilia,Magic - všechny tři ti umožní nalétat maximum z minima, rozdíly ve výkonnosti nepatrné, ale ty právě často rozhodnou. Ale o to tobě, jak píšeš, zatím až tak moc nejde. Olétaný Daidalos se ti zatím nenabízí, (možná ti ho vlastně nabízí Aleš). Nový Magic je dražší než nabízená Tilia, ofoliované éro bych hodnotil hůř, než vakuované (údržba, pevnost, stabilita profilu), další plus pro Tilii je to, že je hotová a když od Rudy, tak se zárukou. U Magicu je mírné plus to, že má směrovku/výškovku, motýl je pro začátečníka do termiky docela oříšek, ve větru klady převládají. Pokud jen jeden model, tak podle mého názoru je ideální éro pro RCEK Daidalos 215cm / 500-520g, ale to ti nikdo zatím nenabídl. Co se ovladatelnosti a chování týče, tak to hlavně ovlivní poloha těžiště, vzepětí, poměr rozpětí ku délce trupu (křídlo-ocas), seřízení výchylek (diferenciace) a zásahy do řízení. Všechny tři eroplány obsazovaly bednu, tak že je to věc peněz a zvážit ty jejich rozdílnosti, a jak píše Tomáš, rozlétat se s něčím levným, nasát přehled a pak se "nadupat".
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 5 měsíce nazpět #8814
napsal Tomas Hruby
Zrovna o tomhle bych trochu polemizoval - většina "vakuovek" je po nějaké době provozu pěkně omačkaná, zatímco PS-balsa docela drží.
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Vstup do RCEK - výběr modelu
Milan Chalupník napsal: ofoliované éro bych hodnotil hůř, než vakuované (údržba, pevnost, stabilita profilu)
Zrovna o tomhle bych trochu polemizoval - většina "vakuovek" je po nějaké době provozu pěkně omačkaná, zatímco PS-balsa docela drží.
13 roky 5 měsíce nazpět #8815
napsal kope
To je právě to, co mne od Tilie trochu odrazuje (pročetl jsem i i vlákno "Klasika nebo motýl" tady na fóru kde je o tom zmínka). Zatím mi hledání termiky a udržení se v ní moc nejde
Odpověď od kope na téma Re: Vstup do RCEK - výběr modelu
Milan Chalupník napsal: U Magicu je mírné plus to, že má směrovku/výškovku, motýl je pro začátečníka do termiky docela oříšek...
To je právě to, co mne od Tilie trochu odrazuje (pročetl jsem i i vlákno "Klasika nebo motýl" tady na fóru kde je o tom zmínka). Zatím mi hledání termiky a udržení se v ní moc nejde
Vygenerováno za 0.191 sekund