Termika

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #11063 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Termika
cele bile kridlo je proste vopruz... dost pomaha vice pruhu a smerem ke konci tmavsi a tmavsi... mozna poradi i nekdo jiny nez jen ja.
kazdopadne jsem si tento rok vymyslel tuto "silenost" a je to nejlepsi co jsem za celou soutezni historii mel na letadle ! masakr jak to jde vzdy skvele videt !

Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 8 měsíce nazpět - 12 roky 8 měsíce nazpět #11065 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Termika
Tmavé konce křídel rozhodně pomáhají viditelnosti, pravidelné pruhy pro změnu zase odhadu výšky/vzdálenosti. Nicméně tohle se týká spodku křídel a viditelnosti zespoda. Horní strana pro nízké kroužení je nejlepší bílá, ozářená sluncem jde výborně vidět, když háže prasátka (když Aleš píše, že je bílé křídlo opruz, tak to myslí tak, že bílé křídlo se prosvítí a ztratí při pohledu zespoda - ovšem při naklonění a pohledu shora to taková tragédie není, zejména když svítí slunko), a osvědčily se mi konce křídel líznuté nějakou jedovatou barvou v patřičné šířce (alespoň dvojnásobek hloubky křídla). Oranžová je na tom tabulkově nejlépe, a když seženeš ještě reflexní, bude to naprosto ideální. Nicméně modrá obloha, nota bene v kombinaci s lehkým oparem, je na viditelnost nejhorší, takže nelze čekat zázraky s jakoukoliv barevností.

Každopádně, každé letadlo má hold své limity, kdy jde ještě vidět - čím větší, tím dále s ním jde letět. U Pika to naštěstí nastane o hodně později než u nějaké dvoumetrovky, ovšem každý má jiné oči a kde někdo s přehledem řídí, druhý už lítá naslepo. Podmínky viditelnosti se taky mění, takže říct, že normální je vidět tříapůlku letadlo na takovou a takovou vzdálenost nejde. Lítat prostě tak, dokud vidíš. Když už nevidíš, tak fofrem zpátky.na určitou vzdálenost totiž stejně barvy splynou a je úplně fuk, jak je to letadlo barevné. Pak už totiž jde o to vidět nebo nevidět šedočernou siluetu.
Poslední úprava: 12 roky 8 měsíce nazpět

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #11066 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Termika
Je velký rozdíl v požadavcích na viditelnost proti obloze a pro létání nízko-daleko, kde se dostává model i proti horizontu nebo pod něj. Čerstvá zkušenost z F5J soutěže v Hořicích, podle mě ideální velký kontrast barev, tmavé (černé) plochy křídla, bílé nebo žluté konce shora jsou dobré pro kroužení, hodně pomáhá taky opět bílý nebo žlutý trup a bílá směrovka. Stačí se podívat na vítězný model, podle mě pro takové létání ideální barvy, ve slunečném počasí by byly ještě lepší bílé konce křídla, ale pod zamračenou oblohu je zase asi lepší ta žlutá nebo oranžová.
Celé bílé křídlo je dobré pro kroužení, ale při návratu proti pilotovi je viditelnost mizerná, tam pomáhají tmavé plochy (nebo pruhy) křídla pro lepší viditelnost.

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11814 napsal mab
Odpověď od mab na téma Re: Termika
Křídla i výškovku už mám doma. Byl drobný problém s dodávkou té správné reflexní oranžové, ale po podrobnostech jsem se nepídil. Můj dvorní lakýrník a taky kamarád modelář má mou plnou důvěru :)
Cvakl jsem pár fotek doma a těším se jak to bude vypadat venku, hlavně v akci ve vzduchu.
U výškovky jsou ty vnitřní proužky původní. Ocelové pravítko má 50cm.

Příloha nebyla nalezena.

Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Více
12 roky 3 měsíce nazpět #11815 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Termika
solidni kousek, co to je zač ?

Více
12 roky 3 měsíce nazpět - 12 roky 3 měsíce nazpět #11816 napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma Re: Termika
Jó s tímto érem já se nalítal...... Pike Perfect ET - CF80

za měsíc to ještě lehce zmatnit šmirglem 3000 a pak tempem vyleštit a bude to lepší jak origoš....
Jen chtělo sundat to zavětrování a po nalakování nalepit nové, škoda už
Poslední úprava: 12 roky 3 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.636 sekund